Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Από τα “Κυπριακά Εξαμίλια έως τα Ελληνικά”, μια δρασκελιά δρόμος, ένα ΤΡΙΣΑΓΙΟ στις ψυχές των αγνοουμένων μας.

http://epanastasilae.blogspot.com/2018/11/blog-post_5.html
Ζούμε σε μια συγκλονιστική ροή εξελίξεων, γεωτρήσεις για ενέργεια- σεισμοί- πολεμικές αναγγελίες. Μπορεί ο σεισμός να είναι φυσικό φαινόμενο, όχι τυχαίο αλλά εργαλείο μετατόπισης της ανθρώπινης ιστορίας όχι εκεί που θέλουν τα πονηρά σχέδια των ανθρώπων.
Μέχρι τώρα οι σεισμολόγοι εφιστούν την προσοχή σε σεισμούς που μπορεί να γίνουν στην Ελλάδα, όμως στην Τουρκία περιμένουν μεγαλύτερους.
 Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τα ενεργειακά  γεωλογικά αντίκλινα της λεκάνης της Αν. Μεσογείου -ΑΙΓΑΙΟΥ  έχουν άμεση σχέση με τους  πιθανούς μεγάλους σεισμούς, τα επερχόμενα καταστροφικά τσουνάμι και τις πολεμικές αναμετρήσεις;
Ο βυθός της θάλασσας βράζει. Στα βάθη που θέλουν να τρυπήσουν οι κολοσσοί εταιρείες οι λασπογενείς ηφαιστιογενείς  κώνοι ελκύουν το περιεχόμενο τους , λες και διαμαρτύρονται που διαταράσσεται η ησυχία τους τόσων αιώνων.

Όμως η ενέργεια σήμερα είναι το δέλεαρ και η κατάρα του αθώου αίματος

Βράζει ο πυθμένας των θαλασσών, βράζει και ο τούρκος και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό.

Η Άγκυρα δεν κατέβασε μόνο στην Κυπριακή ΑΟΖ τον ακριβοπληρωμένο Πορθητή – πλοίο εξόρυξης και το Barbaros, κατέβασε και υποβρύχια για να βλέπει καλύτερα τι γίνεται στα σκοτεινά  βάθη.

Η νευρικότητα και η ανασφάλεια του τούρκου σήμερα θα επιταχύνει τις εξελίξεις.

Από την Κύπρο μέχρι τα Αιγαιοπελαγίτικα νερά η αναγγελία του πολέμου θα είναι σαν ένα ΤΡΙΣΑΓΙΟ στην μνήμη των αγνοουμένων μας.

«Μέσα σε όλες τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Άγκυρα έχει ξεκινήσει και έναν ιδιότυπο υποβρύχιο πόλεμο στο Αιγαίο αλλά και στην Κύπρο τους τελευταίους δύο μήνες.

Όμως αν προσέξει κανείς την γενική εικόνα δείχνει πως μεθοδικά η Τουρκία προετοιμάζεται για μείζον πολεμικό επεισόδιο. Πρώτη φορά ασκεί τόσο έντονη υποβρυχιακή δραστηριότητα που σημαίνει ότι εξασκεί σχέδια αποκοπής των ελληνικών νησιών από την αποστολή βοήθειας και ενισχύσεων από την ενδοχώρα. ​

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα ζήτησε να μην συμπεριληφθούν στον Παρμενίωνα, την μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων, τρία ελληνικά νησιά: Σαμοθράκη, Ικαρία και Κάρπαθο!»  https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/724736_h-agkyra-thetei-aigaio-ypo-kathestos-ypovryhioy-polemoy

«Με έκδοση σημάτων SUBNOTE που εξέδωσε η τουρκική διοίκηση υποβρυχίων ανακοίνωσε την ανάπτυξη τριών υποβρυχίων της (SAKARYA,INONOU ,MART) από τις 14 ως τις 21 Οκτωβρίου σε περιοχές που εμπόδιζαν ελληνικό υποβρύχιο να προσεγγίσει σε κατάσταση κατάδυσης τα νησιά Χίος, Ψαρά ,Αντίψαρα και Λέσβο! 

Με τις NOTAM A5519/18 και  A5553/18 η Τουρκία επικαλείται τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων και υποστηρίζει ότι τα νησιά Σαμοθράκη, Ικαρία και Κάρπαθος παράνομα εντάσσονταν στο σχεδιασμό της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2018!

Όλα αυτά αποτυπώνουν ένα πολεμικό κλίμα στο Αιγαίο αλλά και στη περιοχή μεταξύ Καστελόριζου-Κύπρου, το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα την Αθήνα. Οι εκτιμήσεις δεν είναι πιο αισιόδοξες από τις διαπιστώσεις που προκύπτουν από τις τουρκικές παράνομες ενέργειες των τελευταίων εβδομάδων. Η ανησυχία για κλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας είναι δικαιολογημένη. Μπορεί όλα τα δεδομένα να δείχνουν ότι η Τουρκία έχει πολλά και μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει στο εσωτερικό της αλλά και στην Συρία, όπου φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί. Όμως όλα αυτά σε συνδυασμό και με την επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει στην Άγκυρα νευρικότητα που ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα την οδηγήσει.»  
https://www.militaire.gr/toyrkikos-ypovrychios-apokleismos-se-aigaio-kypro-kai-notam-proklisi-gia-quot-apostratikopoiimena-quot-nisia

Είναι πρώτη φορά στα ιστορικά δρώμενα που έχουμε σαν Έθνος να αντιμετωπίσουμε ένα τσουνάμι εξωτερικών και εσωτερικών απειλών

Η τουρκική πρόθεση  είναι ολοκάθαρη  επιδιώκει να επεκτείνει την εμπλοκή της  από την Βόρεια Συρία στην Κυπριακή ΑΟΖ και  στο ΑΙΓΑΙΟ. 

Και για αυτό θα τα χρησιμοποιήσει όλα ακόμα και πληρωμένους τρομοκράτες . 

“Η Τουρκία στρατολογεί τρομοκράτες εναντίον των Κούρδων” έγγραφαν ξένα ΜΜΕ

Μήπως και για την Ελλάδα;

Κάπου εκεί στα μεγάλα βάθη της λεκάνης του Λεβιάθαν θα ενταφιαστεί η προκλητικότητα της. 

Από τα Άγια μέρη της Κύπρου  ξεκινήσουν ΠΟΛΛ… 

Όπως η Ελληνική Μεταπολίτευση ξεκίνησε με την Κυπριακή τραγωδία  στην προκειμένη περίπτωση η ιστορία αποφάσισε να τρέξει ανάποδα και η  τουρκική πρόκληση τώρα να έρθει από την Κύπρο στην Ελλάδα . 

Η  Τουρκία θέλει να δείξει  τα δόντια της αλλά δυστυχώς για αυτήν  φοράει μασέλες.  

Το παρακάτω  μας αφορά όλους, Ελλαδίτες και Κύπριους. 

«Ρωτήθηκε ο Γέροντας Παίσιος  πότε θα ελευθερωθεί η Κύπρος, και απάντησε:  

«Η Κύπρος θα ελευθερωθεί, όταν μετανοήσουν οι Κύπριοι. Να κάνετε πνευματικές βάσεις για να διώξουν τις βάσεις των Τούρκων, των Άγγλων και των Αμερικανών».  

«Έβλεπε δηλαδή το Κυπριακό ως πνευματικό θέμα, όχι ως εθνικό η πολιτικό, και ότι η λύση του θα προέλθει από την μετάνοια του λαού και την προσευχή.»   Πηγή: Ιερομονάχου Ισαάκ, Βίος Γέροντος Παϊσίου του Αγιορείτου, Έκδοσις Καλύβης Αναστάσεως, Καψάλα, Άγιον Όρος, Άγιον Όρος 2004.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου