Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018

Ο νέος πρωθυπουργός, ο θείος Σαμ, ο Ιβάν και η... Σουαζιλάνδη

Ε, μην τα ισοπεδώνουμε κι όλα σχετικα με την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη στο δημοψήφισμα στα Σκόπια...

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/o-neos-prothupourgos-o-theios-sam-o-iban-kai-i-souazilandi/2.127894
Πριν από μερικές ημέρες βγήκε μια έρευνα που μας κατέτασσε στην 100 plus θέση στον δείκτη οικονομικής ελευθερίας παρέα με την… Σουαζιλάνδη.

Πραγματικά ακόμη και άριστα να παίρναμε στη γεωγραφία δεν θα ξέραμε ούτε κατά που πέφτει αυτή η χώρα. Όμως, μήπως μιας και στην κυβέρνηση ξέρουν που στο καλό στην Αφρική βρίσκεται, δεν βάζουν τον Τζανακόπουλο να ρωτήσει αν θα έδιωχναν με τις κλωτσιές τον υπουργό Άμυνας που θα ξεφτίλιζε τον πρωθυπουργό τόσο απροκάλυπτα; Πιθανότατα να έριχναν πίσσα και πούπουλα στον ίδιο τον πρωθυπουργό για την ντροπή του.
Ένας υπουργός να χαράσσει την εξωτερική πολιτική της χώρας χωρίς να το γνωρίζει ο πρωθυπουργός; Ούτε στη Σουαζιλάνδη πιθανότατα. Και δεν ξέρουμε ποιος θα έπρεπε να φύγει πρώτος με τις κλωτσιές. Ο Τσίπρας ή ο Καμμένος;
Εδώ και τέσσερα χρόνια το λέμε σε όλους τους τόνους. Αυτή η κυβέρνηση ντροπιάζει την Ελλάδα, της δημιουργεί απίστευτα προβλήματα, την βάζει σε εθνικές περιπέτειες και την απαξιώνει στα μάτια και των ξένων και των Ελλήνων.
Δυστυχώς με την ευθύνη όλων εμάς που δεχθήκαμε το 2015 να γίνει το έγκλημα αυτό.
Ένας υπουργός Άμυνας πάει στις ΗΠΑ, προσκυνά τον «θείο Σαμ», ξεπουλάει όλη τη χώρα για να γίνουν βάσεις, καταθέτει Plan B για το Μακεδονικό χωρίς να ρωτήσει ούτε καν τον Κοτζιά. Κι όμως αυτός ο υπουργός μένει στη θέση του και το Μαξίμου του κάνει αέρα με τη βεντάλια μη τυχόν και σκάσει ο γίγαντας.
Πέρα από κάποιες χαλαρές αντιδράσεις στελεχών της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων αιχμηρών τίτλων από τον συμπολιτευόμενο Τύπο, δεν υπήρξε ουσιαστική καταδίκη για τα λεγόμενα του Καμμένου. Φοβούνται, δεν θέλουν να χαλάσουν τις σχέσεις με τους ΑΝΕΛ; Τους κρατάει από κάπου ο Καμμένος;
Ό,τι κι αν συμβαίνει ένα είναι σίγουρο. Είναι μια κυβέρνηση – οπερέτα, ένα τσίρκο Μεντράνο όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει χωρίς συνέπειες. Σε άλλες χώρες παραιτούνται ακόμη και γιατί πήραν ταξί χωρίς να πληρώσουν. Στην Ελλάδα… απλά ήταν Τετάρτη και ο Καμμένος έγινε… πρωθυπουργός.
Υποκατέστησε τον Τσίπρα ο υπουργός Άμυνας, αν δεν το έχετε καταλάβει. Τέτοια ξεφτίλα για τον Αλέξη ποιος θα το περίμενε;
Λίγο προτού πάει στη Μόσχα ο πρωθυπουργός ο Καμμένος τον «αδειάζει» και δημιουργεί νέο πρόβλημα με τους Ρώσους.
Ποιος; Ο Καμμένος, ο πιο κολλητός με τον ρωσικό παράγοντα, με τον Ιβάν, που προοριζόταν ακόμη και για πρόεδρος στο ρωσικό κόμμα που δεν έγινε ποτέ. O οποίος Ιβάν έγινε αίφνης εχθρός, πράκτορας των Ρώσων και ενορχηστρωτής υπονομευτικών κινήσεων κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, όπως πληροφορηθήκαμε από αποκάλυψη των New York Times που όλως τυχαίως έγινε την ώρα που ο Καμμένος βρίσκονταν στις ΗΠΑ.
Κι αντί ο Τσίπρας να τον πετάξει με τις κλωτσιές έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο.

Είναι πλέον σίγουρο. Η κυβέρνηση έχει χάσει τη μπάλα αλλά δυστυχώς είναι επικίνδυνη για την πατρίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου