Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΟΙ ΗΠΑ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΟΥΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ – EΡΧΟΝΤΑΙ F-22 ΜΑΖΙ ΜΕ PATRIOT

http://www.makeleio.gr/εξωφυλλο/ΡΑΓΔΑΙΕΣ-ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ-ΟΙ-ΗΠΑ-ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ-Τ/
greece-us-turkey
Ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της μετατροπής της Ελλάδος στην πιο σημαντική προκεχωρημένη βάση των ΗΠΑ στην Α.Μεσόγειο, με την δημιουργία αεροπορικής βάσης για την μεταστάθμευση των υπερσύγχρονων αεροσκαφών F-22 στην Κάρπαθο.

Οι Αμερικανοί αδειάζουν την βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και ετοιμάζονται για πολεμική εγκατάσταση μαμούθ στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, Ελλάδα και Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις για την δημιουργία βάσης στην Κάρπαθο.
Εάν καταλήξουν οι συζητήσεις στο νησί θα σταθμεύσουν τα πιο άρτια πολεμικά αεροσκάφη, τα F-22 Raptor, αλλά θα εγκατασταθεί και πυραυλική προστασία με συστοιχίες Patriot!
Το θέμα της Καρπάθου θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συζητήσεων στην επικείμενη επίσκεψη στις ΗΠΑ του κ. Καμμένου, στην συνάντηση που θα έχει με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζέιμς Μάτις.
Η Λάρισα και η Αλεξανδρούπολη έχουν κλείσει και αναμένονται οι συμφωνίες για την μεταστάθμευση ελικοπτέρων και Drones MQ-9 Reaper.
Στον Βόλο θα μετασταθμεύσουν αμερικανικά F-35.
Στην Ανδραβίδα θα βρίσκονται F-16, και στην Σούδα ήδη φιλοξενούνται F-15.
Ουσιαστικά, με την ευρύτερη χρήση αεροπορικών και ναυτικών βάσεων στην Ελλάδα οι ΗΠΑ στοχεύουν στην ενίσχυση της παρουσίας στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς υπάρχει αύξηση της έντασης στις σχέσεις τους με την Τουρκία. Επί της ουσίας δηλαδή θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα ως… αντίβαρο.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν την Ελλάδα ως «ελκυστική περιοχή» για γεωπολιτικούς και γεωγραφικούς λόγους.
Όπως επισημαίνουν οι αξιωματούχοι. οι οποίοι μάλιστα επισκέφθηκαν πρόσφατα την Ελλάδα, είναι ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα φαίνονται να συμφωνούν με το το ενδεχόμενο ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ.
Μην ξεχνάμε και τις προ ημερών προφητικές δηλώσεις: «Η γεωγραφία της Ελλάδας και οι ευκαιρίες εδώ είναι αρκετά σημαντικές», δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στην επίσκεψή του ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Τζο Ντάνφορντ, “δείχνοντας” ουσιαστικά τη θέση της Ελλάδας στον χάρτη σε σχέση με τη Συρία και τη Βόρεια Αφρική.
Καλά όλα αυτά μέχρι ένα σημείο. Το ζήτημα είναι εάν η Ελλάδα κερδίσει κάτι από την μετατροπή της σε μια τεράστια νατοϊκή βάση.
Το ελληνικό πολεμικό ναυτικό επιζητεί φρεγάτες με πυραύλους μακρού βεληνεκούς-(άνω των 250 χλμ)-για άμυνας περιοχής, ο στρατός διατηρεί άρματα μάχης που πολέμησαν στο Βιετνάμ, ενώ υπάρχει ολόκληρη λίστα με πραγματικές ανάγκες των ΕΔ λόγω τουρκικών απειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου