Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΓΑΛΛΙΑ! ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ: ΤΑ «ΚΙΤΡΙΝΑ ΓΙΛΕΚΑ» ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ «ΥΠΑΛΛΗΛΟ» ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ – ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF/%CE%9A%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9D%CE%99-%CE%A0%CE%9F%CE%A5-%CE%92%CE%A1%CE%91%CE%96%CE%95%CE%99-%CE%97-%CE%93%CE%91%CE%9B%CE%9B%CE%99%CE%91-%CE%97%CE%A1%CE%98%CE%95-%CE%97-%CE%A9%CE%A1%CE%91-%CE%A4/dtabhlnxqaavdi5.jpg_large
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν εν μέσω των τεράστιων διαδηλώσεων που συγκλόνισαν το Παρίσι εχθές και το μέγα ερώτημα που τίθεται είναι εάν τελικά θα αναγκαστεί να παραιτηθεί εάν δεν καταφέρει να ελέγξει αυτό το τεράστιο κύμα της λαϊκής οργής.
Ο Γάλλος πρόεδρος πλήρως αιφνιδιασμένος από την εξέλιξη των διαδηλώσεων και επιστρέφοντας μουδιασμένος από την Αργεντινή κατευθύνθηκε στην ρημαγμένη Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να εκτιμήσει τις ζημιές που προκάλεσαν οι διαδηλωτές στο διάσημο διεθνώς μνημείο, ενώ αμέσως μετά θα προεδρεύσει σε εκτεταμένη σύσκεψη στο Ελιζέ όπου θα εξεταστεί και το θέμα της κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης.
Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας νέας γαλλικής επανάστασης κατά του συστήματος που «ανέθρεψε» και έφερε τον Μακρόν στην προεδρία της Γαλλίας, με τα δημοσκοπικά νούμερα του τελευταίου, πλέον, να καταρρέουν πραγματικά:
Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου μετά βίας φτάνει στο 20% ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά που έχει καταγράψει ποτέ Γάλλος πρόεδρος.
Αιτία η οικονομική κρίση που πλήττει τη Γαλλία,
– η ανεργία που έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα
-οι μισθοί που καταρρέουν σε συνδυασμό με την μεγάλη αύξηση του κόστους ζωής και
– η αύξηση των τιμών στα καύσιμα, που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι
Οι οπλισμένοι πλέον διαδηλωτές, πληροφορίες αναφέρουν  ότι έχουν κλαπεί αστυνομικά όπλα και τυφέκια, θα επαναλάβουν τις διαδηλώσεις αύριο όπως έχουν αναφέρει και πολλοί φοβούνται πως η Γαλλία εισέρχεται σε ένα κύκλο βίας και διαδηλώσεων που είναι άγνωστο πότε θα σταματήσει.
Όλη η χώρα και όχι μόνο το Παρίσι  θυμίζει πραγματικά ένα καζάνι που βράζει και ο Γάλλος πρόεδρος αναζητά την βαλβίδα εκτόνωσης αλλά πολλοί εκτιμούν εις μάτην
Τα βίαια επεισόδια, που σημειώθηκαν το Σάββατο, προκάλεσαν τον τραυματισμό 133 ανθρώπων ενώ 378 τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με έναν απολογισμό που ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία. Συνολικά η αστυνομία προέβη σε 412 προσαγωγές.
Από τους 133 τραυματίες, 23 ανήκουν στις δυνάμεις ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου