Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

“Greek Tragedy After the Fifth Century: A Survey from ca. 400 BC to ca. AD 400: ένα νέο βιβλίο υπό την επιμέλεια των Βάιου Λιαπή και Αντώνη Πετρίδη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου


Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
Greek Tragedy After the Fifth Century: A Survey from ca. 400 BC to ca. AD 400:
ένα νέο βιβλίο υπό την επιμέλεια των Βάιου Λιαπή και Αντώνη Πετρίδη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου

Με τον τίτλο «Greek Tragedy After the Fifth Century: A Survey from ca. 400 BC to ca. AD 400» κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο που επιμελήθηκαν ο Βάϊος Λιαπής, Καθηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» και ο Αντώνης Πετρίδης, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών και Αναπληρωτής Καθηγητής στο πρόγραμμα «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου.


Το βιβλίο πραγματεύεται ένα ουσιαστικό μέρος της ιστορίας της ελληνικής τραγωδίας, το οποίο ελάχιστα έχει καλυφθεί από μελέτες και έρευνες, δηλαδή την εξέλιξη της τραγωδίας μετά το τέλος του πέμπτου αιώνα. Το ερώτημα εξετάζουν διεξοδικά και με εμβρίθεια δεκατρείς κορυφαίοι ειδικοί, για πρώτη φορά στα αγγλικά. Ο συλλογικός τόμος εμπεριέχει διεξοδικές συζητήσεις για όλες τις διαθέσιμες μαρτυρίες (αποσπάσματα, επιγραφές, παπύρους), ενώ πραγματεύεται κάθε πτυχή της ιστορίας της ελληνικής τραγωδίας μετά τον πέμπτο αιώνα, από τα κατάλοιπα των κειμένων μέχρι την εξάπλωση της τραγωδίας σε ολόκληρο τον ελληνικό (και μη ελληνικό) κόσμο, την παραστασιακή διάσταση (θεατρικοί χώροι, δραματικοί αγώνες, μουσική, όρχηση κτλ.), ενώ λαμβάνει υπόψη και την πρόσληψη της τραγωδίας κατά την Ύστερη αρχαιότητα, αλλά και τη σημασία της αρχαίας φιλολογικής δραστηριότητας για την επιβίωση των τραγικών κειμένων.

Το βιβλίο κυκλοφορεί ηλεκτρονικά, ενώ η έντυπη έκδοσή του στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για τις 13 Δεκεμβρίου 2018, από τον εκδοτικό οίκο Cambridge University Press.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου