Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Τώρα που διαλύεται η Τουρκία, εσείς οι Έλληνες μην ασχολείστε με την ΠΟΛΗ, αφήστε ΤΗΝ για εμάς τους ξένους.

http://epanastasilae.blogspot.com/2018/09/blog-post_73.html
Φώτο: άλλοι θα πάνε και άλλοι θα έρθουν μέσα στους ιστορικούς κύκλους.
Τώρα που  χρυσόμαλλο δέρας των ΣΤΕΝΩΝ έρχεται μέσα  στην επικαιρότητα με μείζονες γεωπολιτικές και εκκλησιολογικές εξελίξεις (βλ διαμάχη Πατριαρχείων) έχουν ξεσηκωθεί οι πάντες και μας συνιστούν (μάλλον φοβούνται) να μην ασχολούμαστε με το παρελθόν της ένδοξης και πραγματικής ιστορίας μας αλλά και με ανεπανάληπτες γελοιότητες θέλουν να την απεμπολήσουμε ( βλ. Μακεδονία)
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κάτι  τέτοιο φαίνεται να εξυπονοούν για να  παρηγοριούνται οι Γερμανοί.
«Ευτυχώς το σύνθημα “Η Κωνσταντινούπολη είναι δική μας” ακούγεται μόνο από κάποιους λίγους εθνικιστές στην Ελλάδα.
«Οι δικαστές ξέμπλεξαν έξυπνα από αυτή την υπόθεση», αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, σχολιάζοντας την απόφαση του τουρκικού Συνταγματικού Δικαστηρίου να παραμείνει μουσείο η Αγιά Σοφιά.

«Εάν άλλαζαν το status quo, θα είχε ξεσπάσει ένα νέο κύμα αντιδράσεων κατά της Τουρκίας, το οποίο θα οδηγούσε σε πάγωμα των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας. Πηγή: DW  http://www.iefimerida.gr

Μπορεί ο μαρμαρωμένος Βασιλιάς να μην ξύπνησε ακόμα αλλά οι ισχυροί της γης « ξύπνησαν» για τα καλά και βλέπουν Κωνσταντινούπολη.

Φρίττουν και δαιμονίζονται όταν οι πτωχευμένοι  Έλληνες από τα μνημόνια που τους επέβαλαν  ομιλούν στις μέρες τους  για την ΠΟΛΗ την δική τους, την Ελληνική.

Αν κάτι σοβαρό συμβαίνει σήμερα στην Συρία, στην Υεμένη, στην Ουκρανία , αύριο μεθαύριο στο ΑΙΓΑΙΟ – Κύπρο και το Ιράν, είναι γιατί αυτό έχει σχέση με το μείζον «τις θα άρξει των ΣΤΕΝΩΝ» με την επερχόμενη διάλυση της Τουρκίας.

Όλοι εποφθαλμιούν την ΝΕΑ ΡΩΜΗ του Μεγάλου Κωνσταντίνου ακριβώς για τους ίδιους λόγους που την επέλεξε και ο ίδιος για να την καταστήσει Βασιλεύουσα των Πόλεων.

Ποιο Λονδίνο, ποια Μόσχα, ποια Ν. Υόρκη;

Όλοι οι δρόμοι συγκλίνουν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και τα Στενά.

Εκεί βρίσκεται το μυαλό όλων των ισχυρών της γης.

1990 ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ  Άγιο Όρος ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ  
οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.»   

« Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει.  Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»»  http://topothoumeno.blogspot.com/2018/03/blog-post_67.html

Αν προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε την φράση του ΑΓΙΟΥ

Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…»

Μπορούμε να πούμε ότι αναφέρεται ο ΑΓΙΟΣ  στους Δυτικούς και τους Ρώσους κατά σειρά.

Είναι λογικό σήμερα οι συμπολίτες μας με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω και από αυτά που υποφέρουμε να είναι ζαλισμένοι σφόδρα.

Και να θέτουν εύλογα ερωτήματα..

Είναι παραμύθια όλα αυτά;

Άλλοι το πάνε παρακάτω…
«πιστεύουν ότι οι θρύλοι όπως του Μαρμαρωμένου Βασιλιά  αποκοιμίζουν τον Ελληνικό Λαό και είναι ανθυγιεινοί  για το ξύπνημα του»

Ας ρωτήσουν τον Κολοκοτρώνη, τον Μακρυγιάννη, τον ΑΓΙΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟ, τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ, τον Γέροντα Σίμωνα Αρβανίτη , τον Γέροντα Φιλόθεο Ζερβάκο , τον Γέροντα Εφραίμ τον Αριζονίτη και εκατοντάδες άλλους , ότι ο θρύλος μετουσιώνεται σε ιστορία σύμφωνα με το ΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ και όχι ανθρώπινο ιδιοτελή.

Όμως συμμεριζόμαστε τους προβληματισμούς τους και με αγάπη τους αναφέρουμε τα παρακάτω που τα επισημάναμε πριν καιρό. 

¨τώρα που τα γεωπολιτικά γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και μάλιστα τα τελευταία 24 ώρα στοχοποιούν την περιοχή μας από ΑΙΓΑΙΟ μέχρι ΣΤΕΝΑ.¨

¨εμείς καλά –καλά έτσι όπως μας κατάντησαν ή όπως δική μας υπαιτιότητα καταντήσαμε είναι δυνατόν να πάρουμε την ΠΟΛΗ , αφού η ίδια η Πατρίδα μας μετά την μνημονιακή καταιγίδα είναι υποθηκευμένη;¨

¨και πολλές φορές βάζουν το ερώτημα ..και να την πάρουμε την ΠΟΛΗ τι θα την κάνουμε; ¨

Οι Προφητείες και μάλιστα αυτές που έρχονται από πνευματοκίνητα χείλη Αγίων δεν εξουθενώνονται όσα λογικοφανή ερωτήματα βάλουμε με το μυαλό μας.

Σε όλους αυτούς του ¨ζαλισμένους¨ των κρίσιμων και δύσκολων και πονηρών ημερών μας απαντάει ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης πριν τρεις σχεδόν δεκαετίες για να τους πάρει την ζάλη και τον πονοκέφαλο ή τον φόβο μήπως και δουν την Ελλάδα να μεγαλουργεί πνευματικά.

Διότι τα πράγματα πρώτα κινούνται πνευματικά και μετά τεχνοκρατικά με την κρύα λογική.

¨Πολλές φορές ο Όσιος είχε πει την προφητεία ότι η Ελλάδα θα ξαναπάρει την Κωνσταντινούπολη.

Αυτό σε πολλούς φαινόταν απίστευτο γι αυτό και κάποιοι τον επισκεπτόταν, μόνο και μόνο για να το ακούσουν από το στόμα του.

Μια μέρα που όλοι καθόταν σιωπηλοί στο υπαίθριο αρχονταρίκι, ο Όσιος είπε…

-ξέρω τι θέλετε να ρωτήσετε, αν θα πάρουμε την ΠΟΛΗ.

-θα τα φέρει ο ΘΕΟΣ έτσι τα πράγματα, που τα συμφέροντα των μεγάλων θα είναι τέτοια, ώστε να μας δώσουν την ΠΟΛΗ.

– υπάρχουν πνευματικοί νόμοι και θα λειτουργήσουν.

Και σε κάποιον που του είπε…

*Και να μας την δώσουν Γέροντα την Πόλη , τι θα την κάνουμε;

ΑΠΑΝΤΗΣΕ αποδοκιμαστικά..

-Πά-πά-πά παιδί μου, με εσένα ούτε μέχρι την Ιερισσό δεν πηγαίνω.

Πολλοί τον ρωτούσαν

* Γέροντα με τόσες αμαρτίες που έχουμε οι Έλληνες πως είναι δυνατόν να μας δώσει την Πόλη ο ΘΕΟΣ;

* Πράγματι οι αμαρτίες μας είναι εμπόδιο που καθυστερεί τα γεγονότα, απαντούσε ο Όσιος. Αλλά και οι Τούρκοι έχουν διαπράξει μεγάλες αδικίες και βαρβαρότητες απέναντι στους Έλληνες, και γι αυτό θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι.

Αυτό ο Όσιος δεν το έλεγε σαν συμπέρασμα από την πείρα του περί των πνευματικών νόμων, αλλά έχοντας λάβει και πληροφορία από τον ΘΕΟ όπως ο ίδιος εκμυστηρεύθηκε.

Άλλη φορά

ΕΝΑΣ ΔΥΣΚΟΛΕΜΕΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ίσταται απέναντι στον ΑΓΙΟ

«Υπήρχαν όμως και κάποιοι που είτε από μόνοι τους είτε ως εντεταλμένοι άλλων που δούλευαν εναντίον της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας, πήγαιναν στην Παναγούδα για να κατασκοπεύσουν τον Γέροντα ή για να δημιουργήσουν σύγχυση στις συζητήσεις που γινόταν εκεί. Καμιά φορά ακόμη και για να τον απειλήσουν ή να του κάνουν κακό.

Μια μέρα που αρκετός κόσμος ήταν καθισμένος στα κούτσουρα, ήρθε ένας σωματώδης άνδρας και κάθησε και αυτός σε μια άκρη.

Εκείνη την ώρα ο Πατήρ Παίσιος έλεγε

-Βρε μόνο για παρελάσεις είστε, όχι για μάχες. Θυσιάστηκε ο Χριστός. Έχουμε Ορθοδοξία. Μαρτύρησαν Άγιοι που μας βοηθούν ακόμη. Αν δεν είχαν πέσει αυτοί, ποιος ξέρει τι θα ήμασταν. Και τώρα θέλει παλληκαριά, αν δεν πέσουν μερικοί, δεν γίνεται τίποτε¨

Ο άνθρωπος αυτός δεν μιλούσε, μόνο παρακολουθούσε. Ο Γέροντας τον ένιωθε ¨σαν ένα κρύο πράγμα¨

Αν εμείς οι Έλληνες είχαμε Πίστη και γονατίζαμε και παρακαλούσαμε όλοι μαζί τον ΧΡΙΣΤΟ και την ΠΑΝΑΓΙΑ να μας προστατέψουν, τότε θα βλέπαμε Θαύματα… ¨ σελ. 475-477 Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ, ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ¨ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2015

το ΕΘΝΟΣ μας ακούει από τα χέρια του μοναδικού Κυβερνήτη του όπως και ο Απόστολος Παύλος

«αρκεί σοι η χάρις μου, η γαρ δύναμίς μου εν ασθενεία τελειούται» (Β’ Κορ. 12, 9). Ήδη

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ απαντά “και η ΕΛΛΑΔΑ θα σωθεί και η ΠΟΛΗ θα παραληφθεί” .

ΣΤΩΜΕΝ καλώς


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου