Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

Ο ΜΗΤΣΟΣ Ο ΦΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΙ ΜΗΝΤΙΑΡΧΕΣ> To KEEΛΠΝΟ, τα Θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και το ξεβλάχεμα

Ο διεθνής διασυρμός του Ομίλου Folli Follie, τα κινέζικα σπίτια του αντιπροέδρου της Jumbo και όλα όσα πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας το αμέσως επόμενο διάστημα για τις αλχημείες και τους αλχημιστές του ελληνικου Χρηματιστηρίου αναδύουν μία τριτοκοσμική μπόχα διαφθοράς σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Ειδικά στο χώρο των εγχωρίων χρεοκοπημένων ΜΜΕ οι αποκαλύψεις κυρίως γύρω από τα θαλασσοδάνεια θα μετατρέψουν τη κρυμμένη γιάφκα του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ψιλικατζίδικο. Ενα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης είναι τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και τους εγχώριους μηντιάρχες. Υπήρξε μάλιστα μια εποχή που εκτός από τα θαλασσοδάνεια που έδιναν απλόχερα κάποιοι τραπεζίτες (συνήθως καθ΄υπόδειξη του Μαξίμου) έμπαινε άνετα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ακόμη και ο Οίκος Ανοχής “Η Σούλα στα 4” της ευρύτερης κοσμοπολίτικης περιοχής των Λιοσίων.
Δεν είχε μείνει κολλητός της πασοκικής εξουσίας που να μην βάλει το θαλασσοδανεισμένο σαπάκι του στο τότε τζιναβωτό Χρηματιστήριο της Σοφοκλέους. Να πως έγινε το ξεβλάχεμα του Ελληνάρα: Με τα θαλασσοδάνεια της διαπλοκής. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν αυτό των πυρηνικών διαστάσεων σκάνδαλο που το πληρώνουν όλοι οι φορολογούμενοι να μην οδηγήσει τους εμπλεκόμενους στο εδώλιο. Μέσα από τις 412 σελίδες του Πορίσματος της Εξεταστικής για τα Θαλασσοδάνεια μπορεί κανείς να διαπιστώσει γιατί η Ελλάδα γέμισε με τυχάρπαστους νεόπλουτους μηντιάρχες οι οποίοι καβάτζωσαν πάνω από 2 δις ευρώ δάνεια για να υποδυθούν τους εκδότες και καναλάρχες.
Για το ξεβλάχεμα είχε μιλήσει πρώτος ο θρυλικός Στέφανος Τζουμάκας>
Ξοδέψαμε την 1η τετραετία για τον σοσιαλισμό, τη 2η για να γαμήσουμε και την 3η για να μην πάμε φυλακή…
Για το ξεβλάχεμα των Ελλήνων είχε φροντίσει να προετοιμάσει το έδαφος ο Ανδρέας Παπανδρέου μια νύχτα σε ταβέρνα του Χαλανδρίου.
Ο σύμβουλος έκδοσης του Κουρδιστού Πορτοκαλιού, εξαίρετος δημοσιογράφος και φίλος Aθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος θα έγραφε σχετικά:
Eίναι μία βροχερή Τετάρτη του Φεβρουαρίου 1981. Το βράδυ, σε μια ψαροταβέρνα του Χαλανδρίου, στον δρόμο προς Χολαργό, κοντά στο σπίτι του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα τότε του ΚΚΕ, συνευρίσκονται οι Ανδρέας Παπανδρέου, αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Άκης Τσοχατζόπουλος, Γεράσιμος Αρσένης, Κωστής Βαΐτσος, Βάσω Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας και ο μετέπειτα δήμαρχος Χαλανδρίου Νίκος Πέρκιζας.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι σίγουρος για την εκλογική νίκη του «Κινήματος» στις εκλογές του Οκτωβρίου και η συζήτηση είναι πού θα βρεθούν τα απαραίτητα κεφάλαια για να μοιραστούν στις ορδές των «μη προνομιούχων» που ανυπόμονοι περιμένουν την ώρα της μεγάλης εισβολής. (Διαβάστε το όλο. Θα αυξηθεί κατακόρυφα η οργή σας και δεν θα πιστεύετε τις αποκαλύψεις οι οποίες λόγω του έγκριτου δημοσιογράφου είναι όλες τεκμηριωμένες).
«Πρόεδρε, δεν υπάρχει πρόβλημα», λέει ο Γεράσιμος Αρσένης, μετέπειτα «τσάρος της οικονομίας», στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. «Το διεθνές σύστημα», επιμένει, «έχει μεγάλη ρευστότητα και θα βρούμε αρκετό χρήμα να φέρουμε στην Ελλάδα. Εξάλλου, τα επιτόκια είναι χαμηλά, όπως και το ελληνικό δημόσιο χρέος. Υπάρχουν έτσι περιθώρια να αντιμετωπίσουμε και αιτήματα για παροχές, αλλά και μία πιθανή φυγή κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες από βιομηχάνους και μεγαλοεισαγωγείς…».
«Δηλαδή λεφτά υπάρχουν, Μάκη», τονίζει ευχαριστημένος ο Ανδρέας Παπανδρέου. «Θα μπορέσουμε έτσι να δείξουμε στον λαό ότι μοιράζουμε χρήμα. Ποιος ποτέ θα μάθει ότι αυτό είναι δανεικό… Θα λέμε σε όλους τους τόνους ότι είναι το χρήμα του κατεστημένου, που τώρα ανήκει στους Έλληνες…», προσθέτει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δείχνει να απολαμβάνει το ουίσκι που πίνει.
«Οι γιαπωνέζικες τράπεζες ψοφάνε να δανείζουν χρήμα στην Ευρώπη, κύριε πρόεδρε», λέει στον Ανδρέα Παπανδρέου ο Κωστής Βαΐτσος, που είχε διεθνή εμπειρία από τη συμβουλευτική θητεία του σε χώρα της Λατινικής Αμερικής. Γνώριζε επίσης ο ίδιος – όπως και ο Ανδρέας Παπανδρέου – ότιστην διεθνή κεφαλαιαγορά κυκλοφορούσε και άφθονο μαύρο αραβικό χρήμα σε πετροδολάρια, που άλλο που δεν ήθελε να τοποθετηθεί σε χώρες όπως η Ελλάδα. Το χρήμα αυτό ήταν καλοδεχούμενο από τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος ήθελε να το χρησιμοποιήσει για να εξαγοράσει στην κυριολεξία ψήφους και οπαδούς, ώστε να μονιμοποιήσει την παραμονή του στην εξουσία. Αυτό ήταν το μεγάλο όραμά του και, για να το αναλύσει κανείς, απαιτούνται πολλές σελίδες.
Με απλά λόγια, λέμε ότι, όταν το 1974 ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ, δύο πράγματα τον ενδιέφεραν: Πρώτον, να διαλύσει την μισητή του – όπως είχε αποκαλύψει στον γράφοντα – Ένωση Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (ΕΚΝΔ) και, δεύτερον, να καταλάβει την εξουσία. Επειδή μάλιστα γνώριζε ότι δεν θα μπορούσε να καταλάβει την εξουσία υποσχόμενος σοσιαλδημοκρατικού τύπου μεταρρυθμίσεις, οι οποίες εξάλλου ήσαν μέσα στο πρόγραμμα της ΕΚΝΔ, εφάρμοσε μία ριζοσπαστική, λαϊκιστική, τριτοκοσμικού τύπου στρατηγική, αξιοποιώντας τα κατώτατα δυνατά ερείσματα και ένστικτα που μπορεί να διαθέτει ένας λαός.
Σπουδασμένος στην Αμερική και οικονομολόγος, επηρεασμένος από τη σχολή της οικονομετρικής προσέγγισης των πραγμάτων, ο Ανδρέας Παπανδρέου –ο οποίος απεχθανόταν την Ευρώπη και την κουλτούρα της– ήταν ένας πολιτικός με ικανότητα τολμηρών τακτικών ελιγμών, που μπορούσε με άνεση να κινείται στρατηγικά στη βάση ορθολογικών επιλογών.
Ένα σημαντικό την εποχή εκείνη στέλεχος του Κινήματος χαρακτήριζε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ «κινούμενο ηλεκτρονικό υπολογιστή». Μελετούσε κάθε κίνησή του και, κυρίως, στην Αμερική είχε διδαχθεί από ειδικούς επικοινωνιολόγους να καταλαβαίνει την ψυχολογία του όχλου, να συνθηματολογεί και να μπορεί να διαισθάνεται τι θέλει να ακούσει ο ακροατής.
«Ύστερα», γράφει ο Στάμος Ζούλας, «ο Ανδρέας είχε διαπιστώσει ότι στην Ελλάδα η πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος δημοσιότητα είναι η εκπροσώπηση απόψεων με τρόπο που να διεγείρει, που να συγκινεί, και ιδιαίτερα σε θέματα που το συναισθηματικό στοιχείο είναι πολύ έντονο».
Ακόμη και όσα οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ως ανερμάτιστη πολιτική και οβιδιακές μεταμορφώσεις, στην ουσία δεν ήταν παρά ένας συνειδητός και προσχεδιασμένος τακτικισμός που είχε ως πρωταρχικό –αν όχι αποκλειστικό– στόχο την κατάληψη της εξουσίας»[1]. Και η τελευταία όντως κατελήφθη τον Οκτώβριο του 1981 και έμελλε να κρατήσει, την πρώτη περίοδο, το ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του στο τιμόνι της χώρας έως τον Ιούλιο του 1989.
2. [Η δημιουργία των μηχανισμών]Εννέα χρόνια παραμονής στην εξουσία ήσαν αρκετά για το ΠΑΣΟΚ και τον ιδρυτή του να δημιουργήσουν αρθρώσεις και καταστάσεις που δύσκολα θα μπορούσαν αρθούν από φιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις. Ακόμα χειρότερα, την πασοκική περίοδο εμπεδώθηκε στην Ελλάδα και μία αντιδραστική τριτοκοσμική ιδεολογία η οποία σήμερα μόνον δεινά επιφυλάσσει στη χώρα. Εξάλλου, η ιδεολογία αυτή, σύμφωνα με τα γνωστά από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα πρότυπα, χρησίμευε ως άλλοθι στους μηχανισμούς που έπαιρναν σάρκα και οστά στην Ελλάδα σε αντικατάσταση του αποκαλούμενου «κράτους της δεξιάς». Μετά λοιπόν την επιχείρηση του Φεβρουαρίου 1982, όταν μία Κυριακή οι πρασινοφρουροί έκαναν δοκιμή πραξικοπήματος, σταδιακά εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα μηχανισμοί του πασοκικού κράτους που δημιουργούσαν και νέες κοινωνικο-οικονομικές αρθρώσεις.
Κοντολογίς, ο Ανδρέας Παπανδρέου επεδίωξε –και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε– να δημιουργήσει μία φιλική προς το ΠΑΣΟΚ μεσαία τάξη, εσωστρεφή και εχθρική προς κάθε φιλελεύθερη και ευρωπαϊκή ιδέα. Επρόκειτο για μία τάξη που διψούσε για χρήμα, αλλά ήθελε να το αποκτήσει χωρίς κόπο και, κυρίως, όχι μέσα από μηχανισμούς της αγοράς και του οικονομικού ανταγωνισμού που συνεπάγεται η ελεύθερη οικονομία.
Έτσι, την περίοδο 1981-1985, εισρέουν στην Ελλάδα απίστευτα ποσά, δανεισμένα από ξένες τράπεζες, κυρίως ιαπωνικές, και δαπανώνται ασυστόλως στο όνομα της «καμένης γης», για να εκκολαφθεί η πασοκική εξουσία, η οποία ήταν και σαφέστατου τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Την προαναφερόμενη περίοδο, η Ελλάδα δανείστηκε από το εξωτερικό περί τα 50 δισ. δολάρια, παράλληλα δε εισέπραξε και άλλα 26 δισ. δολάρια από κοινοτικές επιδοτήσεις. Μέσα σε μία τετραετία, δηλαδή, η χώρα είχε δεχθεί το ισόποσο ενός έτους Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ). Όσο για το δημόσιο χρέος της, από 28% του ΑΕΠ το 1980, είχε εκτιναχθεί στο 47,8% στα τέλη του 1985[2]. Είχε, δηλαδή, σχεδόν διπλασιασθεί χωρίς να γίνει στη χώρα ούτε ένα έργο!
Αντιθέτως, η κατανάλωση είχε πάει στα ύψη, με αποτέλεσμα την αλματώδη άνοδο του ισοζυγίου εξωτερικών συναλλαγών, το έλλειμμα του οποίου έφθασε να αντιπροσωπεύει το 14,5% του ΑΕΠ και να είναι το υψηλότερο κατά κεφαλήν στον κόσμο!
Στο επίπεδο της παραγωγής, όμως, η Ελλάδα υποχωρεί σημαντικά, οι εξαγωγές της παραμένουν στάσιμες, ενώ η βιομηχανία της ξεφτίζει και σταδιακά χάνεται. Το ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, εδραιώνεται κοινωνικά και εξαγοράζει ψήφους, συνειδήσεις, συνδικαλιστικές οργανώσεις, αγροτικούς συνεταιρισμούς, δήμους, κοινότητες. Όπως ψιθυρίζεται στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους, το «Κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου αποκτά καθεστωτικό χαρακτήρα και το ότι παραμένει στην Ευρώπη οφείλεται στο χρήμα που εισρέει στην Ελλάδα από τα διάφορα κοινοτικά Ταμεία. Τα τελευταία χρησιμοποιούνται για πλουσιοπάροχες επιδοτήσεις ημέτερων αγροτών, συνδικαλιστών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, εκδοτών, ανώτερων και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων και, βεβαίως, κομματικών μηχανισμών.
Δημιουργείται έτσι σταδιακά ένα παρακράτος μαφιόζικου τύπου, το οποίο διεισδύει όλο και βαθύτερα στην πολιτική και κυριολεκτικά μολύνει τη δημοκρατία. Απίθανοι και αδίστακτοι εκπρόσωποι αυτού του παρακράτους δημιουργούν δίκτυα επικοινωνίας και επιρροής και αξιοποιούν στο έπακρο μια φαύλη «προοδευτική» δημοσιογραφία και ακόμα πιο φαύλους βαρόνους των μέσων μαζικής επικοινωνίας (ΜΜΕ).
(Ηταν βλέπεις και η 17Ν που φρόντισε να βγάλει από τη μέση τους παραδοσιακούς δεξιούς εκδότες ώστε να διευκολύνει την εμπέδωση του σοσιαλισμού που είχαν αναλάβει οι φίλα προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ μηντιάρχες)
Αν δε κατά καιρούς τα σκάνδαλα, οι καταχρήσεις και οι λεηλασίες αυτού του παρακράτους βγαίνουν στη δημοσιότητα, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε εσωτερικούς ανταγωνισμούς και σε προσωπικές έριδες των ανθρώπων που δεσπόζουν στο παρακράτος. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς… Ο Κοσκωτάς, ο Μαυράκης, ο Σταματελάτος, η Αγρέξ, τα καλαμπόκια, η Προμέτ, ο Οργανισμός Ανασυγκροτήσεως Επιχειρήσεων είναι μερικά από τα 200 σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που είχε καταγράψει ο Γιάννης Λάμψας και είχε περιγράψει αναλυτικά σε άρθρα του στα τότε Επίκαιρα του Γιάννη Πουρνάρα.
Συγκλονιστικά και απολύτως ελεγμένα στοιχεία για εκείνη την περίοδο περιέχονται σε ένα αποκαλυπτικό και πολύ σημαντικό βιβλίο του Δημήτρη Στεργίου, αρχισυντάκτη του Oικονομικού Ταχυδρόμου την εικοσαετία 1979-1999 και διευθυντή σύνταξης του ίδιου περιοδικού το 2000. Στο βιβλίο Το Πολιτικό Δράμα της Ελλάδος 1981-2005[3], ο συγγραφέας προέβλεπε την πτώχευση της χώρας από το 1989, όταν στην ουσία η Ελλάδα είχε απειληθεί με αποβολή από την Ευρωπαϊκή Ένωση – χωρίς να ιδρώσει κανενός το αυτί. Την αποκάλυψη αυτή είχε κάνει ο υπογράφων από τις στήλες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, δεχόμενος τόνους ύβρεων λάσπης από τους πραιτοριανούς της «Αλλαγής».
Την ώρα, λοιπόν, που κάποιοι ψάχνουν για «επαχθή χρέη» και παραπλανούν τον κόσμο, θα πρέπει κάποια πράγματα να τα δούμε από κοντά. Ειδικότερα δε θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι σε μία χρεοκοπία δεν υπάρχουν αμέτοχοι – κυρίως όταν η χρεοκοπία είναι απότοκος συλλογικής ληστείας, τους καρπούς της οποίας άλλοι γεύονται περισσότερο, άλλοι λιγότερο και κάποιοι ίσως καθόλου.
3. [Αριθμοί και γεγονότα]Ο υπογράφων δέχεται ότι τα τριανταπέντε τελευταία χρόνια αρκετοί πολιτικοί πλούτισαν και κάποιοι υπερπλούτισαν ασκώντας το επάγγελμα του «εκπροσώπου του λαού». Δέχεται επίσης ότι στο πολιτικό μας σύστημα υπάρχει αυξημένη διαφθορά. Όλα αυτά, σε μία δημοκρατία είναι ανιχνεύσιμα και κολάσιμα. Γι’ αυτό, «επαχθή χρέη» υπάρχουν και αναγνωρίζονται μόνον στις δικτατορίες τριτοκοσμικού και κομμουνιστικού τύπου. Αντιθέτως, στη δημοκρατία, η διαφάνεια – η οποία είναι και ένας από τους όρους λειτουργίας της – αποτελεί αντίδοτο στη διαφθορά και ενίοτε την αποτρέπει. Ωστόσο, ειδικά στην χώρα μας, υπάρχει μία άλλη, και πραγματική, διάσταση «επαχθούς χρέους» την οποίαν ουδείς τολμά να αναφέρει και, ακόμη περισσότερο, να αναδείξει. Γι’ αυτό, στο παρόν κείμενο θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία μερική διάσταση αυτού του «επαχθούς χρέους» προβάλλοντας στοιχεία που με πολύ κόπο αναζητήσαμε και καταγράψαμε.
Επισημαίνουμε, έτσι, ότι από το 1979 έως και το 2010 έγιναν στην Ελλάδα 5.280 γενικές και κλαδικές απεργίες, σε ποσοστό 96% του δημοσίου τομέα, με αποτέλεσμα να χαθούν 1.385 ημέρες εργασίας. Σε σημερινά ευρώ, το κόστος αυτών των εργάσιμων ημερών, που είναι 45 τον χρόνο, αντιστοιχεί σε 135 δισ. ευρώ, ήτοι στο 39% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας ή στο 55% των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων. Σημειώνουμε ότι οι απεργούντες ναι μεν δεν προσήλθαν στην εργασία τους, πλην όμως εισέπραξαν το σχετικό ημερήσιο κόστος της τελευταίας – και το συνολικό αυτό ποσόν είναι αδύνατον να υπολογισθεί. Σίγουρα, όμως, σωρευτικά αντιπροσωπεύει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ.
  
Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες απεργίες – ο αριθμός των οποίων είναι τριπλάσιος του αντιστοίχου κοινοτικού μέσου όρου πριν τη μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως (ΕΕ) – είχαν εκβιαστικό χαρακτήρα και κατέληξαν στην απόσπαση απίθανων προνομίων. Τα τελευταία –όπως, για παράδειγμα, τα δωρεάν ταξίδια με την Ολυμπιακή Αεροπορία όλων των μελών των οικογενειών των εργαζομένων (;) στην εταιρεία, στην πρώτη θέση– επιβάρυναν, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, το κόστος παραγωγής της ελληνικής οικονομίας κατά 4% του ΑΕΠ περίπου. Έτσι, σωρευτικά τα τριάντα τελευταία χρόνια η ελληνική οικονομία επιβαρύνθηκε με άλλα 140 δισ. ευρώ, χάνοντας ταυτοχρόνως και σημαντικό μέρος από την ανταγωνιστικότητά της. Στην απώλεια αυτή θα πρέπει να προστεθεί και η κατά 2% σωρευτική επιβάρυνση του ΑΕΠ από τα κλειστά επαγγέλματα, η οποία επίσης υπολογίζεται σε άλλα 120 δισ. ευρώ.
Επίσης, από το 1993, μετά την πτώση της κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, έως και το 2009, προσελήφθησαν στην ευρύτερο δημόσιο τομέα περί τα 600.000 άτομα, με αποτέλεσμα το κόστος του δημόσιου τομέα να επιβαρυνθεί με το απίστευτο ποσόν των 500 δισ. ευρώ – κόστος το οποίο ξεπέρασε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες το αντίστοιχο μέσο της ΕΕ των 15 χωρών-μελών. Το ποσοστό αυτό σήμερα αντιπροσωπεύει 11 δισ. ευρώ ετησίως και είναι η βασική αιτία της δημιουργίας δημοσιονομικών ελλειμμάτων. Ακόμα χειρότερα, επιβαρύνει και την εξυπηρέτηση του δημόσιου δανεισμού σε επίπεδα που είναι δύσκολο να υπολογισθούν. Στις παραπάνω απίστευτες επιβαρύνσεις θα πρέπει να προσθέσουμε και την χορήγηση στην Ελλάδα 180.000 συντάξεων με μηδενική ανταπόδοση, οι οποίες σε μία εικοσαετία επιβάρυναν το υπερχρεωμένο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με 24 δισ. ευρώ, στα οποία θα πρέπει να προστεθούν και κάποια δισεκατομμύρια εφάπαξ.
Την περίοδο 1990-2009 καταγράψαμε επίσης για την Αθήνα 180 δήθεν φοιτητικές διαδηλώσεις, οι οποίες κατέληξαν σε καταστροφές δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας και σε λεηλασίες πανεπιστημιακών ιδρυμάτων ανυπολογίστου αξίας. Την εικοσαετία αυτή, οι καταστροφές που προκλήθηκαν μόνον στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο υπολογίζονται στα 30 εκατ. ευρώ σωρευτικά, συμπεριλαμβανομένων και των κλοπών επιστημονικού υλικού. Από κοινωνικής δε πλευράς, οι βάρβαρες αυτές εκδηλώσεις οδήγησαν σε απώλειες δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας στο κέντρο της Αθήνας και στο κλείσιμο περίπου 10.000 εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων.
Αποκαλυπτικά επίσης στοιχεία για το μέγεθος της μεγάλης ληστείας μπορεί να εντοπίσει κανείς σε ένα θαυμάσιο βιβλίο του αείμνηστου Νικολάου Θέμελη, υπουργού Προεδρίας στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα το 1990, με τίτλο Τον δρόμον τετέλεκα [4]. Στο βιβλίο αυτό, ο συγγραφέας, που ήταν και πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, περιγράφει τις απίστευτες εμπειρίες του. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα, το βιβλίο αυτό θα είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και εισαγγελικών επεμβάσεων. Εν Ελλάδι πέρασε απαρατήρητο. Ο λόγος απλός και ευκόλως κατανοητός: ο συγγραφέας περιγράφει όργια καταχρήσεων και σπαταλών στη δημόσια διοίκηση και αναφέρει σοβαρότατες ατασθαλίες σε δήμους και κοινότητες. Ατασθαλίες που, συνολικά, ξεπερνούσαν τα 20 δισ. δραχμές την εποχή εκείνη.
Το ποσόν αυτό, βέβαια, ανεβαίνει σε αστρονομικά ύψη αν διαβάσει κανείς τις εκθέσεις του Λ. Ρακιντζή, Επιθεωρητού Δημοσίας Διοικήσεως, ο οποίος, στην γνωστή έκθεσή του, περιγράφει τα σημεία και τέρατα που συμβαίνουν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, στις πολεοδομίες, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και γενικά σε δημόσιους οργανισμούς. Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ), το κόστος της διαφθοράς στην ελληνική δημόσια διοίκηση αντιπροσωπεύει περί το 2% του Ακαθαρίστου Εγχωρίου Προϊόντος (ΑΕΠ) της χώρας, ήτοι, με τα σημερινά δεδομένα, ένα ποσόν της τάξεως των 5 δισ. ευρώ. Έτσι, σε επίπεδο τριακονταετίας, φθάνουμε αισίως τα 120 δισ. ευρώ.
Είναι, λοιπόν, ηλίου φαεινότερον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι όντως «επαχθές», όχι όμως για τους λόγους που επικαλούνται κάποιοι νομικοί, που, υποκρίνονται ότι τώρα ανακαλύπτουν τον τροχό της διαφθοράς και της γραφειοκρατικής ασυδοσίας. Αυτοί που αναζητούν ενόχους και αποδιοπομπαίους τράγους για το αποκαλούμενο ελληνικό «επαχθές χρέος» και απειλούν με μηνύσεις και άλλα παρόμοια, καλά θα έκαναν να μάθουν …γραφή και ανάγνωση. Το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι το γνήσιο προϊόν της καταληστεύσεως του δημοσίου πλούτου από συντεχνίες, συνεταιρισμούς, συνδικαλιστικά σωματεία, δημόσιες επιχειρήσεις και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες.
Όλος αυτός δεσμός της ελληνικής, σοβιετικού τύπου, κλεπτοκρατίας δίνει σήμερα τον υπέρ πάντων αγώνα για να καταρρεύσει η χώρα. Είναι η μόνη ελπίδα τους. Διότι, μία ελληνική κατάρρευση θα αφήσει άθικτους όλους τους μηχανισμούς της διαφθοράς και θα ενισχύσει τις εξουσίες των συντεχνιών. Για παράδειγμα, επιχειρηματίες που τροφοδοτούν τις διάφορες φιλολογίες περί επιστροφής στην δραχμή, είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν.
Έχοντας τεράστια χρέη στο εσωτερικό και γερές καταθέσεις στο εξωτερικό, σε περίπτωση που η Ελλάδα επιστρέψει στη δραχμή νομίζουν ότι θα εξοφλήσουν τα χρέη τους σε υποτιμημένες δραχμές, εισάγοντας υπερτιμημένα ευρώ. Θα συμβεί, δηλαδή, ό,τι συνέβη στην πάλαι ποτε Σοβιετική Ένωση, στην οποίαν οι ολιγάρχες της νομενκλατούρας αγόρασαν σχεδόν τα πάντα με υπερτιμημένα έναντι του ρουβλίου δολάρια που είχαν φυγαδεύσει στο εξωτερικό την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος. Με το χρήμα αυτό οι ολιγάρχες, όχι μόνον απέκτησαν αμύθητες περιουσίες, αλλά εγκατέστησαν και τις δικές τους πολιτικές εξουσίες. Έτσι, η σημερινή Ρωσία ελέγχεται από τους ολιγάρχες του χρήματος και αυτούς που αποτελούν το πολιτικό τους σκέλος.
Αυτό το μοντέλο «οραματίζονται» κάποιοι και για την Ελλάδα, γι’ αυτό και επιδιώκουν με κάθε μέσον να την αποκόψουν από την Ευρώπη. Δηλαδή, πέρα από τη μεγάλη ληστεία, οι κύκλοι αυτοί επιχειρούν σήμερα και μία πολιτικο-θεσμική ανατροπή. Το θέμα είναι τεράστιο και οι διάφορες πτυχές του θα αναδεικνύονται όλο και πιο αδρά όσο κυλά ο χρόνος. Και ο χρόνος κυλά εφιαλτικά γρήγορα.
Αυτά έγραφε ο εκλεκτός Αθανάσιος Παπανδρόπουλος. Η κλεπτοκρατία του ΠΑΣΟΚ είχε φυσικά και την lifestyle βιτρίνα της με τους πάτρονες του είδους να μοστράρουν τον Ολυμπιακό, τη Μύκονο και τους κολλητούς επιχειρηματίες που φιγουράριζαν στα εξώφυλλα ώστε να διευκολύνεται ο δανεισμός από τις τράπεζες και η είσοδος των σαπακίων τους στο Χρηματιστήριο. Πότε νομίζετε ότι χάθηκαν αυτά τα δις και διογκώθηκε το χρέος της χώρας αν όχι την εποχή της μεταπολίτευσης που οι πρωθυπουργοί έπαιρναν δάνεια για να ξεβλαχεύουν τους κολλητούς, για να βουτάνε οι υπουργοί στις μίζες, για να δίνουν τα έργα στους κολλητούς και τις αναθέσεις στους εθνικούς προμηθευτές. Ολο αυτό ήταν το κάπως ακριβό ξεβλάχεμα του μαλάκα Ελληνα ψηφοφόρου.
Αρκεί να δείτε τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει από τις τράπεζες οι εκδότες και μηντιάρχες που ανέλαβαν το ξεβλάχεμα των Ελλήνων, εργολαβικά θα λέγαμε. Σ΄αυτή την λεηλασία του δημοσίου χρήματος πατάνε σήμερα ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Τζανακόπουλος. Από εδώ βρίσκουν επιχειρήματα για να γαμούν και να δέρνουν. Το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν είναι παρά μία σταγόνα στον ωκεανό της διαφθοράς.
Υπάρχουν τουλάχιστο 100 ΚΕΕΛΠΝΟ-ένα από αυτά είναι και τα διαβόητα κονδύλια του ΕΣΠΑ. Από εδώ τα μασάνε ακόμη και σήμερα κάτι λαμόγια μηντιάρχες και όχι μόνο. Το αν ξεβλάχεψε στην καθημερινότητα ο μαλάκας Ελληνας φαίνεται από τους βρώμικους δρόμους, από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα, από τα σκουπίδια στις παραλίες, από το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους, από το καφριλίκι στα τηλεοπτικά παράθυρα, από την συνολικότερη αναξιοπρέπεια που τον χαρακτηρίζει.
Εκτός αν εννοούμε ξεβλάχεμα τις βίλες που έκαναν τα θαλασσοδανεισμένα κωλόπαιδα-πασόκοι και γαλάζιοι-μέσα στον ίλιγγο του πάρτι των δανεικών. Εκτός αν εννοούμε ξεβλάχεμα τα golden boys των MME με τα λεφτά των τραπεζών-δηλαδή του μαλάκα Ελληνα που πληρώνει τα κερατιάτικα.
Οχι μόνο δεν ξεβλάχεψε ο Ελληνας αλλά έγινε πλέον πιο μπάσταρδος τουρκόσπορος, κιοτής, παρτάκιας και κουτοπόνηρος από ποτέ.
Ο Ελληνας είναι ένα μάτσο σκατό που δεν έχει νόημα να ξεβλαχέψει-το περιεχόμενο θα παραμένει αναλλοίωτο…
Το πόσο οξυδερκής είναι ο ελληνικός λαός, πόσο έτοιμος να μασήσει τηλεχάντρες και καθρεφτάκια το αποδεικνύουν και οι αμοιβές που δίνουν οι χρεοκοπημένοι καναλάρχες-μηντιάρχες σε τηλεπερσόνες σαν την Μενεγάκη, τον Λιάγκα, τη Σκορδά, κλπ. Μόνο σε μια χώρα ΜΑΟ-ΜΑΟ οι εργαζόμενοι θα έπαιρναν 400 και 500 ευρώ το μήνα και την ίδια στιγμή οι θαλασσοδανειμένοι μηντιάρχες με δάνεια από τις τράπεζες τα οποία πληρώνει ο Μήτσος ο Φούντας από την Δραπετσώνα θα έδιναν 360.000-έως 2 εκατ. το χρόνο σε άτομα σαν την Μενέγω και τον Λιάγκα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Μενεγάκη πήρε τη σεζόν 2.485,000! (δύο εκατομμύρια τετρακόσιες ογδόντα πέντε χιλιάδες) ενώ έχει συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια ακόμη.
Λαμβάνει 2 εκατ. ετησίως και ποσοστό στα ένθετα διαφημιστικά!
Τα μνημόνια για να σωθούν οι τράπεζες που δίνουν θαλασσοδάνεια στους καναλάρχες είναι αποκαλυπτικά του άρρωστου και τριτοκοσμικού καπιταλισμού που βιώνει η χώρα. Αλλά και αποκαλυπτικό της ποιότητας του λαού και της ωριμότητας της κοινωνίας που καταναλώνει τέτοια είδωλα.
Γράφει η Ιόλη Πιερίδη
Διαβάζουμε λοιπόν και χτυπάμε το κεφάλι μας: Μια δύσκολη κατάσταση (σώπα καλέ!)καλείται να διαχειριστεί η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφοντας στην Αθήνα από τις καλοκαιρινές της διακοπές. Κι αυτό διότι σύμφωνα με την εκπομπή του Φίλιππου Καμπούρη, η παρουσιάστρια δεν είναι πια στους ευνοημένους του καναλιού (του Μίμη του χουβαρντά) βάσει όσων λέγονται.
Όλα ξεκίνησαν όταν ρεπορτάζ ιστοσελίδας ανέφερε ότι η Μενεγάκη δέχτηκε κρούση περί μείωσης του μισθού της, της τάξεως μάλιστα του 35%.
Σύμφωνα με την εκπομπή του Φίλιππου Καμπούρη «Στη φόρα», αυτό δεν απέχει στο ελάχιστο από την πραγματικότητα, καθώς οι μετοχές της Ελένης έχουν πέσει πολύ.
Η τηλεθέασή της σημειώνει πλέον μονοψήφια νούμερα, με αποτέλεσμα τα χιλιάδες ευρώ που λαμβάνει μηνιαίως να μην μπορούν πλέον να «δικαιολογηθούν» από τη διεύθυνση του καναλιού.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, δεν σκοπεύει να υποχωρήσει στο ελάχιστον, την ίδια ώρα που ούτε η Μενεγάκη επιθυμεί -σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη εκπομπή- να βάλει νερό στο κρασί της.
Το μόνο που μένει είναι να δούμε αν τελικά η Ελένη θα δεχτεί τα νέα δεδομένα ή αν θα σκάσει η τηλεοπτική «βόμβα» της χρονιάς.
TA 30 XIΛΙΑΡΙΚΑ ΤΟΥ ΛΙΑΓΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΟΥΒΑΡΝΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
Η φωνή της Περιστέρας έτρεμε από οργή και απόγνωση. Ηταν τέτοια η έντασή της που τα κοτσύφια στο Σούνιο πετούσαν μακριά τρομαγμένα. Η σύζυγος του πρωθυπουργού είχε μόλις κλείσει το κινητό της. Την είχε καλέσει ο Καρανίκας για να της πει ένα καυτό νέο που έμαθε από τις πηγές του στους τηλεοπτικούς διαδρόμους.
Οι πηγές του Καρανίκα δεν ήταν άλλες από την Ελένη Μενεγάκη που ήθελε να καρφώσει τον Γιάννη Λάτσιο. Η Ελένη λοιπόν ψιθύρισε στον Καρανίκα ότι ο Γιώργος Λιάγκας ήταν ίσως το πιο ακριβό συμβόλαιο του ΑΝΤ1. Σύμφωνα με την Ελένη ο Γιώργος έπαιρνε 30.000 καλοχτενισμένα ευρώ τον μήνα πέρα από τα έσοδα που είχε από τις διαφημίσεις που έκανε ο ίδιος.
Η Μενεγάκη περιέγραφε στον Καρανίκα ότι στα διαλείμματα του νυχτερινού σώου του ο Λιάγκας βούλιαζε σε μια πολυθρόνα και κάπνιζε το πούρο του: Οξω ντέρτια…Άλλαξε μάλιστα τις τρεις 300άρες μηχανές του σκάφους του με 350άρες!
Ο Καρανίκας τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι στην Περιστέρα με μια υποσημείωση: Περιστέρα μου ξέρεις ποιος πληρώνει τον Λιάγκα;
-Μα ο ΑΝΤ1 ρε συ Νίκο…
.Ποιος ΑΝΤ1 Περιστέρα μου; Ο ΑΝΤ1 έχει κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο 170 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες που ανακεφαλαιώνεις εσύ με τα μνημόνια που βάζει ο άνδρας σου…Αρα εσύ πληρώνεις τον Λιάγκα, χα, χα,χα…
Η Μπέττυ έγινε τούρμπο και πετάχθηκε στην πλακόστρωτη αυλή της παλιάς βίλας του Μαρτίνου που φιλοξενούσε την οικογένεια. Εκεί βρισκόταν ο Αλέξης και εξηγούσε στο μικρό Τσε το όραμα του Κάστρο…
.Ρε ανεπρόκοπε αντί να γίνεις τηλεπαρουσιαστής σαν τον Γιώργο Λιάγκα έγινες πρωθυπουργός για 4 χρόνια και θα κουβαλάμε τις κατάρες μια ολόκληρη ζωή…Η πολιτική θα μας φάει…Οταν σου είπε η Παναγιωταρέα να σε κάνει τηλεπαρουσιαστή εσύ ήθελες να κάνεις την επανάστασή σου…Φάε τώρα επανάσταση και όλο τον κόσμο να μας βρίζει…Χάθηκε να γίνεις Γιώργος Λιάγκας…
-Μα εγώ δεν ήθελα να γίνω τηλεπαρουσιαστής…Ηθελα να γίνω ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός…
. Ναι και να υπογράφεις μνημόνια ώστε να μην μπορώ να περπατήσω στη Κυψέλη…Ενω αν γινόσουν Γιώργος Λιάγκας…
-Μα αν γινόμουν Γιώργος Λιάγκας εσύ θα ήσουν η Φαίη Σκορδά κι αυτό δεν θα σου άρεσε νομίζω…
.Ε, όχι και Φαίη Σκορδά…
Το επιχείρημα του Αλέξη λειτούργησε σαν καταπραυντικό στη Μπέττυ η οποία χαμήλωσε τους τόνους…
ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΤΙΑΡΧΕΣ
Θα μπορούσε να βρει κανείς πολλούς λόγους για να κάνει κριτική στον Βαξεβάνη αλλά το επιχείρημα ότι παίρνει λεφτά από τις τράπεζες και εκδίδει εφημερίδα που στηρίζει τον Σύριζα δεν στέκει. Κι αυτό γιατί στην Κολομβία των Βαλκανίων αυτό είναι Νόμος. Νόμος είναι πως όταν κυβερνούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι προσκείμενοι στο Μαξίμου εκδότες έκαναν τα ίδια και πολύ χειρότερα.
Η Εξεταστική για τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και στα κόμματα έβγαλε στη φόρα όλα τα φίδια. Ενα σκασμό σαρδανάπαλοι κατσιαπλιάδες μηντιάρχες -συνήθως με πολιτικό μέσο-πήγαιναν στις τράπεζες και έπαιρναν θαλασσοδάνεια για να εκδώσουν τις φυλλάδες τους.
Μιλάμε για πάνω από 10 δις θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ στην διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Πολλοί ζούπερ-ντούπερ εκδότες έντυποι και διαδικτυακοί πήραν αέρα πατέρα εκατομμύρια ευρώ θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες -πάνω από 500 εκατ. δανεισμό είχαν Μπόμπολας-Ψυχάρης, 170 εκατ. ο Κυριακού, καμμιά 80αριά οι Χατζηνικολάου-Κουρής, καμμιά 50αρια οι εκδότες του Θέματος και πάει λέγοντας.
Σε πολλές περιπτώσεις οι τράπεζες αφού έδιναν το θαλασσοδάνειο στον κατσιαπλιά εκδότη στην συνέχεια του έδιναν διαφήμιση για να το ξεχρεώσει. Υπάρχουν περιπτώσεις εκδοτών που έφτιαξαν βίλες και εξοχικά με θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες βάζοντας απλά διαφήμιση στο οπισθόφυλλο της εφημερίδας και συμψηφίζοντας καμμιά 500αριά χιλιάδες μ΄αυτό τον τρόπο. Ολοι οι μηντιάρχες που σήμερα την πέφτουν στον Βαξεβάνη περιμένουν να βγει ο Μητσοτάκης για να πέσουν σαν τα κοράκια στις τράπεζες και στο ΚΕΕΛΠΝΟ.
Εδώ είναι Κολομβία των Βαλκανίων δεν είναι παίξε-γέλασε. Εδώ έχουν πάρει θαλασσοδάνεια επιχειρηματίες της παραλιακής που δεν πρόκειται να τα ξεχρεώσουν ακόμη κι αν ο Ρέμος γίνει Μαρία Κάλλας και τραγουδάει όπερα.
Το σύστημα είναι βαθιά διεφθαρμένο και σάπιο.
Αυτό το κράτος είναι μόνο για τους βαρόνους και τις συμμορίες τους. Για να επιβιώσεις πρέπει να ενταχθείς σε μια συμμορία βαρόνων στις κηδείες των οποίων θα παρίσταται με σκυφτό κεφάλι ο εκάστοτε πρωθυπουργός σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προς τον βαρόνο από τον οποίο τα έχει πάρει.
Οι Ελληνες πρωθυπουργοί είναι σαν τον Τζούλιο Αντρεότι. 8 χρόνια μνημόνια γέννησαν νέους και πιο ισχυρούς ολιγάρχες παρότι στο ξεκίνημα της κρίσης ο Σόιμπλε κατήγγειλε τους Ελληνες ολιγάρχες. Πάπαλα. Το ελληνικό κράτος βγαίνει από τα μνημόνια (έως ότου να ξαναμπεί) πιο διεφθαρμένο και πιο σάπιο από ποτέ.
Τα ΜΜΕ είναι μέρος του παιγνιδιού ανάμεσα στους μαφιόζους των επιχειρήσεων και την πολιτική Μαφία του τόπου.
ΕΤΣΙ ΖΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝΤΙΑΡΧΕΣ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΣ, Ο ΦΟΥΝΤΑΣ, ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ.
Δηλαδή εσύ!
Πάνω από ένα 1 δις ευρώ θαλασσοδάνεια στους άθλιους μηντιάρχες της χώρας (εκδότες και καναλάρχες). Ολοι είναι βουτηγμένοι στα θαλασσοδάνεια από τον Κουρή μέχρι τον Μπόμπολα. Και όλοι κάνουν γλυκιά ζωή με βίλες, πισίνες, ελικόπτερα και μουσαντένιους λογαριασμούς. Μόνο που τα περισσότερα από τα θαλασσοδάνεια δεν δόθηκαν με πρωτοβουλία των τραπεζιτών αλλά με πολιτική παρέμβαση. Με πολιτική παρέμβαση και επί κυβερνήσεων Τσίπρα διεγράφησαν σχεδόν τα δάνεια του Μπόμπολα και πέρασε το ΕΘΝΟΣ στον Σαββίδη. Τα ίδια σκατά και με τον ΔΟΛ που πέρασε στο Μαρινάκη. Μόνο αυτά τα δύο μαγαζιά που άλλαξαν χέρια χρωστούσαν κοντά στο μισό δις ευρώ θαλασσοδάνεια την ώρα που το Δημόσιο κατάσχει τους λογαριασμούς του Μήτσου του Φούντα από τη Δραπετσώνα.
Αστέρας Βουλιαγμένης, έτος 2026.
Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος έχοντας αγοράσει από μία νεόχτιστη βίλα εντός του συγκροτήματος (ολόκληρη χερσόνησος) του Αστέρα Βουλιαγμένης που είχε πουληθεί το 2016 αντί 400 εκατομμυρίων ευρώ (εκ των οποίων τα 200 εκατ. με δάνειο ελληνικής τράπεζας) απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο.
-Πρόεδρε, το βλέπεις αυτό το κωλαράκι;
.Ναι ρε συ Πρόεδρε τι εργαλείο είναι αυτό; Απίστευτο σασί…Μούναρος…
Οι δυό τους φορούν παναμέζικα καπέλα και καπνίζουν κουβανέζικα πούρα. Οι κινήσεις τους είναι σνομπ και βαριεστημένες όπως ταιριάζει σε βαθύπλουτους. Δεν έχουν λόγο να σηκωθούν από την ξαπλώστρα για λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πως όμως απέκτησαν τόση κασαδούρα οι δύο πολιτικοί άνδρες;
Η απεσταλμένη του Bloomberg στην Αθήνα Jessica Pipe ήταν μία από τις λίγες δημοσιογράφους στην οποία δέχθηκαν να μιλήσουν οι δύο άνδρες και να αποκαλύψουν πως έγιναν πλούσιοι.
-Είμασταν ακόμη κυβέρνηση όταν η Εξεταστική για τα δάνεια στα ΜΜΕ έφερνε στο φως τα ιλιγγιώδη ποσά των θαλασσοδανείων που είχαν πάρει εκδότες και καναλάρχες από τις τράπεζες. Ανάμεσα σ΄αυτούς υπήρχαν και κάποιοι που δεν είχαν πληρώσει ούτε καν την πρώτη δόση. Ενας μάλιστα παράτησε το εκδοτιλίκι και απλήρωτο το θαλασσοδάνειο και έγινε ευρωβουλευτής, οπότε τον πληρώναμε για 2η φορά…Τα περισσότερα δάνεια είχαν δοθεί με πολιτικές παρεμβάσεις στους τραπεζίτες. Ηταν δε τέτοια τα νούμερα που κανείς από τους φαληρισμένους εκδότες δεν επρόκειτο να τα επιστρέψει. Στο κάτω κάτω δεν υπήρχαν πλέον αναγνώστες για τις εφημερίδες. Οι εφημερίδες για τις οποίες είχαν λάβει τα δάνεια δεν χρησίμευαν ούτε για να τυλίγουν ψάρια. Ασε που οι υποθήκες ήταν της πλάκας. Οι πιο πολλοί δε, είχαν σπεύσει να μεταβιβάσουν σε τρίτα πρόσωπα ή εξωχώριες τα περιουσιακά τους στοιχεία…Τα συνολικά θαλασσοδάνεια στους μηντιάρχες ξεπερνούσαν τα 2 δις ευρώ. Στην συνέχεια κάποιοι από δαύτους εκβίαζαν τους τραπεζίτες να συμψηφίζουν τα δάνεια με διαφημίσεις που έδιναν οι ίδιες οι τράπεζες…Οταν κάναμε την Εξεταστική και άρχισαν να σφίγγουν τα γάλατα οι εκδότες απαιτούσαν να γίνει κούρεμα των δανείων τους διαφορετικά απειλούσαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους. Αντιληφθήκαμε έτσι την τέλεια παγίδα την οποία έστηναν οι μηντιάρχες με τις πλάτες των κυβερνήσεων. Εμείς είχαμε φάει όλη μας τη ζωή στην πολιτική χωρίς να βγάλουμε δεκάρα τσακιστή πέρα από τους μισθούς μας…Εξοργιστήκαμε με αυτά που συνέβαιναν. Αισθανθήκαμε μαλάκες και παγιδευμένοι…Σκεφτείτε ότι εκείνη την εποχή ετοιμαζόμασταν να δώσουμε τηλεοπτικές άδειες σε καναλάρχες που θα ακολουθούσαν τις ίδιες μεθόδους…Αδιέξοδο…
Οπότε σε έναν από τους δυο μας και συγκεκριμένα στο Πάνο κατέβηκε μια απίστευτη ιδέα: Nα γίνουμε κι εμείς καναλάρχες-μηντιάρχες. Για την ακρίβεια θα βάζαμε μπροστινούς αχυρανθρώπους και θα παίρναμε από μία τηλεοπτικά άδεια αντί να την δώσουμε στους μαφιόζους που είχαν υποβάλλει αιτήσεις. Στην συνέχεια θα φωνάζαμε στο Μαξίμου τους τραπεζίτες. Ο μόνος τρόπος για να γίνουμε πλούσιοι ήταν να γίνουμε μηντιάρχες με δανεικά και αγύριστα…Αλλωστε δεν θα ζήσει κανείς μας για πάντα κι εμείς(όπως και οι μηντιάρχες που στο μεταξύ είχαν αποκτήσει βίλες και είχαν βγάλει τα εκατομμύρια των δανείων στο εξωτερικό) είχαμε δικαίωμα να διεκδικούμε μια άνεση στα γεράματά μας…Φωνάξαμε λοιπόν τους τραπεζίτες στο Μαξίμου και τους ανακοινώσαμε ότι η Λαική Δημοκρατία της Ελλάδος κρατικοποιεί τις τράπεζες. Με αυτό τον τρόπο είχαμε στο χέρι όλους τους θαλασσοδανεισμένους μηντιάρχες και επιχειρηματίες. Είχαμε επίσης την άνεση να πάρουμε κι εμείς από 1 δις ευρώ δάνειο για να στήσουμε τα κανάλια μας…Ηταν μια γαμάτη ιδέα και προκειμένου να δίνουμε στα λαμόγια εκεί έξω δάνεια και να μας εκβιάζουν κρατικοποιήσαμε τις τράπεζες και τους αλλάξαμε τα φώτα. Γίναμε εμείς μηντιάρχες γι΄αυτό μπορούμε σήμερα να απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα του κόλπου της Βουλιαγμένης και τα “εργαλεία” που βλέπεις να παίζουν στην πισίνα.
Η δημοσιογράφος του Bloomberg ενθουσιασμένη για την απίστευτη αποκλειστικότητα που μόνο σε ένα κράτος όπως η Κολομβία των Βαλκανίων θα μπορούσε να συμβεί γδύθηκε και βούτηξε στην πισίνα. Τώρα τα “εργαλεία” είχαν γίνει τρία και έπαιζαν μεταξύ τους στην πισίνα…
-Αυτή είναι ζωάρα Αλέξη μου…Κατάλαβες πως ζούσαν οι μηντιάρχες όλα αυτά τα χρόνια με τα δάνεια που τους έδιναν οι τράπεζες. Ε, λοιπόν τις κρατικοποιήσαμε και τέλειωσε το πανηγύρι…Ζωάρα αδελφέ, ζωάρα…
Είναι ότι πιο συγκλονιστικό έχει δημοσιευθεί ως τώρα για τον διαπλεκόμενο κόσμο των ΜΜΕ. Πρόκειται για ιστορικό ντοκουμέντο το οποίο εξηγεί και ερμηνεύει την κατάντια των ΜΜΕ σε όλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Μέσα από τις 412 σελίδες του ΑΠΟΚΡΥΦΟΥ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟΥ μπορεί κανείς να διαπιστώσει γιατί η Ελλάδα γέμισε με τυχάρπαστους νεόπλουτους μηντιάρχες οι οποίοι καβάτζωσαν πάνω από 2 δις ευρώ δάνεια για να υποδυθούν τους εκδότες και καναλάρχες.
Η ξεφτίλα της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας αντανακλάται τόσο στα πρόσωπα του πολιτικού προσωπικού όσο και των “επιχειρηματιών” των ΜΜΕ.
Μέσα στις 412 απόκρυφες σελίδες μπορεί να διαβάσει κανείς και την μεθοδολογία που οι περισσότερες από δαύτες τις λινάτσες-μηντιάρχες απέκτησαν πολυτελείς βίλες, εξωχώριους λογαριασμούς και τεράστια προσωπική περιουσία.
Στο μεταξύ το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” μετά από απαίτηση εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών επεναλαμβάνει τους άχαστους διαλόγους Τσίπρα-Πολάκη.
-Ρε συ Αλέξη, δεν είναι κρίμα οι αγνές Συριζοπούλες να μην έχουν ένα ζιπουνάκι να φορέσουν και οι μηντιάρχες να έχουν πάρει 1,3 δις ευρώ θαλασσοδάνεια; Τα δάκρυα κυλάνε από τα μάτια του συντρόφου Μπαλωμενάκη που πήρε μέρος στην Εξεταστική για τα δάνεια στα ΜΜΕ…
Ο Παύλος Πολάκης εξηγεί στον πρωθυπουργό το δράμα με τα θαλασσοδάνεια στα ΜΜΕ και προτείνει την χρήση του γνωστού κονσερβοκούτι σε όσους μηντιάρχες δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους.
-Πρόεδρε εγώ έχω να αγοράσω καινούργιο κοστούμι από την αξέχαστη ορκομωσία μας μετά την πανηγυρική νίκη του θεόσταλτου κομματός μας…Διαβάζω στη λίστα ότι ο ΑΝΤ1 της Μενεγάκη χρωστάει 170.000.000 εκατ. ευρώ δάνειο κι εγώ δεν μπορώ να βρω μαντήλι να κλάψω…Πολυχρονεμένε μου Πρόεδρε εάν είχαμε αυτά τα λεφτά στα Ταμεία του κόμματος θα μπορούσαμε να κάνουμε Σεισάχθεια, να δώσουμε λεφτά στους ψηφοφόρους μας…Ο Μπόμπολας χρωστάει άλλα 170-180.000.000 εκατ, ο Χατζηνικολάου καμμιά 50αριά, το STAR tsanele που κάνει εκπομπές ο Καμμένος άλλα τόσα, οι Κουρήδες επίσης, ο Κοντομηνάς καμμιά 5οαρα. Oι Αλαφούζοι 90 και βάλε-αυτοί θα μας πηδήξουν στα Survivor…
Πολυχρονεμένε μου Πρόεδρε μόνο που απαριθμώ τα νούμερα αισθάνομαι ίλιγγο, ακόμη κι εγώ που είμαι λεβένταρος. Δεν θέλω να σκέφτομαι καν τα 220.000.000 εκατ. ευρώ που χρωστάει ο Ψυχάρης. Ετούτοι εδώ οι μηντιάρχες χρωστάνε όσα 10 ΚΕΕΛΠΝΟ πολυχρονεμένε μου Πρόεδρε…Γύρευε τι γλέντια θα κάναμε εάν τα παντελονιάζαμε…
.Μα τις λες ρε συ Παύλο…Αυτά είναι λεφτά των Τραπεζών…Οι τράπεζες πρέπει να τα διεκδικήσουνε…
-Μα πως θα τα διεκδικήσουνε Πρόεδρέ μου; Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό; Δεν υπάρχει συμβιβασμός, πρέπει να τους κατάσχουν μέχρι και τα πόμολα από τα εσωτερικά ασανσέρ για τις κούρσες. Εχεις εσύ πρόεδρέ μου εσωτερικό ασανσέρ για την κούρσα στο διαμέρισμα της Κυψέλης; Κλαίω προεδρέ μου από τα τόσα χαμένα εκατομμύρια που έχουν πάρει αυτά τα χαμένα κορμιά…Διαβάζω κάθε βράδι Κώστα Βαξεβάνη και δεν μπορώ να κλείσω μάτι…Με πλακώνει ένα βάρος ελέφαντα στο στήθος…Βγαίνω στη μπαλκόνα, κάνω κάνα μπάφο αλλά δεν μπορώ να συνέλθω...Είναι πολλά τα λεφτά προέδρέ μου…Αν τα είχαμε εμείς θα μέναμε για πάντα στην εξουσία…Με τη φτώχια πούχει πέσει γύρευε πόσους ψήφους θ΄αγοράζαμε…
.Μα τι λες ρε συ Παύλο, ούτε ο Μαδούρο δεν τα κάνει αυτά…
-Ε, και; Εμείς πρόεδρε πρέπει να μείνουμε 4 τετραετίες στην εξουσία να αλλάξουμε την Ελλάδα, να τους αλλάξουμε τα φώτα…Πρέπει να γυρίσουμε στην Δραχμή και να τυπώνουμε όσες Δραχμές θέλουμε να βάλουμε κάτι στην άκρη…
.Μα τι είναι αυτά που λες ρε συ Παύλο…
-Πρόεδρε να γίνουμε σαν τον Salvatore Giuliano ο οποίος κατάφερε να γίνει ο διασημότερος κακοποιός σε ολάκερη την ιταλική ιστορία εξαιτίας της γενναιοδωρίας του. Ο Giuliano ήταν αρχηγός μιας στρατιάς 600 ληστών που ρήμαζαν τους γαιοκτήμονες, έδιναν τα κλοπιμαία στους φτωχούς κολίγους και μετά αποσύρονταν στα βουνά. Στα χρόνια της δράσης του, ο Giuliano και η συμμορία του σκότωσαν 100 περίπου αστυνομικούς και 40 πολίτες, ενώ συγκέντρωσαν πάνω από 1 εκατ. δολάρια από 30 και πλέον απαγωγές…
.Τι λες τώρα ρε συ Παύλο; Να κάνει απαγωγές η κυβέρνησή μας και να ζητάει λύτρα;
-Πρόεδρε στόχος μας είναι να μείνουμε στην εξουσία και χρειαζόμαστε χρήματα γι΄αυτό…Πρέπει να δώσουμε λεφτά-πολλά λεφτά-σε έναν δημοφιλή καραμανλικό για να κάνει κόμμα και να έχει απώλειες από δεξιά ο Μητσοτάκης…Στο μεταξύ και στο ΠΑΣΟΚ θα υπάρξουν εξελίξεις…Αν αξιοποιήσουμε σωστά αυτά τα 2 χρόνια ως το 2019 μπορεί και να κερδίσουμε τις εκλογές. Οπως είπες κι εσύ στον Χατζηνικολάου ο κόσμος δεν αντιδρά άσε που κάθε τόσο γεμίζουν οι δρόμοι από εξοδούχους…
.Μα μεταξύ μας τώρα Παύλο, αυτοί οι εξοδούχοι είναι οι κηφήνες δημόσιοι υπάλληλοι, όπως τους λέει και το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” που παρά τα 7 χρόνια Μνημόνια την έχουν βγάλει πιο καθαρή απ΄όλους τους υπόλοιπους…
-Αυτό είναι το μυστικό πολυχρονεμένε μου Πρόεδρε: Oι δημόσιοι υπάλληλοι και οι Ολιγάρχες που είναι με το μέρος μας να κερδάνε. Ολοι οι υπόλοιποι να πάνε να πηδηχθούνε…Πρόεδρε,έχουμε 2 χρόνια μπροστά μας να κάνουμε ανίκητο τον διορισμένο στρατό του Σύριζα...Το 2019 θα πάρουμε φαλάγγι τον Μητσοτάκη…Θα μονιμοποιηθούμε στην εξουσία…Αυτό ήταν πάντα το όνειρό μου Πρόεδρε από την εποχή που κράταγα διπλά βιβλία στο χωριό…
.Εχεις δίκιο Παύλο. Αλλωστε και ο Φιντέλ έτσι κυβέρνησε 40 χρόνια τη Κούβα…
Οι γενναίοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και Αντώνης Μπαλωμενάκης είχαν καταγράψει την πραγματική διάσταση των θαλασσοδανείων στο προσχέδιο του Πορίσματός τους:
– Για το Star αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος εκτιμά ότι η διατήρηση της εταιρίας εν λειτουργία και η προοπτική εξυπηρέτησης του δανεισμού της, συνδέονται άρρηκτα με τη συνέχιση της εισροής νέων κεφαλαίων από τους μετόχους, τακτική που ακολουθείται με συνέπεια μέχρι σήμερα, εν μέσω δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος. Όμως επιβάλλεται η ενίσχυση εκ παραλλήλου των εξασφαλίσεων, που κρίνονται απολύτως απαραίτητες» ενώ στο τέλος υπο την κεφαλίδα τεκμηρίωση αναγράφεται : «Ακόμη και το πόρισμα της ΤτΕ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να ληφθούν εξασφαλίσεις, προσωπικές ή εμπράγματες Μάλιστα από τα 70.3 εκ που συνιστούν τους αναλαμβανόμενους κινδύνους από τις τράπεζες όπως αναφέρει και το πόρισμα της ΤτΕ του (2016) τα 44 εκ ευρώ είναι ακάλυπτα, δηλαδή το 62.5%. εκ ευρώ είναι ακάλυπτοι κίνδυνοι και οι προβλέψεις (ζημία) ανέρχονται στα 27.2 εκ ευρώ.
– Για τον Αντ1 σημειώνεται ότι «Όλες οι καταγραφείσες υπερβάσεις είναι επιλήψιμες και ελεγκτέες. Κινούνται πέραν και εκτός των κανόνων και όρων της πιστωτικής πολιτικής εκ μέρους των οργάνων των Τραπεζών που έλαβαν τις σχετικές εγκριτικές αποφάσεις».
– Για τον ΠΗΓΑΣΟ οι συντάκτες αναφέρουν ότι ο διευθύνων Σύμβουλος Φώτης Μπόμπολας υποστήριξε ψευδώς ότι η εταιρεία εξυπηρετεί τα δάνειά της. « Παρά τα ως άνω δεδομένα, τα οποία αποδεικνύονται από τους πίνακες οφειλών που απέστειλαν οι τράπεζες και από τις καταθέσεις των μαρτύρων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Μπόμπολας, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής κατέθεσε ανακριβώς ότι τα δάνεια εξυπηρετούνται και είναι ενήμερα (βλ. σελ. 30 και 90 των πρακτικών συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής στις 02.08.2016). Επίσης, με την από 01.08.2016 ανακοίνωση, ο Ομίλος, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του Χρηματιστηρίου Αθηνών, διαβεβαιώνει ότι εξυπηρετούνται κανονικά οι πιστώσεις προς τις τράπεζες» αναφέρεται χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «Το συνολικό υπόλοιπο οφειλής του ομίλου στις 31.10.2016 ήταν 161.966.451,26€, εκ των οποίων ακάλυπτο είναι το ποσό των 103.842.156,17€. Οι τράπεζες, δηλαδή, χορήγησαν δάνεια και πιστώσεις, μη λαμβάνοντας εξασφαλίσεις για το 65% αυτών».
– Για τον Alpha : «Ο δανεισμός της εταιρίας εμφανίζεται σήμερα ενήμερος και εξυπηρετείται ομαλά. Ωστόσο, στο παρελθόν η εξυπηρέτησή του εμφάνιζε προβλήματα»
– Για τον ΔΟΛ σημειώνεται ότι «από την πορεία δανεισμού του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και των θυγατρικών εταιριών του Οργανισμού, προκύπτει ότι σε πλείστες περιπτώσεις η χρηματοδότηση έγινε κατά παράβαση των κανονισμών πιστοδοτήσεων, που οι ίδιες οι Τράπεζες έχουν θεσπίσει και ισχύουν για όλους τους δανειολήπτες. Πολλές δε περιπτώσεις χρήζουν και ποινικής διερεύνησης». Ως κυριότερες παραβιάσεις αναφέρονται οι εξής: 1) παροχή χρηματοδότησης χωρίς εξασφαλίσεις-Αρνητική χρηματοοικονομική κατάσταση. 2) Χορήγηση νέων δανείων χωρίς την αποπληρωμή παλαιών3) Αναχρηματοδότηση των τόκων με δανεισμό 4) Από το 2009 και εντεύθεν καμία συμμετοχή των μετόχων. 5) Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με δανεισμό
– Για τα Παραπολιτικά τονίζεται ότι «Όπως σημειώνεται και παραπάνω, ο τρόπος, η μεθοδολογίας, η αιτιολογία και η αντιμετώπιση του Ομίλου από τις Τράπεζες, εντάσσεται στη συνολική λογική που όπως φαίνεται υπήρχε για τη δανειακή αντιμετώπιση των ΜΜΕ από τις Τράπεζες»
– Για τις Καθημερινές Εκδόσεις αναφέρεται: « Εν κατακλείδι το τελικό συμπέρασμα της Τράπεζας της Ελλάδος είναι πως με το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο: “Οι Τράπεζες, ισχυροποίησαν τις καλύψεις τους, ενώ με την αναδιάρθρωση του δανεισμού της εταιρείας καθώς και τη συνεχή και ουσιαστική στήριξη της και από τους μετόχους της, δημιουργούνται προϋποθέσεις επίτευξης λειτουργικών αποτελεσμάτων για την εξυπηρέτηση των συναφών υποχρεώσεών της.»
– Για την Αυγή: « Σύμφωνα με τα στοιχεία των Τραπεζών αλλά και όσα κατατέθηκαν στην εξεταστική επιτροπή, τα δάνεια της εφημερίδας ΑΥΓΗ εξυπηρετούνται κανονικά. Επίσης, το 2015 η εφημερίδα ρύθμισε τις οφειλές της προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ενώ συμφωνήθηκε χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής και για τις οφειλές προς τους εργαζόμενους». Λείπει ωστόσο η παραμικρή αναφορά για την ύπαρξη offshore στο μετοχολόγιο της εταιρείας.
– Για το Πρώτο Θέμα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συνέταξαν το πόρισμα για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αφιερώνουν 20 σελίδες, σε μια προσπάθεια να ανακαλύψουν παρατυπίες που ουδέποτε υπήρξαν. Αφού αναπτύσσουν διάφορες καινοφανείς θεωρίες για τα τραπεζικά δεδομένα, το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ καταλήγει: «Σήμερα η εταιρία που εκδίδει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ εμφανίζεται με ενήμερα δάνεια, υγιής και χωρίς προβλήματα».
– Στα συμπεράσματα για τον ΣΚΑΙ υπογραμμίζεται ότι «Από τα ως άνω ευρήματα οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι ο όμιλος του κυρίου Ιωάννη Αλαφούζου αντιμετωπίστηκε με ιδιαίτερα ευνοϊκό τρόπο από την Εθνική Τράπεζα που αποτελεί και την τράπεζα που χρηματοδότησε σχεδόν αποκλειστικά τον όμιλο αυτό. Εντοπίστηκαν περιπτώσεις όπου χορηγήθηκαν δάνεια με αμφίβολης αξίας εξασφαλίσεις όπως π.χ την εγγραφή προσημείωσης στο δικαίωμα ψιλής κυριότητας επί ακινήτων, όπου το προϊόν του νέου δανείου χρησιμοποιήθηκε και για την εξόφληση τόκων προηγούμενων δανείων , άλλη περίπτωση όπου χορηγήθηκε ως εξασφάλιση μη γεγεννημένη απαίτηση της εταιρείας ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ από τον ΟΤΕ…»
Ειδικό κεφάλαιο αφιερώνεται και για τον Κήρυκα Χανίων όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι «Στην περίπτωση της τουλάχιστον επί μία δεκαετία «εν υπνώσει» δανειοδότησης της εφημερίδας ΚΗΡΥΚΑΣ Χανίων αποτυπώνεται μια ιδιαίτερη πλευρά των αδιαφανών σχέσεων πολιτικής εξουσίας και τραπεζικού συστήματος».
Αντιλαμβάνεστε μετά από αυτό ότι τα ανόητα στρατιωτάκια δεν είχαν ουδεμία τύχη να την βγάλουν καθαρή. Πριν τους εκτελέσουν οι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ φρόντισαν να τους σαπίσουν στο ξύλο προς παραδειγματισμό.
Δεν είναι μόνο ο Ψυχάρης που “κατάφερε” με 200.000.000 εκατ. ευρώ δάνεια να γκρεμίσειτο οικοδόμημα του Δημητρίου και του Χρήστου Λαμπράκη. Είναι σχεδόν όλοι οι θαλασσοδανεισμένοι μηντιακοί όμιλοι που βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, όπως διαπίστωσε η περίφημη Εξεταστική της Βουλής για τα Δάνεια σε ΜΜΕ και κόμματα.
Ο Κυριακού για παράδειγμα χρωστάει 170.000.000 εκατ. ευρώ_πoσό ιλιγγιώδες για τα σημερινά δεδομένα.
Ο Μπόμπολας μόνο για τον ΠΗΓΑΣΟ έχει δάνεια 160.000.000 εκατ. ευρώ.
Το Πόρισμα της Εξεταστικής ούτε λίγο ούτε πολύ αναφέρει στα συμπεράσματά του ότι όλοι σχεδόν οι μηντιακοί όμιλοι που εξετάσθηκαν εάν δεν βάλουν χρήματα οι ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες θα έχουν την τύχη του ΔΟΛ.
Το “Κουρδιστό Πορτοκάλι” παρουσιάζει, σε συνέχειες θα λέγαμε, το περίφημο Πόρισμα της Εξεταστικής που σπάει τα Ταμεία.
Τις επιχειρηματικές μεθόδους των μετόχων του Real Group και την δεινή θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Ομιλος των Χατζηνικολάου_Κουρή αποκάλυψε το περίφημο πόρισμα της Εξεταστικής για τα Δάνειας στα ΜΜΕ. Πιο ειδικά το πόρισμα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το Real Group ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα ήταν ξένα κεφάλαια_δηλαδή κατ΄εξοχήν δάνεια.
Ετσι έφτασε σήμερα το Real Group να χρωστάει στο Δημόσιο και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς περί τα 6 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει το Ιστορικό πόρισμα.
Ειδικότερα, βάσει του πορίσματος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Real Group ξεκίνησε με μετοχικό κεφάλαιο μόλις 60.000 ευρώ και τα υπόλοιπα ήταν ξένα κεφάλαια, δηλαδή κατ΄εξοχήν δάνεια.
Έτσι έφτασε σήμερα το Real Group να χρωστάει στο Δημόσιο και στους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς περί τα 6 εκατ. ευρώ όπως αναφέρει το Ιστορικό πόρισμα.
Το αποκαλυπτικό άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου στην εφημερίδα «Τα Νέα»:
Ο αρθρογράφος της εφημερίδας «Τα Νέα» αναφερόμενος σε χρέη του Real Group γράφει με τον γνωστό ειρωνικό – περιπαικτικό τρόπο του, στο «Στίγμα» :
(…)Και να πεις ότι η κρίση έχει πλήξει μόνο τον ΔΟΛ; Οχι δυστυχώς. Γύρω εξελίσσονται κρυφά δράματα, τα δικά μας απλώς απολαμβάνουν μια δημοσιότητα. Αλλοι καταφέρνουν να τα κουκουλώνουν.
Να, ας πούμε, με αληθινή θλίψη πληροφορήθηκα χθες ότι στον σταθμό του Χατζηνικολάου έφτασε τις προάλλες ένα κατασχετήριο για οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 5.167.000 ευρώ. Και οτι προχθές μια ομάδα φωτογράφων, που τροφοδοτούσαν με φωτογραφικό υλικό τα ιδιαιτέρως επιτυχημένα έντυπά του, κατέφθασαν στα γραφεία της εφημερίδας του, δημιούργησαν ολόκληρο επεισόδιο διότι τους οφείλει ένα ποσό της τάξεως των 15.000 ευρώ και αποχώρησαν αφού τους δόθηκαν κάποια χρήματα. Υποσχέθηκαν όμως στους υπεύθυνους της εφημερίδας να επανέλθουν την προσεχή εβδομάδα ακολουθούμενοι από κάμερες καναλιών εάν δεν εξοφληθούν….
Επίσης εντός των τειχών διάφοροι άθλιοι τύποι διακινούν mouth to mouth ότι υπάρχουν κάτι επιταγές εις χείρας τρίτων που έχουν σκάσει και άλλες που αναμένεται να σκάσουν – ένα δράμα δηλαδή.
Κρίμα, στενοχωριέμαι αφάνταστα για τα προβλήματα του ανθρώπου, προβλήματα που συμπίπτουν με το νέο εγχείρημα στην καριέρα του – αυτή τη φορά θα λέει ειδήσεις στον (με δάνεια 170.000.000 εκατ. ευρώ) Αnt1… (φαντάζομαι μέχρι να πραγματοποιηθεί ο νέος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και υπό την αίρεση ότι ο Αnt1 θα πάρει άδεια…) “

Πως ο Μήτσος, ο Φούντας, από την Δραπετσώνα πληρώνει τα θαλασσοδάνεια των ξιπασμένων μηντιαρχών

Στη Δραπετσώνα τώρα ο Μήτσος, ο Φούντας σηκώνεται κάθε πρωί στις 4 τα χαράματα (πάγωσε η τσιμινιέρα), για να πιάσει δουλειά, πρωινή βάρδια στο χυτήριο. Με το στανιό και με πολλές υπερωρίες φέρνει στο σπίτι στο τέλος του μήνα 700 ευρώ.Η Σούλα, η γυναίκα του, κάνει κάθε μέρα το θαύμα της Κανά για να ταίσει με 50 γραμμάρια ρύζι και 150 γραμμάρια ψωμί 4 στόματα.
Ο Μπόμπολας λοιπόν ο ολιγάρχης που χρωστάς 170 εκατ. ευρώ στις τράπεζες πουλάς στον Ιβάν Σαββίδη τα σήματα των χρεοκοπημένων εφημερίδων του Πήγασου, «Έθνος» και «Έθνος της Κυριακής» καθώς και την εφημερίδα Ημερησία έναντι τιμήματος 3 εκατομμυρίων ευρώ και 580.000 ευρώ αντίστοιχα!!!!
Δηλαδή στην πραγματικότητα έχεις βαρέσει κανονιά το θαλασσοδάνειο των 170 εκατ. ευρώμέρος του οποίου καλείται να πληρώσει ο Μήτσος ο Φούντας από την Δραπετσώνα, ο γιος του Μήτσου Φούντα και το δέκατο τρισέγγονο της οικογένειας που ξεκίνησε με πατριάρχη τον Μήτσο τον Φούντα-τον μεγάλο μαλάκα από την Δραπετσώνα που ψηφίζει Σύριζα.
Ετσι και τα χρέη των 170 εκατ. ευρώ ξεφορτώνεσαι και τα φορτώνεται ο Μήτσος Φούντας από την Δραπετσώνα και ο έλεγχος των εφημερίδων παραμένει στα χέρια σου.
Πάμε παρακάτω.
Με τον ίδιο τρόπο είναι πολύ πιθανό σε δύο χρόνια από σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης να αγοράσει από τον Βαγγέλη Μαρινάκη με 5-6 εκατ. ευρώ τον ΔΟΛ ο οποίος χρωστούσε 250 εκατ. ευρώ αλλά πέρασε στα χέρια του εφοπλιστή με 22 εκατ. ευρώ.
Ο Ψυχάρης θα μπορούσε να πάρει πίσω τον ΔΟΛ με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη και εγγυήτρια την Ντόρα.
Τα 250 εκατ. ευρώ θαλασσοδάνεια του ΔΟΛ θα τα πληρώσει η οικογένεια του μαλάκα του Μήτσου Φούντα από την Δραπετσώνα.
Θεικό ε;
Ολα αυτά με φόντο την Κολομβία της Ευρώπης…
Να δώσουμε συγχαρητήρια λοιπόν στον Τσίπρα και τον Καμμένο που κατάφεραν να πάρουν το σπίτι της μάνας του Αλέξη αλλά τα θαλασσοδάνεια των εκμαυλισμένων μηντιαρχών παραμένουν απλήρωτα.
Καναλάρχες και μηντιάρχες της συμφοράς οι περισσότεροι από τους οποίους απέκτησαν ΜΜΕ για να πηδάνε ξανθιές τηλεπερσόνες και να επηρεάζουν τις πολιτικές εξελίξεις παραμένουν ανέγγιχτοι από την κρίση τα μνημόνια και φυσικά από τους πλειστηριασμούς.
Αυτό το κράτος ονειρεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας; Τι θα έχει να πει αύριο στα παιδιά του γι΄αυτή τη ξεφτίλα;
Μέσα από τις 412 σελίδες του ΑΠΟΚΡΥΦΟΥ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟΥ μπορεί κανείς να διαπιστώσει γιατί η Ελλάδα γέμισε με τυχάρπαστους νεόπλουτους μηντιάρχες οι οποίοι καβάτζωσαν πάνω από 2 δις ευρώ δάνεια για να υποδυθούν τους εκδότες και καναλάρχες.
Η ξεφτίλα της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας αντανακλάται τόσο στα πρόσωπα του πολιτικού προσωπικού όσο και των “επιχειρηματιών” των ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου