Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Η μοναδική μεταρρύθμιση στην Ιστορία του ΣΚΑΤΕΝΙΟΥ κράτους και τα πιπίνια του Νίκου στην ΕΡΤ

https://kourdistoportocali.com/news-desk/monadiki-metarrythmisi-stin-istoria-tou-skateniou-kratous-ke-ta-pipinia-tou-nikou-stin-ert/
Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ
Το καυλάντισμα των υπουργών στην ΕΡΤ και η ΔΕΗ ως επενδυτής στα Σκόπια

To έχουμε ξαναγράψει για τον Στουρνάρα: Eίναι ίσως από τους ελάχιστους Ελληνες που βρέθηκαν σε θέσεις ευθύνης ο οποίος στους 2 σχεδόν αιώνες που έχουν μεσολοβήσει από την Επανάσταση του 1821 είχε τα κότσια να τα βάλει με το χυδαίο, διεφθαρμένο, πελατειακό κράτος.

Γράφει ο Βασίλης Μπόνιος
Η απόφασή του να κλείσει το κωλοχανείο των κηφήνων της ΕΡΤ ήταν από τις ελάχιστες φωτεινές, μεταρρυθμιστικές πράξεις (και όχι λόγια) Ελληνα πολιτικού.
Το αν στη διάρκεια της διαδρομής του έχει κάνει λάθη, ουδείς αλάθητος, ούτε ο Πάππας. Κανείς άλλος δεν τόλμησε να κλείσει δημόσιο οργανισμό σ΄αυτό εδώ το σαρδανάπαλο κράτος που είναι ίδιο και σκατένιο από τη μέρα που ιδρύθηκε.
Είναι να απορεί κανείς γιατί ο Παππάς και ο Κρέτσος βάζουν δημοσιογράφους να διευθύνουν την ΕΡΤ και δεν τοποθετούν απευθείας κανένα πιπίνι της αρεσκείας τους-αν με εννοείς. Τι σπάνε τα μπολς τους με τους Ταλαμάγκες κλπ. Ας βάλουν τα πιπίνια διευθύνοντες συμβούλους να γεμίσει η ΕΡΤ εκπομπές σαν το Στην Υγειά μας βρε παιδιά όπου ταληροβίζιτες (μάλλον καλύτερα ταλαροβίζιτες) και βουκολομερακλήδες χορεύουν βλαχοζειμπεκιές και από κάτω άλλοι βλαμμένοι ανωμαλάκηδες τους χτυπάνε παλαμάκια. Πέφτουν οι σφαίρες σαν το χαλάζι και ο πληγωμένος καλλιτέχνης αναστενάζει.
Το τι ακριβώς είναι το κωλοχανείο της ΕΡΤ αποκαλύπτεται σ΄αυτό το VIDEO των 19 δευτερολέπτων που δείχνει τον καυλάντισμα της εξουσίας και στη συγκεκριμένη περίπτωση του τραπαρίφα Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος πανίσχυρος τότε υπουργός Εσωτερικών τσιμπολόγησε την ρεπόρτερ του στον αέρα. Αυτή ρε μαλάκες είναι η ΕΡΤ που πληρώνουμε μέσω της χρεοκοπημένης ΔΕΗ που επενδύει σε σαπάκια των Σκοπίων. Απίστευτο ανέκδοτο η ΔΕΗ του Παναγιωτάκη να κάνει επενδύσεις στα Σκόπια!
Το πόσο σκατένιο είναι το κράτος του Παρασκευόπουλου, του Κουφοντίνα και της κεφαλογραβιέρας εγχώριας δικαιοσύνης μπορείτε να το διαπιστώσετε στα όσα γράφει οΘάνος Πασχάλης για τις αποφάσεις των δικαστών που ξηλώνουν τα μνημόνια υπερ του πελατειακού κράτους>Σοκ προκαλεί η στάση αρκετών δικαστών (κυρίως σε Ειρηνοδικεία) οι οποίοι σπεύδουν να επαναφέρουν από την “πίσω πόρτα” τον 13ο και 14ο μισθό (δώρα Χριστουγέννων ,Πάσχα και επίδομα αδείας)  σε χιλιάδες δημοτικούς και δικαστικούς υπαλλήλους που προσέφυγαν στα δικαστήρια  διεκδικώντας την αναδρομική καταβολή των δώρων τα οποία  καταργήθηκαν στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους από το 2012,με τον   μνημονιακό νόμο  4093/2012 στα πλαίσια τς δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ομάδες δημοτικών υπαλλήλων ,μέσω των σωματείων  τους και μέσω γνωστών δικηγορικών γραφείων κατέθεσαν και καταθέτουν προσφυγές -αγωγές διεκδίκησης σε Ειρηνοδικεία της περιοχής τους  με αίτημα την επιστροφή και καταβολή των δώρων που τους περικόπηκαν πετυχαίνοντας,μέχρι σήμερα,σε αρκετές περιπτώσεις ευνοικές για αυτούς δικαστικές  αποφάσεις,καθώς οι δικαστές έκριναν,σε αρκετές περιπτώσεις, ως  αντισυνταγματικό το νόμο 4093/2012 για την κατάργηση των δώρων στο δημόσιο..Από την άλλη συμπαραστάτες και αρωγοί τους στις διεκδικήσεις αυτές,που ανατρέπουν τα οικονομικά δεδομένα και τον οικονομικό προγραμματισμό του προυπολογισμού του Κράτους ,αρκετοί δήμαρχοι οι οποίοι ,ως γαλαντόμοι,αρνούνται να ασκήσουν έφεση στις πρωτόδικες αποφάσεις και προχωρούν στην καταβολή των αναδρομικών των δώρων στους υπαλλήλους τους ,και η οποία  αφορά τουλάχιστον μια διετία.
Ωστόσο υπάρχουν και  δήμαρχοι που έχουν ασκήσει εφέσεις σε θετικές πρωτόδικες δικαστικές αποφάσεις υπέρ των εργαζομένων.
ΑΠΟ  ΠΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΥΠΆΛΛΗΛΟΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ,ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ,ΤΟΥ 13ου και 14ου ΜΙΣΘΟΥ  ΥΨΟΥΣ 2.500 ΕΥΡΩ.
*ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ…Το Ειρηνοδικείο Περιστερίου δικαίωσε 150 εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου (Ιδιωτικού δικαίου Αορίστου χρόνου και συμβασιούχους) ζητώντας την καταβολή,μέσω  αναδρομικών, των δώρων της περιόδου 2015-2016 .
Ο Δήμαρχος Περιστερίου κ.Παχατουρίδης δήλωσε ότι δεν θα ασκήσει έφεση και αποφάσισε την καταβολή από τα ταμεία του δήμου (και όχι βέβαια από την τσέπη του)  των αναδρομικών για τους 150 προσφεύγοντες στο δικαστήριο υπαλλήλους ύψους από 2.000-2.500 ευρώ για κάθε υπάλληλο.Αλλοι Δήμοι στους οποίους κέρδισαν την αναδρομική καταβολή του “κομμένου” 13ου και 14 μισθού τους είναι…
*ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ,ΠΑΛΛΗΝΗΣ,ΓΛΥΦΑΔΑΣ,Ν.ΙΩΝΙΑΣ,ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ,ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ,ΑΘΗΝΑΙΩΝ,ΑΧΑΡΝΩΝ,ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ,ΧΙΟΥ,ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ,ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ,ΔΙΟΝΥΣΟΥ,ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ,ΛΑΜΙΑΣ, ΦΥΛΗΣ,ΒΟΛΒΗΣ,ΠΑΤΡΑΣ,ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ,ΚΑΒΑΛΑΣ ,ΝΑΥΠΛΙΟΥ,ΠΡΕΒΕΖΑΣ,ΔΕΛΤΑ,ΚΗΦΙΣΙΑΣ,ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ κλπ.
Οπως έχει γίνει γνωστό παρότι οι Δήμοι Κηφισιάς και Πετρούπολης είχαν ασκήσει εφέσεις κατά των πρωτόδικων αποφάσεων που δικαίωναν δημοτικούς υπαλλήλους τους  αποφάσισαν εν τέλει να ανακληθούν οι εφέσεις τους και να καταβάλλουν τα αναδρομικά των δώρων στους υπαλλήλους τους. Οσο για τους υπόλοιπους δημάρχους των παραπάνω δήμων ορισμένοι άσκησαν εφέσεις ,ενώ οι περισσότεροι όχι,  καλυπτόμενοι από περυσινή νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών  που τους παρέχει τη  διακριτική ευχέρεια και δυνατότητα να μην ασκούν εφέσεις σε θετικές,υπέρ των εργαζομένων,δικαστικές αποφάσεις (αναδρομικά δώρων,μονιμοποίηση συμβασιούχων κλπ)
Ο Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν δεν επέλεξε τον εύκολο δρόμο της δημαγωγίας και του λαικισμού. Δεν πούλησε αριστερή ψευδοπραμάτεια στο πόπολο. Τόλμησε να κλείσει έναν διεφθαρμένο δημόσιο οργανισμό. Το ίδιο θα έπρεπε να είχε γίνει με τους περισσότερους δημόσιους οργανισμούς τα 8 χρόνια των Μνημονίων.
Κι όμως με την ανοχή των εταίρων και δανειστών μας το διεφθαρμένο δημόσιο παραμένει κραταιό, χυδαίο και διαπλεκόμενο. Κι αυτό γιατί και οι Βρυξέλλλες δεν είναι παρά ένα νοσηρό, διεφθαρμένο, πελατειακό κράτος.
Ο Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν αντί να χαιδέψει τ΄αυτιά του καφενόβιου οξυδερκούς λαού που αρέσκεται στους δημαγωγούς και λαικιστές έβαλε λουκέτο στην ΕΡΤ. Αυτό που θα έπρεπε να είχε γίνει στη ΔΕΗ, στις Πολεοδομίες, στην ΕΥΔΑΠ, σε ότι δημόσιο (εκτός από τα Νοσοκομεία, τον Στρατό και τα Σώματα Ασφαλείας) υπάρχει σ΄αυτή τη χώρα. Αλλά τι θα έκαναν οι υπουργοί τύπου και ΜΜΕ χωρίς το κωλοχανείο της ΕΡΤ; Που θα διόριζαν τις Νοτοπούλου για να καυλαντίζουν;
Ο Στουρνάρας από την σημερινή του θέση έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος για την επιλογή αλλά και το σθένος να αντιμετωπίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην παντοδυναμία της. Για μια ακόμη φορά λοιπόν και στην διάρκεια του χαιρετισμού του προς τους εργαζομένους της κεντρικής Τράπεζας επιτέθηκε (και καλά έκανε) στην κυβέρνηση. Τις μάχες δεν τις κερδίζουν όσοι δειλιάζουν-γράφαμε όταν επέμενε στην πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Δεν εισακούσθηκε από την κυβέρνηση και να που τώρα καταρρέει το επίπλαστο παπατζιλίκι της καθαρής εξόδου.
Ακόμη και η πιστοληπτική γραμμή στήριξης-σημειώναμε σε παλαιότερη ανάρτηση μας- θα ήταν ανώδυνη και ανάξια να διασώσει το διεφθαρμένο κράτος από τις επθετικές αγορές στις οποίες θέλουν να μας πετάξουν οι δανειστές για να ξεφορτωθούν το πρόβλημα που οι ίδιοι αποδείχθηκαν ανίκανοι να επιλύσουν. Και το πρόβλημα δεν είναι άλλο από το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος και την διαπλοκή τους με τους εγχώριους θαλασσοδανεισμένους ολιγάρχες των οποίων αρκεί να κοιτάξεις με προσοχή τους ισολογισμούς των βαρύγδουπων εταιριών τους για να διαπιστώσεις ότι δεν είναι παρά σπιρτόκουτα στην άμμο και πως οι ίδιοι εάν δεν λεηλατούσαν το Χρηματιστήριο και τα θαλασσοδάνεια των τραπεζών θα ήταν πιο άφραγκοι από Αλβανό περιπτερά. Απλά η διαπλοκή με το διεφθαρμένο ελληνικό κράτος τούς απέφερε τεράστια κέρδη τα οποία με την σειρά τους έδωσαν την δυνατότητα στις εταιρίες τους να αναπτυχθούν και εκτός Ελλάδος.
Ο Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν γνωρίζει σαν κάλπικη λίρα τους ισολογισμούς των εταιριών τους. Γνωρίζει τα θαλασσοδάνεια που έχουν πάρει και που κατέληξαν αυτά. Γνωρίζει πως διαπλέκονται και με ποιους υπουργούς του Σύριζα. Γνωρίζει ποιοι δημόσιοι οργανισμοί ταίζουν την εγχώρια διαπλοκή. Ο κεντρικός τραπεζίτης γνωρίζει το αυτονόητο: Δεν είναι δυνατόν να βγάλεις στις αγορές έναν αλκοολικό ζητιάνο ο οποίος έχει 350 δις χρέη-αυτό είναι το κράτος μας. Την ίδια στιγμή οι πολίτες και οι επιχειρήσεις χρωστούν στις τράπεζες 120 δις ευρώ δάνεια και άλλα τόσα στο διεφθαρμένο εγχώριο δημόσιο. Μόνο στη ΔΕΗ χρωστούν κοντά στο μισό δις ευρώ. Το κράτος με τη σειρά του χρωστάει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις καμμιά 200 δις. Μιλάμε δηλαδή για ένα ιλιγγιώδες χρέος που μπορει να φθάνει ακόμη και το 1,5 τρις. Την ίδια στιγμή οι εγχώριοι κατσιαπλιάδες κυβερνώντες εξαολουθούν να διογκώνουν με κακομούτσονους Ελληνες δημοσίους υπαλλήλους το διεφθαρμένο πελατειακό κράτος.
Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας και όχι κάποια λινάτσα, καιροσκόπος τυχοδιώκτης, θα έλθει να επενδύσει στο κράτος των Κουρουμπλήδων, των Παπαγγελόπουλων, των Κατρουγκαλέων και πάει λέγοντας. Κανείς εκτός από τους εγχώριους ολιγάρχες οι οποίοι έχουν πάρει τα δικαιώματα της Κολομβίας των Βαλκανίων και ως προστατευόμενο είδος που είναι, απαιτούν και παίρνουν με το στανιό και τα δικαιώματα-“αντιπροσωπεία” όσων ξένων γνωρίζουν με τι μπουρδέλο έχουν να κάνουν και τους χρησιμοποιούν για μπροστάρηδες και όχι μόνο. Από την εποχή της Siemens ως σήμερα, μια χούφτα ολιγάρχες είναι οι μπροστάρηδες-συνεργάτες και με το στανιό συνεταίροι των ξένων οίκων. Από κατασκευαστικές έως εταιρίες λογισμικού. Κανείς μεγάλος επενδυτής δεν μπορεί να μπει στη χώρα εάν δεν πληρώσει νταβατζιλίκι σε μια χούφτα εγχώριους ολιγάρχες που έχουν πάρει τα “δικαιώματα” της Κολομβίας των Βαλκανίων.
Το γεγονός ότι η Μέρκελ, ο Σαρκοζί, ο Γιουνκέρ και το γραφειοκρατικό δυσκίνητο κράτος των Βρυξελλών θέλει να απαλλαχθεί από το πρόβλημα Ελλάδα πετώντας την στην θάλασσα με μια πέτρα 350 δις χρέους δεμένη στο λαιμό της δεν σημαίνει ότι πρέπει να το δεχθούμε. Κι αν ο μαλθακός και ανεγκέφαλος λαός, θύμα δημαγωγών πολιτικών προτιμά να βλέπει Survivor και όχι την αλήθεια κάποιοι που μπορούν οφείλουν να αντισταθούν ακόμη και για την δική τους Ιστορία. Ενας από αυτούς τους λίγους είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας ο οποίος γνωρίζει τα μαύρα χάλια του διεφθαρμένου πελατειακού κράτους που κάνει πως δεν τα βλέπει η “μαντάμ Μέρκελ”-όψιμη φίλη του Τσίπρα.
Μια Μέρκελ που έχει τεράστιες ευθύνες για τον τρόπο που εφαρμόσθηκαν τα Μνημόνια στην Ελλάδα. Μια Μέρκελ που αποτελούσε πάντα την πολιτική λύση στο πρόβλημα κάθε φορά που δεν έκλειναν οι αξιολογήσεις σε τεχνικό επίπεδο.
Μια Μέρκελ η οποία αποδέχθηκε να μην αξιολογηθούν στην ουσία οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι και να μην γίνουν απολύσεις στο δημόσιο. Μια Μέρκελ που αποδέχθηκε τους Ελληνες ολιγάρχες και την διαπλοκή τους με το διεφθαρμένο δημόσιο επειδή στο μεταξύ οι ίδιοι είχαν πάρει τις “αντιπροσωπείες” ή είχαν γίνει συνέταιροι με γερμανικούς κολοσσούς που κάνουν μπίζνες-μίζες στην Ελλάδα.
Ο Γιάννης Στουρνάρας λοιπόν γνωρίζει την αλήθεια για το διεφθαρμένο εγχώριο κράτος το οποίο ανέλαβε να το βγάλει στις αγορές η Τράπεζα Ρότσιλντ αφού πρώτα το μακιγιάρει. Μπορεί όμως το διεφθαρμένο κράτος-κατσιαπλιάς να ξεγελάσει τις αγορές; Οχι για πολύ…Στο τέλος οι αγορές θα μας στείλουν εκεί που μας αξίζει. Ο διαμελισμός της Ελλάδας και η επιστροφή στη δραχμή θα είναι το τίμημα της πεπετζίδικης εξόδου στις αγορές που σχεδιάζει ο Τσίπρας σε συνεργασία με τους εταίρους που θέλουν να δώσουν μια κλωτσιά στο κράτος των κατσιαπλιάδων.
«Κατά τη διάρκεια της μακράς της ιστορίας η Τράπεζα της Ελλάδος έγινε στόχος, σε πολλές περιπτώσεις, συμφερόντων που επιθυμούσαν την αποδυνάμωση του θεσμικού της ρόλου, προς όφελος πολιτικών που αντίκεινται στις βασικές αρχές του Καταστατικού της. Δυστυχώς τέτοιες επιθέσεις δεχθήκαμε και τη χρονιά που μας πέρασε, με αποκορύφωμα την τρομοκρατική επίθεση κατά του π. Διοικητή Λουκά Παπαδήμου», θα πει ο Γιάννης Στουρνάρας σε μήνυμά του προς το προσωπικό της ΤτΕ
«Θέλω να τονίσω κατηγορηματικά ότι παρόμοιες πρακτικές δεν μας πτοούν, καθώς εκτός των άλλων επιβεβαιώνουν και το ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο, εις πείσμα όσων επιμένουν να παραβλέπουν θεσμούς, να παρεμβαίνουν στη λειτουργία τους, να αμφισβητούν τη χρησιμότητά τους ή να μην αποδέχονται τις αποφάσεις τους και τις συνέπειες που συνεπάγεται η μη συμμόρφωση σε αυτές».
Αναφερόμενος στο βιβλίο του Η. Βενέζη «Το Χρονικόν της Τραπέζης της Ελλάδος» θα σημειώσει: Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε η ακροτελεύτια πρόταση του μηνύματος του Διοικητικού Συμβουλίου των υπαλλήλων κατά την επέτειο των 25 χρόνων λειτουργίας της Τράπεζας το 1953: «Οι αρχαιότεροι των υπαλλήλων μεταβιβάζομεν εις τους νεωτέρους μας την παράδοσιν της αρετής και του χρέους. Και δίδομεν την υπόσχεσιν όλοι ότι η παράδοσις θα συνεχισθή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου