Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Όλα έχουν πάρει την σειρά τους γιατί οι Ρώσοι ζορίζονται.

http://epanastasilae.blogspot.com/2018/12/blog-post_81.html
Όταν βλέπεις Ιερείς Ρώσους να ραντίζουν με αγιασμό τις πυραυλικές συστοιχίες των S- 400 στην Κριμαία μπορείς να κατανοήσεις τα ζόρια που τραβάνε εκεί πάνω. Αυτά τα ζόρια ακουμπούν και την μικρή Ελλάδα. Όλο και περισσότεροι αντιλαμβανόμαστε ότι η προφητεία με την γεωπολιτική ανάλυση ευθυγραμμίζονται, γεγονός που δημιουργεί μέρα με την ημέρα μεγαλύτερο προβληματισμό.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η διεθνής επικαιρότητα βοά ότι υπάρχει πίσω από τα τεκταινόμενα ένα αδυσώπητο σκοτεινό παρασκήνιο μεταξύ των ισχυρών της γης και ταυτόχρονα μια πρωτοφανή εξαχρείωση και των τελευταίων ψηγμάτων του ανθρώπινου πολιτισμού.
Όλα αυτά τα ψηλαφούμε, αλλά ας πάμε σε κάποιο μήνυμα που μας ήλθε και το θέτουμε υπ όψη σας για περαιτέρω προβληματισμό καθότι από τα παρασκήνια των ανθρώπων δεν μαθαίνουμε τίποτε και απομένουν μόνο τα « πνευματικά προσκήνια του Ουρανού» .

Από της 29 Νοεμβρίου ένας σεβάσμιος  παππούλης μας έψαχνε για να μας ενημερώσει για κάτι που έλαβε με την ταπεινή προσευχή του.

Σας το παραθέτουμε αυτούσιο δίχως να αλλοιώσουμε την έκφραση και την σύνταξη:
Γέροντας Χρ………..29 Νοεμβρίου 2018
«οι τούρκοι , αυτόν τον καιρό, να ξέρετε, εξετάζουν χάρτες κατά μήκος της ακτογραμμής για να δουν που τους είναι εύκολο να βαρέσουν.

Να ξέρετε δεν παραιτήθηκαν ποτέ από αυτό.

Να γνωρίζετε ότι τα έχουν βρει με αυτό το άθεο κράτος που βρίσκεται βόρεια από εμάς ( Αλβανία) .

Με αυτούς θα έχουμε μπελάδες. Θα υπάρξει αναταραχή , και μάλιστα θα εμπλακούν και άλλοι Ορθόδοξοι που βρίσκονται βορειότερα (Σέρβοι).

Μετά από αυτήν την αναταραχή θα γίνει ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ και μετά από αυτά βάλαμε πλώρη για την ΠΟΛΗ και την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

Δεν είναι μακριά ο καιρός , να το ξέρετε αυτό. Έφτασε, έφτασε.

Κρατηθείτε λοιπόν από τον ΘΕΟ  και αρπαχτείτε από το φουστάνι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Μετανοήστε και δείξτε την Πίστη σας στον ΘΕΟ. Χωρίς αυτόν δεν έχουμε ελπίδα για τίποτα»

Εδώ τελειώνει το μήνυμα του Γέροντα.
Δεν θέλω να σας κουράζω, αλλά πιστεύω ότι και το παρακάτω που ακούσαμε από Θεόπνευστα χείλη σε ανύποπτο χρόνο, μπορεί να μας εισαγάγει έστω και επιδερμικά στο μεγάλο σχέδιο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.

Τι ακούσαμε από άλλο Πατέρα που γνώρισε τα μεγάλα αγιοπνευματικά αναστήματα της εποχής μας και ίσως να το παρέλαβε από αυτά;

Εμείς εκπλαγήκαμε και χαρήκαμε.
«Στο κοντάκιο της εορτής του Πρωτόκλητου Αποστόλου Ανδρέα ακούμε το περίφημο στίχο «καὶ νῦν ἡμῖν ἐκέκραγεν· Εὑρήκαμεν δεῦτε τὸν ποθούμενον» δηλ. τον ΧΡΙΣΤΟ

Οικονομία του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ήταν ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ να διδάξει μετέπειτα  τον ΘΕΙΟ ΛΟΓΟ στα μέρη της σημερινής Ουκρανίας , την  Ελληνιστική  Οδησσό και την Χερσόνησο της Ταυρίδας σημερινή Κριμαία. Φυσικό ήταν ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ να περιπλέει την Μαύρη Θάλασσα, μέχρι να φτάσει και στην αρχαία αποικία των Μεγαρέων , το Βυζάντιο , την μετέπειτα Κωνσταντινούπολη και να διαλαλήσει  εκεί το παραπάνω που είπε στον αδελφό του ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΠΕΤΡΟ  « Εὑρήκαμεν δεῦτε τὸν ποθούμενον» δηλ. τον ΧΡΙΣΤΟ

Έτσι έγινε ο ιδρυτής της Πρωτόθρονης εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μπορεί η ΠΟΛΗ να αλώθηκε υπό  των αγαρηνών, αλλά οι Έλληνες Ορθόδοξοι Ρωμιοί διέσωζαν παρ όλη την καταπίεση τον ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ δηλ. την ΠΙΣΤΗ τους στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και δια αυτού διαφύλαξαν ακόμα και με άγια αίματα τον ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΌ Πολιτισμό μαζί με τον θρύλο του  ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΥ, που συμπίπτει με την φράση του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

«Ευρήκαμε δεύτε τον ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ»

Δεν τελειώσαμε όμως, γιατί έχει ακόμα μια λεπτομέρεια κρίσιμη.

«Οι Ρώσοι μέσω της πνευματικής τους κοιτίδας, του ΚΙΕΒΟΥ, διατήρησαν την μνήμη και τον σεβασμό στο πρόσωπο του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ που ως αλιεύς ψυχών και σωμάτων περιέπλεε  στα ιεραποστολικά του ταξίδια την Μαύρη Θάλασσα.

Για να  τιμήσουν τον ΑΠΟΣΤΟΛΟ, τον ανακήρυξαν προστάτη του πολεμικού Ναυτικού τους, που έχει ως σημαία – σύμβολο τον ΧΙΑΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟ του μαρτυρίου του»

Και τελείωσαν οι Πατέρες αυτοί  τον πνευματικό  αυτό συλλογισμό τους που μας ανάφεραν.

«αυτό το πολεμικό ναυτικό, με αυτόν τον Προστάτη θα δρομολογήσει την ιστορία πάλι προς το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ»

«το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ, που λέμε όλοι μας είναι η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και μέσω αυτής αναδείχτηκε επί  χίλια χρόνια και μέλλει να αναδειχθεί το  ΠΟΘΟΥΜΕΝΟΝ του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ δηλ. ο ΧΡΙΣΤΟΣ,  δηλ. ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ Πολιτισμός που τόσο τον πολεμούν στις μέρες μας όλα τα αντίχριστα σκοτάδια»

ΣΤΩΜΕΝ καλώς


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου