Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Πριν επεκταθούν στρατιωτικά οι ΗΠΑ στην Ελλάδα να προσμένουμε αιφνιδιαστικό τουρκικό κτύπημα. †ΗΓΓΙΚΕΝ η ώρα†

http://epanastasilae.blogspot.com/2018/09/blog-post_13.html
Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δεν γίνεται τυχαία. Η Ελλάδα σηκώνει τον Σταυρό  της ανήμερα του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και ακολουθεί τον αγαπημένο της ΧΡΙΣΤΟ διαβαίνοντας τις κακοτράχαλες γεωπολιτικές συμπληγάδες των ημερών μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πλέον ουδείς προλαμβάνει να αξιολογήσει τις εξελίξεις, απλώς οι εξελίξεις τον σέρνουν. Το αγαπημένο  πάλαι ποτέ τέκνο της Δύσης δηλ. την τουρκία την κόβουν ευγενικά φέτες και την ερεθίζουν με τον χειρότερο τρόπο , όπως μας τα προείπαν οι Άγιοι Πατέρες μας.

Δεν νομίζω πλέον να αμφιβάλλει κανείς για αυτό;

Ο σουλτάνος παρακολουθεί το pressing στην τουρκική οικονομία και βλέπει την δυτική πλευρά των συνόρων του βλ. ΑΙΓΑΙΟ  να οχυρώνεται αμερικανικά.
  
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν την επέκταση της στρατιωτικής παρουσίας τους στην Ελλάδα»

«Η Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την επέκταση του όγκου της στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα, όπου ο αμερικανικός στρατός θα χρησιμοποιεί αεροπορικές και ναυτικές βάσεις,  με την εκτίμηση ότι αυτή η εξέλιξη σχετίζεται με τα σχέδια της Τουρκίας να αγοράσει τα ρωσικά αντιπυραυλικά συστήματα S-400, σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Wall Street Journal».

Σύμφωνα με πληροφορίες από αδημοσίευτες πηγές της αμερικανικής εφημερίδας, γεωπολιτικοί και γεωγραφικοί παράγοντες με παρεμβάσεις τους,  αυξάνουν την ελκυστικότητα των ελληνικών βάσεων για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.

Και οι δύο πλευρές ανησυχούν για τις ενέργειες της Τουρκίας, μέλους του ΝΑΤΟ. 

Από την άποψη αυτή, η Ελλάδα με το ευνοϊκό κλίμα της και τις στρατιωτικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ, προσφέρει την ευκαιρία να διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις όλο το χρόνο.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι εξετάζουν επίσης τις υφιστάμενες δυνατότητες προσωρινής εγκατάστασης στρατιωτών στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες των πηγών, οι διαπραγματεύσεις διενεργούνται από τον διοικητή του ΝΑΤΟ, Κούρτις Σκαρπότι.  Ωστόσο, δεν προτείνει την εγκατάσταση αμερικανικών στρατιωτών και εξοπλισμό σε μόνιμη βάση στην Ελλάδα.» Фокус
The Hellenic Information Team  www.echedoros-a.gr

Ο τούρκος βλέπει το αλειμμένο ψωμί με το βούτυρο να το προσφέρουν στην Ελλάδα και αναπολεί παλαιές αρπαχτές που έκανε εκβιάζοντας τους Δυτικούς με τον μπαμπούλα της Σοβιετίας και μετέπειτα της Ρωσίας .

Αλλά και τα πράγματα για αυτόν δεν βαίνουν καλά στο μέτωπο της Βόρειας Συρίας – Ευφράτη . Ο Πούτιν νοιώθει να υπολογίζει περισσότερο τον Άσσαντ παρά αυτόν κάτι που φάνηκε στην πρόσφατη συνάντηση της Τεχεράνης με την Ρωσία και το Ιράν.

Ήδη το κουρδικό βγαίνει από την ολιγόμηνη καταστολή του και δρομολογείτε με αμερικάνικες προδιαγραφές ως κρατική υπόσταση.

Με λίγα λόγια ο τούρκος πιέζεται στα  ανατολικά και  τα δυτικά του και δραματικά στο εσωτερικό του με την υποβάθμιση της οικονομίας του.

Τι κάνει λοιπόν και πως θα αντιδράσει;

Πριν αναβαθμιστεί στρατιωτικά  από τις ΗΠΑ ο αδύναμος κρίκος της περιοχής βλ. μνημονιακή Ελλάδα μήπως σκέφτεται κάτι σοβαρό να πράξει;

Από τον Μάιο προαναγγέλλει γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, τις αναβάλλει και πάλι τις προαναγγέλλει για φέτος το φθινόπωρο.

Ουσιαστικά περιμένει να παζαρέψει μέχρι τελευταία στιγμή αλλά ο χρόνος του τελειώνει.

Αλλά στην Κύπρο δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα διότι πέριξ της νήσου έχει συγκεντρωθεί λόγω των εξελίξεων στην Συρία το χιλιάρμενο δηλ. οι πολεμικοί στόλοι των ισχυρών της γης.

Ψάχνει ο σουλτάνος στις μέρες αυτές να βρει κατάλληλο πεδίο πρόκλησης και πειρασμού   για αυτό έβγαλε την ΜΙΤ και τα τουρκικά αλιευτικά να προκαλούν ασύστολα στο Βόρειο και το Κεντρικό Αιγαίο εκεί που δεν υπάρχουν ακόμα ούτε Ρώσοι, ούτε Αμερικάνοι .

Τι  θα κάνει όμως όταν  εγκατασταθεί   η Αμερικάνικη στρατιωτική μηχανή σε διάσπαρτες βάσεις όπως στην Αλεξανδρούπολη, την Σύρο , την Κάρπαθο κα ;

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν δραματικά για τον Ερντογάν.

Για τους τούρκους δεν υπάρχουν εφιαλτικά σενάρια γιατί οι πολεμικές και διπλωματικές πρακτικές τους είναι ιστορικά ένας εφιάλτης για εμάς .

Ένας τέτοιο πιθανό  σενάριο είναι το παρακάτω που μάλλον προσεγγίζει την πραγματικότητα:

Η πρόσφατη συμμαχία της Ρωσίας με την τουρκία δίνει στην δεύτερη και μέσα στην επερχόμενη αναμπουμπούλα στην Συρία – Ιράκ- Ιράν την ευκαιρία να μας προσβάλλει στο Αιγαίο πριν παγιωθούν στρατιωτικά οι Αμερικάνοι σε αυτό.

Αυτό που θέλει να αρπάξει εδώ και χρόνια η Τουρκία που είναι τα ενεργειακά πεδία του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ μας θα το διαπραγματευθεί πολύ γρήγορα με τους Δυτικούς και σε σχέση με την τελική συμφωνία που θέλουν να  επέλθει για την δημιουργία νέων συνοριογραμμών στην Μέση Ανατολή ( βλ. Κουρδικό) .

Και θα το διαπραγματευθεί η τουρκία  από μια νέα βάση που θα είναι  απόκλιση από τις ρωσικές θέσεις και σύγκλιση με τις νατοικές επανερχόμενη  στην αγκαλιά των πρώην συμμάχων, ώστε να σταματήσει το πρεσσάρισμα στην οικονομία της και να επανέλθει στα παλαιά.

Φυσικά τον Ρώσο που θα αισθάνεται κατά προδομένος από αυτές τις εξελίξεις δεν τον ρώτησε.

Η Ελλάδα μέσα σε αυτές τις πιθανές αιφνιδιαστικές εξελίξεις θα νοιώσει πάλι καλά τι σημαίνει αδικία .

Άλλωστε ιστορικά το αισθάνθηκε πλείστες  φορές.

Όταν τον δεκαπενταύγουστο της Πανάγιας το 1974 την πρόδωσαν οι δήθεν φίλοι της στην Κύπρο.

Όταν στις 14 Σεπτεμβρίου του 1922 ανήμερα της Υψώσεως του  ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ  στην προκυμαία της Σμύρνης οι τότε τζιχαντιστές τσέτες τούρκοι έσφαζαν αθώα γυναικόπαιδα και τα πλοία των δυτικών που ναυλοχούσαν στο λιμάνι έπαιζαν κλασσική μουσική για να μην ακούνε τα πληρώματα τους τις οιμωγές των Ελλήνων.

Τώρα  όμως τα πράγματα  θα είναι διαφορετικά:

ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ όλοι όσοι μας στήνουν παγίδες.

1990 ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ  Άγιο Όρος

ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

 «οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.»  

«Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει.  Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι..."»http://topothoumeno.blogspot.com/2018/03/blog-post_67.html

ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου