Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί για γέλια και για κλάματα υπό την καθοδήγηση Λονδίνου και ΝΑΤΟ

http://www.antinews.gr/action.read/antimedia/dimosiografoi-kai-akadimaikoi-gia-gelia-kai-gia-klamata-upo-tin-kathodigisi-londinou-kai-nato/8.129239
Τι μάθαμε τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή το χακάρισμα των κομπιούτερ της ονομαζόμενης «δεξαμενής σκέψης», βρετανικής Integrity Initiative, από τους Anonymous; Ουδέν νεώτερον. Απλά επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η κατάντια της ελληνικής δημοσιογραφίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Ότι τα κάθε λογής «ευαγή ιδρύματα», αμερικανικά, γερμανικά, ρωσικά και τώρα βρετανικά κάνουν περίπατο στη χώρα μας, συλλέγοντας –ή και αγοράζοντας- πληροφορίες και ανθρώπους.
Από τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, προκύπτει ότι οι Βρετανοί, με χρηματοδότηση του Λονδίνου, και ενδεχομένως ΝΑΤΟϊκή, γυρίζουν δεξιά αριστερά σε σχεδόν όλες τις χώρες – μέλη της ΕΕ, και αναζητούν «προθύμους» που θα τους δώσουν πληροφόρηση σχετικά με τη ρωσική επιρροή, και ταυτόχρονα θα οργανώσουν ένα δίκτυο προπαγάνδας με ντόπιους δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, κ.ο.κ., προκειμένου να ανακόψουν τον προπαγανδιστικό «επεκτατισμό» της Μόσχας, και τα fake news που διαδίδει. Η ανάσχεση της Μόσχας, βέβαια, είναι το τυπικό πρόσχημα. Διότι το ουσιαστικό είναι να αυξήσουν την επιρροή τους στη χώρα μας.
Στην περίπτωση της Ελλάδας, η βρετανική «δεξαμενή σκέψης», πίσω από την οποία πιθανώς βρίσκονται και «ευαγή ιδρύματα», ήλθε σε επαφή με ελληνίδα, πρώην δημοσιογράφο, η οποία πλέον, ως «στέλεχος» του ΝΑΤΟ, αναπτύσσει άκρως μεγάλη δραστηριότητα –και- προς την κατεύθυνση των ελληνικών ΜΜΕ, καθώς και με δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς, κ.ο.κ.. Κατά τα έγγραφα που διέρρευσαν οι Anonymous στη δημοσιότητα, προκύπτει ότι ορισμένοι τουλάχιστον από αυτούς με τους οποίους συζητούσε η Integrity Initiative, δέχτηκαν να συνεργαστούν με τους Βρετανούς έναντι αμοιβής. Χαρακτηριστικά, πανεπιστημιακός από τη Θεσσαλονίκη ζήτησε 25 χιλιάδες για να παρακολουθεί τις ρωσικές δραστηριότητες εκεί, υπό τη μορφή «παρατηρητηρίου της ρωσικής προπαγάνδας».
Οι Ρώσοι, βέβαια, μετά το χακάρισμα του Integrity Initiative έστησαν πάρτυ, και, όπως ήταν αναμενόμενο, προέβησαν στη δημοσίευση πολλών από τα στοιχεία των Anonymous. Τώρα, εάν οι Anonymous δούλεψαν σε αυτή την υπόθεση για τους Ρώσους, διόλου απίθανο είναι. Μετά τα ρωσικά δημοσιεύματα, τα οποία, πάντως, παρέθεσαν μόλις ένα μέρος των εγγράφων, στην Ελλάδα, άλλοι από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενοι αρνήθηκαν κάθε οργανική σχέση με το βρετανικό think tank, και άλλοι διέψευσαν κατηγορηματικά ότι πήραν ή θα έπαιρναν χρήματα για να συνεργαστούν μαζί του.
Η χαμένη τιμή της δημοσιογραφίας
Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σχεδόν πουθενά, με εξαίρεση ελάχιστα ελληνικά ΜΜΕ, δεν παρουσιάστηκε αυτό το θέμα. Κάποια ελληνικά sites έγραψαν «ξερά» την είδηση, κι’ αυτή χωρίς κάποιες ιδιαίτερες λεπτομέρειες για την ελληνική διάστασή του. Μια εφημερίδα, την Κυριακή, το ανέδειξε σε πρώτο θέμα της, αν και παραμένει αδιευκρίνιστο εάν το έκανε επειδή έχει «επαγγελματικές» κόντρες με ορισμένους από τους δημοσιογράφους που φέρονται να εμπλέκονται στο «ελληνικό δίκτυο» (Greek cluster), ή για την αποκάλυψη της αλήθειας. Πολύ περισσότερο, εάν το έπραξε για να στρώσει με ροδοπέταλα τον δρόμο του Αλέξη Τσίπρα προς τη Μόσχα, τις επόμενες ημέρες.
Τα στοιχεία που έβγαλαν οι Anonymous έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που είναι πασίγνωστο: Στη δεκαετία της οικονομικής κρίσης, οπότε και η δημοσιογραφία μετετράπη σε «δημοσιογραφία» μιας χώρας – αποικία, λύνει και δένει ο ξένος παράγοντας στη χώρα μας, και, έναντι πινακίου φακής, αγοράζει όποιον θέλει. Αμερικάνοι, Γερμανοί, Ρώσοι, Βρετανοί, και άλλοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, στήνουν τη «συμμαχία των προθύμων» συνεργατών τους στην Ελλάδα και έτσι περνάνε την προπαγανδιστική γραμμή που θέλουν. Κάποιοι από αυτούς πληρώνοντας, άλλοι με ταξιδάκια, ορισμένοι στήνοντας «δεξαμενές σκέψης», άλλοι με «σεμινάρια», πολλοί με υπερατλαντικές υποτροφίες, και πάει λέγοντας.
Και δεν είναι μόνον οι ξένοι κρατικοί Οργανισμοί ή το ΝΑΤΟ που τα κάνουν αυτά. Τα ίδια κάνουν και κάποιες ΜΚΟ, όπως αυτή του Σόρος, η οποία, όπως αποκαλύφθηκε και πάλι από χακάρισμα (ρώσικο;), το 2016, επεδίωκε να έλθει σε επαφή με σειρά ελληνικών ΜΜΕ και δημοσιογράφους, προκειμένου να συγκεντρώσει πληροφορίες για την ελληνική εξωτερική πολιτική και για τον τότε επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά (βλέπε: Η “συνιστώσα Σόρος” στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ). Και πόσα άλλα υπάρχουν, τα οποία δεν έχουν βγει στην επιφάνεια! Πάντως, παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι και η ρωσική «μηχανή» φροντίζει συστηματικά να τροφοδοτεί, μέσα από χακαρίσματα, την ελληνική θεματογραφία. Κάτι που δείχνει ότι κόπτεται ιδιαιτέρως για τη χώρα μας.
Συνολικότερα, η εικόνα της απαξιωμένης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα μόνον απογοήτευση προκαλεί. Διαπλοκή, συγκέντρωση πολλών ΜΜΕ στα χέρια λίγων -και παντελώς άσχετων με τη δημοσιογραφία- διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, διευθυντών ΜΜΕ κατώτερων του μηδενός, με δημοσιογράφους που αμείβονται εξευτελιστικά, και με την Ένωση Συντακτών (ΕΣΗΕΑ) να τυρβάζει περί άλλων, και να έχει μετατραπεί σε πειθήνιος υποτακτικός των –μόνο κατ’ όνομα- «εκδοτών». Την ίδια στιγμή, τα μεγαλύτερα ελληνικά ΜΜΕ, στην απόλυτη πλειοψηφία τους, κάνουν επίδειξη ξενοδουλείας, με πλέον χαρακτηριστική την αποθέωση του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος, αν και δεν είναι παρά ένας διπλωμάτης που εξυπηρετεί καλά τα συμφέροντα της χώρας του, τα ελληνικά ΜΜΕ τον έχουν αναγάγει σε κάτι περισσότερο από πρόεδρο και πρωθυπουργό της χώρας. Ο ραγιαδισμός έχει επανακάμψει πολύ χειρότερα ακόμα και από τις εποχές του Πιούροφοϊ.
Οι «πρόθυμοι»
Οι ξένοι, βέβαια, τη δουλειά τους κάνουν. Έτσι, συγκεντρώνουν και κάποιες καλούτσικες πληροφορίες, οι οποίες, πάντως, είναι γνωστές στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ. Για παράδειγμα, οι Βρετανοί στην έκθεσή τους για έναν από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο «ελληνικό δίκτυο», γράφουν ότι «είναι φιλογερμανός, βρίσκεται σε άμεση επαφή και ευθυγράμμιση με την πρεσβεία της Γερμανίας», καθώς και ότι «μπερδεύει τις κεντροδεξιές πολιτικές του ιδέες με την κατά τα άλλα πολύ αξιόπιστη και σοβαρή εργασία του ως ερευνητή δημοσιογράφου». Κανονικό φακέλωμα, δηλαδή, κάνουν οι Βρετανοί σε όλα τα επίπεδα στην Ελλάδα.
Άλλοι «πληροφοριοδότες», βέβαια, τους κάνουν την τρίχα… τριχιά. Όπως, για παράδειγμα, πανεπιστημιακός, ο οποίος προφανώς για να μεγιστοποιήσει τη «ρωσική απειλή», και ενδεχομένως για να εισπράξει περισσότερα χρήματα, είπε στους Βρετανούς ότι «ο Σαββίδης είναι απεσταλμένος του Πούτιν». Ως γνωστόν, ο Πούτιν δεν θέλει ούτε να τον βλέπει, ενώ ολιγάρχης, κολλητός του περιβάλλοντος Πούτιν τον πέταξε προ ετών έξω από τις μεγαλύτερες μπίζνες που είχε στη Νότιο Ρωσία. Κάτι που στάθηκε ένας από τους λόγους, για τους οποίους μετοίκησε στην Ελλάδα. (βλέπε: Ο «ταλαντούχος» господин Иван Игнатьевич Саввиди και Γιατί ο Πούτιν "άδειασε" τον Σαββίδη).
Συνολικότερα, πάντως, για τον Ι.Σαββίδη έχουν συνταχθεί πολυσέλιδες αναφορές, όπως φαίνεται από τα έγγραφα που διέρρευσαν. Σε μια άλλη έκθεση των Βρετανών, το 2018 (με τίτλο «Russian Influence in Greece - 22 04 2018»), μεταξύ των άλλων γράφουν οι συντάκτες της: «Ορισμένοι πολιτικοί σχολιαστές (!), όπως και στελέχη της ΝΔ, θεωρούν ως μείζον πολιτικό σκάνδαλο τις σχέσεις Σαββίδη – ΣΥΡΙΖΑ και την υπόθεση της απαλλαγής της ΣΕΚΑΠ από οφειλόμενους φόρους. Σε αυτή την υπόθεση εμπλέκεται ο Νίκος Παππάς, δεξί χέρι του Έλληνα πρωθυπουργού στον ΣΥΡΙΖΑ (και πολλοί πιστεύουν ότι είναι το πρόσωπο που κάνει όλες τις βρώμικες δουλειές στο παρασκήνιο)». Ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά για την πληρότητά της έκθεσής τους, οι Βρετανοί έπρεπε να προσθέσουν ότι η ΣΕΚΑΠ πουλήθηκε στον Σαββίδη επί κυβέρνησης ΝΔ, καθώς και ότι ο Πόντιος είχε στενότατες σχέσεις με στέλεχος της κυβέρνησης, που είχε «σπουδάσει» στην ΕΣΣΔ.
Κάποιοι, επίσης, τους φλόμωσαν τους Βρετανούς με παραμύθια. Όπως, για παράδειγμα, ότι το 95% των στελεχών και μελών των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τρέφουν μίσος για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Άλλοι φέρονται να είπαν πως φοβούνται ακόμα και για την σωματική ακεραιότητά τους, καθώς και ότι χάκερ τους «έριξαν» το site τους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πίσω από όλα αυτά υπάρχει … (ελληνο)ρωσικός δάκτυλος. Ανεξαρτήτως ποια επιχειρήματα είναι αληθή και ποια όχι, σε αρκετές περιπτώσεις το συμπέρασμα ήταν το εξής: «Το να δουλέψουν τσάμπα, δεν γίνεται. Θα πληρώνονται με την κάθε αναφορά που θα παίρνουμε», γράφουν οι Βρετανοί.
Made in NATO
Από τις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που είχαν οι Βρετανοί, ξεχωρίζει αυτή με την Ελληνίδα άλλοτε δημοσιογράφο και νυν επικοινωνιακό στέλεχος του ΝΑΤΟ. Η ίδια, το 2017, φέρεται να λέγει ότι «πρόσωπα – κλειδιά της σημερινής κυβέρνησης έχουν στενές διασυνδέσεις με τη Ρωσία. Η κυβέρνηση, τώρα, είναι κεκαλυμμένα φιλορωσική. Παλιότερα, ήταν ανοικτά φιλορωσική». Ωστόσο, κατά το στέλεχος του ΝΑΤΟ «ακόμα και η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι αντιρωσική».
Και βέβαια, ως πολιτικό – κλειδί του φιλορωσικού στοιχείου στην Ελλάδα θεωρεί τον Πάνο Καμμένο. Τώρα, πως μπορεί να «μοιράζει» βάσεις στους Αμερικανούς ο Π.Καμμένος λες και η Ελλάδα είναι χωράφι της οικογένειάς του, και από την άλλη να είναι ο κύριος φορέας του φιλορωσισμού στην Ελλάδα, είναι κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Τα οποία, πάντως, πρέπει να απαντήσουν τόσο οι Αμερικανοί, δια του κυρίου Πάγιατ, όσο και η Μόσχα, η οποία τον καλεί για να στείλει τα μηνύματα που θέλει στις ΗΠΑ και στο ΝΑΤΟ.
Σε όλα αυτά έρχεται να προσθέσει ότι και «τα μίντια είναι φιλορωσικά». Αφήνει, δε, να εννοηθεί ότι οι Ρώσοι είχαν ως στόχο τους να ελέγξουν τα πάντα. «Ο Σαββίδης –λέγει- προσπάθησε να αποκτήσει πολύ σημαντικά κεντρώα, φιλοδυτικά ΜΜΕ. Όπως το Συγκρότημα Λαμπράκη». Αναμφισβήτητα, υπήρξε έντονη φημολογία γι’ αυτό. Το στέλεχος του ΝΑΤΟ, όμως, αποφεύγει να πει τι συνέβη ή αν υπήρξε έξωθεν Δυτική παρέμβαση ώστε να μην πάρει ο Σαββίδης τον ΔΟΛ. Ως γνωστόν, το Συγκρότημα κατέληξε στα χέρια Μαρινάκη.
Η ίδια εκθειάζει ακαδημαϊκό από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και για την ισχυρή «πρόσβασή» του σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της Αθήνας. Σχολιάζει, επίσης, εκτενώς τα τεκταινόμενα στα εκκλησιαστικά, λέγοντας ότι το ρωσικό Πατριαρχείο «επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή του στην ελληνική Εκκλησία». Επισημαίνει ακόμα ότι «είναι σχεδόν αδύνατη η (αντιρωσική) πρόσβαση στα σχολεία, διότι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι δογματικά αριστεροί».

Τέλος, τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το υπουργείο Άμυνας (στρατιωτικοί συντάκτες), ούτε λίγο ούτε πολύ τους παρουσιάζει άπαντες ως αργυρώνητους, λέγοντας ότι «είναι οι πλέον διεφθαρμένοι από όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους». Αναφέρει, μάλιστα, ότι «είναι εύκολο για κάποιον να τους προσεγγίσει και να τους εξαγοράσει». Για να τα λέγει όλα αυτά, βέβαια, μάλλον κάποια εμπειρία θα διαθέτει το στέλεχος του ΝΑΤΟ από εξαγορές Ελλήνων δημοσιογράφων (!). Όπως και να’ χει, η ίδια, αναφερόμενη στα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-300, τα οποία διαθέτει η χώρα μας, αλλά δεν τα χρησιμοποιεί παρά μόνον για να «προπονούνται» ισραηλινοί και ΝΑΤΟϊκοί εταίροι μας, πιστεύει ότι «ο Ρώσος στρατιωτικός επιτετραμμένος (σ.σ. στην Ελλάδα), ασκεί επιρροή» στους Έλληνες δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου