Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Συμφωνία συνεργασίας Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και Επιτρόπου Προεδρίας


Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2018
Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και
Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου



Στο πλαίσιο του Μνημονίου Συναντίληψης που υπογράφηκε μεταξύ του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) στις 10 Φεβρουαρίου 2016, αποφασίστηκε ο περαιτέρω συντονισμός για την ενίσχυση και εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων με την υπογραφή συμφωνίας για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών των αποδήμων Κυπρίων μας. Τη Συμφωνία Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2018, ο Επίτροπος, κ. Φώτης Φωτίου και ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ, Καθηγητής Σωκράτης Κάτσικας.

Οι τομείς κοινού ενδιαφέροντος, τους οποίους θα αναπτύξουν το Γραφείο του Επιτρόπου και το ΑΠΚΥ αφορούν, μεταξύ άλλων, στη στήριξη των Κυπρίων αποδήμων σε θέματα γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού και στην εδραίωση της αγαστής συνεργασίας με τον απόδημο Ελληνισμό. Ήδη οργανώνονται, μέσω του ΑΠΚΥ, με χρηματοδότηση του Γραφείου Επιτρόπου Προεδρίας, διαδικτυακά προγράμματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και προγράμματα για την Ιστορία της Κύπρου, ενώ το ΑΠΚΥ χορηγεί και υποτροφίες σε απόδημους της Κύπρου. Στόχος είναι και η εδραίωση συνεργασίας με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων Κυπρίων (ΠΟΜΑΚ), την Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) και την Παγκόσμια Οργάνωση Νέων Αποδήμων Κυπρίων (ΝΕΠΟΜΑΚ). Προς αυτήν την κατεύθυνση, οι πρόνοιες της Συμφωνίας θα γνωστοποιηθούν στις Παγκόσμιες Οργανώσεις Αποδήμων Κυπρίων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στην οικεία Ομοσπονδία της χώρας όπου διαμένουν για να μπορέσουν, μέσω αίτησης, να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν των συγκεκριμένων προγραμμάτων.

Στην τελετή υπογραφής της Συμφωνίας στο Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας, ο κ. Φωτίου ανάφερε ότι «η Διασπορά μας πρέπει να συνεχίσει να κρατά τους δεσμούς με την πατρίδα. Έχουμε υποχρέωση μέσα από συγκεκριμένες δράσεις να τους κρατήσουμε κοντά στις ρίζες τους, την ιστορία και τη γλώσσα τους, την κουλτούρα και την παράδοση του τόπου μας. Η νέα γενιά της Διασποράς μας, αποτελεί το πιο ζωντανό  και ελπιδοφόρο κομμάτι της». Ο Επίτροπος Προεδρίας εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Πρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και ευχήθηκε για τη συνέχιση της εποικοδομητικής και προσοδοφόρας συνεργασίας των δύο Φορέων.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΑΠΚΥ κ. Κάτσικας, διαβεβαίωσε τον κ. Φωτίου ότι η στήριξη του απόδημου Ελληνισμού είναι μέρος του οράματος και του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου. Ως εκ τούτου, θα συνεργαστεί με το Γραφείο του για την υλοποίηση των στόχων του, προσφέροντας, μεταξύ άλλων στους απόδημους ευκαιρίες εξ αποστάσεως παρακολούθησης προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και εισαγωγής στην Ιστορία της Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου