Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Εικονικό διαζύγιο...


Του Akenaton
Και ξαφνικά, οι συριζαίοι μετά από τέσσερα(!) χρόνια συγκυβέρνησης με τον Καμμένο, κατάλαβαν πως πρόκειται για ένα άτομο επικίνδυνο για τη χώρα! Μετά από αμέτρητες αγκαλιές, μετά από 24.000 φιλιά, μετά από χιλιάδες φιλοφρονήσεις, ο Πάνος τους «βρώμισε» αιφνιδίως.

Η αλήθεια είναι άλλη και όλοι όσοι κουβαλάμε δυο δράμια μυαλό την βλέπουμε ξεκάθαρα. Η οπερέτα της συγκυβέρνησης Συριζανέλ φτάνει στο φινάλε της και οι δύο σφιχταγκαλιασμένοι σκηνοθέτες είπαν να προσθέσουν λίγο σιτεμένο σασπένς στη σούπα του αριστεροδέξιου λαϊκισμού που μας σερβίρουν επί τέσσερα χρόνια. Τι καλύτερο λοιπόν από ένα διαζύγιο στο τέλος μιας τόσο αρμονικής και αποδοτικής για τα συμφέροντά τους συμβίωσης;
Όμως, φευ, το διαζύγιο είναι εικονικό, διότι «ους ο πολιτικός αμοραλισμός συνέζευξε, συμφωνία Πρεσπών ου χωριζέτω». Οι δύο «σμίχτες» χωρίζουν προ των εκλογών για να επιστρέψει ο καθένας στο μαντρί του να συμμαζέψει το κοπάδι του. Όπως πολύ καλά γνωρίζουν οι ορεσίβιοι, όταν «σμίγουν» δυο τσελιγκάδες τα κοπάδια τους, αυτό που τρώει ο λύκος είναι πάντα το μικρότερο. Έτσι και σ’ αυτή την περίπτωση, το κοπάδι του Πάνου έχει σχεδόν εξαϋλωθεί, ενώ αυτό του Αλέξη στέκει αποδεκατισμένο υποβλέποντας τους ακροδεξιούς (μέχρι τα χθες) συντρόφους.
Οι δυο προβατοβοσκοί όμως, που έχουν γίνει πια μπρατίμια (ήγουν αδελφοποιητοί), χωρίζουν τα τσανάκια τους εν αγαστή ομονοία, προσβλέποντας και οι δύο στην αποδεδειγμένη βλακεία των προβάτων-ψηφοφόρων τους για να διασώσουν ο καθένας το τομάρι του και την καρέκλα που με τόσα ψέματα κατέκτησαν και με τόσο κόπο και τόσους πολιτικούς εξευτελισμούς διατήρησαν όλα αυτά τα δίσεκτα για τη χώρα χρόνια.
Όντας λοιπόν προεκλογικά «εν διαστάσει» έχουν την ελευθερία να κάνουν ξεχωριστές πολιτικές δηλώσεις, δηλώνοντας ο καθένας αυτά που θέλει να ακούσει το δικό του κοπάδι. Ελπίζουν τα πρόβατα να τους ξαναψηφίσουν ξεχνώντας πόσες φορές τα έφαγε ο λύκος στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων χρόνων του παράδοξου τσελιγκάτου. Σε αυτή την (απίθανη) περίπτωση, μην έχετε καμιάν αμφιβολία που αμέσως θα ξανασμίξουν και θα γουργουρίζουν επάνω στην μετεκλογική εξέδρα σαν δυο ερωτευμένα περιστεράκια.
Επειδή ακριβώς όμως αυτή η περίπτωση είναι απίθανη και το ξέρουν, προετοιμάζουν ο καθένας το έδαφος για την (δύσκολη έως επικίνδυνη) επόμενη μέρα.
Ο μεγαλοτσέλιγκας Τσίπρας θα προσπαθήσει με επιδόματα, διχασμό και αίμα στην αρένα να περιμαζέψει όσα πρόβατα του έχουν φύγει και να βγει από τη θύελλα των εκλογών με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο «κοπάδι» ώστε να μπορεί να ελπίζει σε μια κεντροδεξιά παρένθεση επ’ ευκαιρία των προεδρικών εκλογών του 2020.
Ο Καμμένος από την άλλη, μη έχοντας πια δικό του κοπάδι, ελπίζει να τον προσλάβει ως τσέλιγκα όλος αυτός ο εσμός των γνησιοδεξιών-καραμανλικών γκεσεμιών (ήγουν κριάρια επικεφαλής προβάτων) που περιφέρονται γύρω από τον Κυριάκο και προσπαθούν να ροκανίσουν την καρέκλα του. Δυστυχώς γι’ αυτόν όμως, τα κριάρια είναι μπόλικα, τα πρόβατα όμως που τα ακολουθούν λιγοστά και όσο πλησιάζουμε στις εκλογές με το θηριώδες δίλημμα «ή εμείς ή αυτοί» θα φυραίνουν ολοένα και περισσότερο.
Πλησιάζοντας στις εκλογές λοιπόν, το μπαλάκι θα είναι στο γήπεδο των προβάτων που ψηφίζουν. Αυτά θα αποφασίσουν για την τύχη των δύο τραγικών συνεταίρων. Η ψήφος τους θα καθορίσει εν πολλοίς όχι μονάχα την πολιτική αλλά και την ανθρώπινη μοίρα των δύο ολετήρων που πήραν στο λαιμό τους ολόκληρο Έθνος. Και αν ο Τσίπρας θα έχει λίγο ή πολύ την υποστήριξη ενός έστω και λειψού κοπαδιού πίσω του, ο Καμμένος κινδυνεύει να μείνει εντελώς μόνος και εκτεθειμένος! Ένας βοσκός χωρίς κοπάδι, είναι εύκολη λεία για τα δόντια λύκων, αρκούδων και άλλων σαρκοβόρων θηρίων που θα βγουν νομοτελειακά στην παγανιά μετά τις εκλογές.

Γίνεται έτσι φανερό πως στη δυσκολότερη θέση από τους δύο διαζευγμένους μέχρι πρότινος συζύγους, βρίσκεται ο Καμμένος. Αυτός είναι και ο λόγος που τελευταίως έχει βάλει τις φωνές και χτυπάει αδιάκριτα προς όλες τις κατευθύνσεις ως μανιακός. Δεν είναι και η αποτελεσματικότερη μέθοδος αυτή, αλλά δεν του έχει μείνει και καμιά άλλη. Όπως λέει και ο ποιητής «δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό / έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ / στην συγκυβέρνηση ετούτη την οικτρή / σε όλη την πολιτική σκηνή τη χάλασες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου