Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Τί αντάλλαγμα πήραν για να γίνουν Εφιάλτες;

Είναι πρόβλημα που ο Τραμπ λέει τα Σκόπια Μακεδονία έξι φορές σε μια μικρή επιστολή;
Το ερώτημα θα είχε απάντηση «όχι δεν είναι πρόβλημα».
Άλλωστε μήπως και πριν από τη συμφωνία Τσίπρα έτσι δεν έλεγαν τη γειτονική χώρα;
Το πρόβλημα είναι ότι μέχρι τώρα έτσι την ονόμαζαν αλλά κανείς δεν την δεχόταν δίπλα της. Ούτε στο ΝΑΤΟ έμπαινε, ούτε στην ΕΕ ούτε στην… μεγάλη των μπάτσων σχολή δεν θα μπορούσε να πάει. Και ο λόγος είναι απλά γιατί δεν υπήρχε κανένα επίσημο όνομα. ΜόνοFYROMκαι τίποτε άλλο.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο άπατρις Τσίπρας και ο γιαλαντζί πατριώτης Πάνος πρόδωσαν τη χώρα. Προσέφεραν στα Σκόπια όνομα και ταυτότητα, της έδωσαν υπόσταση. Ούτε στα πιο τρελά όνειρα των Σκοπιανών τέτοιο δώρο…
Έδωσαν επίσης την δυνατότητα στον Ζάεφ και τον Ντιμιτρόφ να μας δουλεύουν άγρια. Συμφωνήσαμε για «Βόρεια» Μακεδονία αλλά έμεινε σκέτο Μακεδονία.
Ακούσατε να υπάρχει καμιά αντίδραση από τον Τσίπρα ή από τον Κοτζιά; Έγινε κάποιο διάβημα διαμαρτυρίας για τις προκλητικές αυτές αναφορές; Όχι βέβαια, όλα καλά, τους φτύνουν και αυτοί νομίζουν ότι βρέχει.
Έδωσαν το δικαίωμα στον Τραμπ να στέλνει επιστολές και στα μούτρα μας να μιλάει για Μακεδονία. Ποιος θα τον αντικρούσει ακόμη κι αν δεν ισχύσει ποτέ η συμφωνία των Πρεσπών;
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος κι αυτή είναι η χειρότερη, πιο προδοτική στάση της κυβέρνησης. Ότι η συμφωνία στήθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε ακόμη κι αν ακυρωθεί τα Σκόπια να έχουν αποκτήσει το όνομα, την ταυτότητα, την εθνότητα, την ιστορία που δεν τους ανήκει. Κι αυτό δεν θα μπορέσει να το αλλάξει καμιά κυβέρνηση, είναι τετελεσμένο.
Το ερώτημα είναι τί αντάλλαγμα πήραν για να γίνουν Εφιάλτες; Δεν μπορεί να «λάδωσαν» με 5 εκατ. ευρώ μέσω της αγοράς της χρεοκοπημένης εταιρείας στα Σκόπια από τη ΔΕΗ. Κάτι πολύ μεγαλύτερο έχει συμβεί, κάτι που μόνον οι Αμερικανοί και κάποιοι από τις Βρυξέλλες το ξέρουν.
Αν είναι μόνο η ρύθμιση για το χρέος είναι ντροπή. Ακόμη κι αν είναι η αναστολή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων σε αντάλλαγμα για το όνομα, είναι επίσης ντροπή.

Με τίποτε δεν θα μπορούσε να ξεπουληθεί αυτή η υπόθεση. Κι αν είναι να τιμωρηθεί για κάτι η κυβέρνηση αυτό είναι για το Μακεδονικό. Τέτοια εθνική υποχώρηση δεν είχαμε ούτε σε 200 χρόνια ιστορίας μετά την Τουρκοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου