Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Στα πόδια της Φώφης πέφτουν παλικάρια όπως ο Αλέξης και ο Κυριάκος

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/sta-podia-tis-fofis-peftoun-palikaria-opos-o-aleksis-kai-o-kuriakos/10.127254
Πολύφερνη νύφη το Κίνημα Αλλαγής. Στα πόδια της Φώφης πέφτουν παλικάρια όπως ο Αλέξης και ο Κυριάκος. Ποιος θα κατακτήσει την Κεντροαριστερά;

Aυτό είναι το σκηνικό που θα βλέπουμε τους επόμενους μήνες στο πολιτικό πεδίο. Ο Τσίπρας να κάνει ανοίγματα σε ό,τι σάπιο απέμεινε στο ΠΑΣΟΚ, ο δε Μητσοτάκης θα θελήσει να πάρει κανένα ρετάλι με προοδευτικές ιδέες για να κάνει κυβέρνηση.
Δεν είναι κακό. Αν υπάρξει δίλημμα μεταξύ ακυβερνησίας και κυβέρνησης συμμαχιών ασφαλώς και πρέπει να γίνει το δεύτερο.
Αλλά τι είναι το ΠΑΣΟΚ Plus ή Κίνημα Αλλαγής, αλλά χωρίς Κίνημα και χωρίς Αλλαγή;
Είναι καμιά σοβαρή μεταρρυθμιστική κίνηση; Είναι κάτι νέο στο πολιτικό σκηνικό;
Ανανεώθηκε έπειτα από τόσα χρόνια ώστε να διεκδικήσει να σώσει την Ελλάδα όταν θα έρθει η ώρα;
Ας πούμε ότι πρέπει να κάνει κυβέρνηση αύριο με τον Κυριάκο ή τον Αλέξη για να μην μπούμε σε περιπέτειες. Ποιους θα κάνει υπουργούς; Τον Ρέππα, τον Πρωτόπαππα, τον Λαλιώτη και τον… Γιώργο Παπανδρέου; Έλεος βρε Φώφη, σώσε μας από αυτή την τραγωδία.
Για να καταλάβετε ότι η κ. Γεννηματά είναι όμηρος των... χρεοκοπημένων Παπανδρεϊκών μόνο το εξής. Θα κάνει βουλευτή τον πρώην πρωθυπουργό που λέει Τσίπρας και ζαχαρώνει το στόμα του. Και χθες ανακοινώθηκε ότι θα μπει στο ευρωψηφοδέλτιο ο άλλος πρίγκιπας της οικογένειας, ο Νίκος Παπανδρέου, που το βασικό του προσόν είναι ότι λέγεται κι αυτός Παπανδρέου.
Ευτυχώς που και τους ευρωβουλευτές τους κρίνει ο λαός. Με την ψήφο μας θα πάνε ή δεν θα πάνε να δουλέψουν για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.
Αλλά σοβαρά τώρα. Τι Κίνημα και τι Αλλαγή είναι αυτή που θα έχει βουλευτή (και υποψήφιο υπουργό) τον Γιωργάκη και ευρωβουλευτή τον Νικολάκη, γιους του Ανδρέα Παπανδρέου;

Δεν έχει καμιά σωτηρία η κεντροαριστερά με τέτοιες αποτυχημένες επιλογές. Κάποιος πρέπει να τους πει εκεί στην Χαριλάου Τρικούπη ότι όσο συντηρούν το πτώμα τόσο εκτίθενται. Ή να το αφήσουν να πεθάνει να ησυχάσουμε ή να το παραδώσουν μπας και διασώσουν λίγη από την αξιοπρέπειά τους. Όχι, όμως, να ξαναζήσουμε τους Παπανδρέου σε όλες τις εκδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου