Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Σαχλαμάρες... με βότκα ή χωρίς;


Φωτο: ekirikas.com

Μπορεί ο πρωθυπουργός μέσω του άρθρου του στην Εφημερίδα των Συντακτών να επιχειρεί να δείξει ότι οι ελληνορωσικές σχέσεις αναθερμάνθηκαν, ωστόσο είμαστε σίγουροι ότι ούτε ο ίδιος πιστεύει αυτά που έγραψε.

Γενικολογίες περί επαναφοράς των σχέσεων των δύο χωρών στις ράγες που με κόπο στρώθηκαν από το 2015 ως σήμερα και αλλά τέτοια όμορφα, που πέρα από την απόπειρα διάνθισης του προφίλ του πρωθυπουργού δεν δείχνουν αν όντως Ελλάδα και Ρωσία ξεπέρασαν την κρίση του καλοκαιριού λόγω της απέλασης Ρώσων... διπλωμάτων.
Αντίθετα αυτό που φάνηκε από την συνάντηση Πούτιν – Τσίπρα , είναι ότι ο πάγος στους μεταξύ μας δεσμούς είναι ακόμη χόντρος και δύσκολα θα σπάσει.
Εκτός κι αν νομίζει ο πρωθυπουργός ότι με το να σε αποκαλεί ο Πούτιν σαχλαμάρα με αφορμή τις κατηγορίες περί ρωσικής συνωμοσίας κατά της Ελλάδας, με αοριστολογίες για ενεργειακή συνεργασία ή με το να σε υποδέχονται υπό τη μουσική υπόκρουση του Ντέμη, η Ελλάδα μπορεί να μιλά για νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις.
Μάλλον για φιάσκο θα πρέπει να μιλά διότι με εξαίρεση το... κεφάλι του Κοτζιά που έδωσε στον Πούτιν χρεώνοντάς του τις απελάσεις, παρόλο που ο Κοτζιάς αποκάλυψε ότι ήταν ενήμερος κι ο ίδιος, δεν υπάρχει κάτι άλλο που να συνηγορεί ότι το ταξίδι ήταν επιτυχές.
Και πως να ήταν άλλωστε τη στιγμή που ο Τσίπρας έχει δεθεί στο αμερικανικό άρμα υπηρετώντας μέχρις εσχάτων τις εντολές των άλλοτε φονιάδων των λαών.
Θα ήταν ίσως πιο έντιμο από την πλευρά του να παραδεχόταν με παρρησία ότι πλέον βρίσκεται στην άλλη πλευρά του λόφου και έχει για πυξίδα του την περιβόητη συμφωνία της πετσέτας που έδινε στη Δύση το 90% της Ελλάδας και τα ρέστα στην Ανατολή.
Αντιλαμβανόμαστε ότι ενόψει εκλογών προσπαθεί να κλείσει και το μέτωπο που άνοιξε με την Ρωσία, αλλά η πρωτοφανής υποτέλεια στην Αμερική δεν τον αφήνει.
Ελπίζουμε ο Βλαδίμηρος να συνόδευσε τον εξευτελισμό που του επιφύλαξε με μια γενναία δόση βότκας και οι... σαχλαμάρες να κατέβηκαν πιο εύκολα και να μην του κάθισαν στον λαιμό.
Δυστυχώς θα κοιμηθείς όπως έστρωσες... αγαπητέ σύντροφε. Και ο στιγματισμός του υπηρέτη των αμερικανικών συμφερόντων θα σε συνοδεύει εσαεί όσα ταξίδια κι αν κάνεις στη Ρωσία. Έδωσες στα αμερικανάκια αυτά που κανείς από τους προηγούμενους διεφθαρμένους πρωθυπουργούς, όπως λες, δεν τόλμησε να δώσει. Άρα είναι κάπως ανόητο να νομίζεις ότι με μια... αποτυχημένη βίζιτα στον Βλαδίμηρο θα ξεπλύνεις την ντροπή.

Προφανώς ο Καρανίκας δεν μερίμνησε να σου πει ότι η γεωπολιτική δεν είναι σαν να πίνεις φραπέ στα Εξάρχεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου