Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

π. Βασίλειος Βολουδάκης (εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου): Η απάντησή του στο «ντου» του Ρουβίκωνα

Τι καταγγέλλει ο πατήρ Βασίλειος Βολουδάκης, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, για την εισβολή της αναρχικής ομάδας εν ώρα θείας λειτουργίας

Τι πέτυχαν με αυτό που έκαναν; Να μας φοβίσουν; Είναι πράξη ακτιβιστική αυτό που έκαναν αυτοί που λένε ότι είναι ακτιβιστές;» Με αυτά τα λόγια σχολιάζει στη «δημοκρατία» ο π. Βασίλειος Βολουδάκης, ο ιερέας που τελούσε τη λειτουργία την περασμένη Κυριακή στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων, στα Εξάρχεια, τη θρασύτατη «παρέμβαση» που πραγματοποίησαν μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας. 
Οπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Ρουβίκωνα, η εισβολή έγινε λόγω «της προσπάθειας των ανθρώπων της ενορίας να πετάξουν στον δρόμο όσους διαμένουν στη στέγη αστέγων της ενορίας».

«Στην αρχή άκουσα μια γυναικεία φωνή να φωνάζει “Υποκριτές!” και νομίζαμε ότι κάποιος έπαθε υστερική κρίση ή επιληψία. Σχεδόν αμέσως ακούστηκαν πολλές αντρικές και γυναικείες φωνές σαν ουρλιαχτά και είδα περίπου 30 νέους να εισβάλλουν στον ναό και να κατευθύνονται προς την Ωραία Πύλη. Τους ρωτούσα από το μικρόφωνο για αρκετή ώρα “Τι θέλετε;”, αλλά δεν λάμβανα απάντηση, ενώ άρχισαν να κραυγάζουν ακόμη πιο δυνατά» περιγράφει ο π. Βασίλειος.

Εκείνη τη στιγμή ο κόσμος που βρισκόταν στον ναό ξεπερνούσε τα 200 άτομα. Μάλιστα, όπως τονίζει ο ιερέας, κανένας δεν φοβήθηκε αλλά αυτοβούλως άρχισαν να απωθούν τους εισβολείς, ενώ στα πρόσωπά τους έβλεπε αγανάκτηση και δυσφορία.
Ηθικός αυτουργός 
Ο π. Βασίλειος καταγγέλλει ως ηθικό αυτουργό της εισβολής «τον δημοσιογράφο που έγραψε ένα ψευδεπίγραφο άρθρο στην “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο οποίος μίλησε μαζί μου και του είπα ότι δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος του φιλόπτωχου και της στέγης για την οποία γίνεται λόγος στο άρθρο».

Την ίδια στιγμή αναφέρει ότι η ανακοίνωση που δημοσιοποίησε ο Ρουβίκωνας μετά το περιστατικό της Κυριακής «ακολουθεί κατά γράμμα αυτό το άρθρο». Σύμφωνα με τον ιερέα, «εμείς δεν διώξαμε κανέναν από τη στέγη αστέγων της ενορίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχει νομοθεσία που μας απαγορεύει να συνεχίσουμε τη λειτουργία της γιατί δεν έχουμε ανανεώσει το συμβόλαιο του οικήματος. Εχουμε στείλει επιστολή στην υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, η οποία θα επιληφθεί του θέματος, και ώσπου να μεταφερθούν σε κρατικό ίδρυμα τα άτομα που μένουν εκεί δεν θα πεταχτούν στον δρόμο».
Εχει... ιστορία
Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που αναρχικοί βάζουν στόχο τον ναό στα Εξάρχεια. Στις 27 Ιουλίου 2016 είχε τοποθετηθεί εμπρηστικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη χωρίς να προκληθούν ζημιές. Λίγες μέρες αργότερα, στις 31 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, περίπου 25 άτομα έκαναν έφοδο στον Ιερό Ναό Γρηγορίου Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της κυριακάτικης λειτουργίας.

Τα δύο περιστατικά σημειώθηκαν με αφορμή την εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίων στις δύο πόλεις. Ο π. Βασίλειος σχεδιάζει να στείλει επιστολή στα μέλη του Ρουβίκωνα, όπως αντίστοιχα είχε κάνει στους αναρχικούς μετά την επίθεση του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου