Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Οι Τσαρλατάνοι των Βρυξελλών και ο τρόπος που εφαρμόστηκαν τα Μνημόνια

https://kourdistoportocali.com/news-desk/tsarlatani-ton-vryxellon-ke-o-tropos-pou-efarmostikan-ta-mnimonia/
ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΣΤΩΝ
Ο κος Γιουνκέρ είναι εκπρόσωπος του ιερατείου
Εδώ έχουμε να κάνουμε με τους τσαρλατάνους κρατιστές των Βρυξελλών.
Περί αυτού πρόκειται. Και ο Γιουνκέρ δεν είναι κάποιος τυχαίος. Καταλυτικό ρόλο είχε στα ελληνικά μνημόνια και στον τρόπο που εφαρμόστηκαν. Σε όλη αυτή τη χυδαιότητα που ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Ο κος Γιουνκέρ είναι εκπρόσωπος του ιερατείου των Βρυξελλών οι οποίοι στην πραγματικότητα απεχθάνονται τις μεταρρυθμίσεις. Πως να εξηγήσεις διαφορετικά την ανοχή τους στο ελληνικό πελατειακό κράτος και στις κυβερνήσεις που εφάρμοσαν τα Μνημόνια με κύριο μέλημά τους να μην ακουμπήσουν το πελατειακό κράτος που μας οδήγησε στη χρεοκοπία.
Eνα εξίσου διεφθαρμένο πελατειακό κράτος είναι εκείνο των Βρυξελλών. Αποκαλύφθηκε σε όλο του το μεγαλείο εξαιτίας της ανοχής που έδειξε 10 χρόνια τώρα στο εγχώριο πελατειακό κράτος. Σύμφωνα με τον τρόπο που εφαρμόστηκαν τα μνημόνια οι Ελληνες δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι άριστοι των αρίστων. Ολοι αξίζουν τα μισθά τους. Πολλά ή λίγα θα εξακολουθήσουν να τα παίρνουν ώσπου να καταλήξουν στα θυμαράκια. Μισθοί και συντάξεις. Μια ζωή ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει τους κηφήνες του Δημοσίου. Δεν χριάζεται να στείλεις κλιμάκια του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ για να διαπιστώσει το τερατούργημα. Το ελληνικό δημόσιο και η διαπλοκή μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Παραμένουν αλώβητα, ανέγγιχτα. Ετοιμα να μας οδηγήσουν σε νέα εξαθλίωση, σε νέες αέναες περιπέτειες. Και κάτι τύποι σαν τον Γιουνκέρ κλείνουν τα μάτια τους στο προφανές. Στο κτηνώδες ελληνικό δημόσιο και στους Ελληνες πρωθυπουργούς που υπερασπίζονται το πελατειακό κράτος-τα πελατάκια τους.
giounker
Δεν μας αξίζει αυτή η Ευρώπη. Γύρευε πόσες σαρδανάπαλες προσωπικότητες αλά Γιουνκέρ συνωστίζονται στο ιερατείο των Βρυξελλών. Εδώ όπου βρίσκεται το άνδρο του πελατειακού κράτους. Ουδεμία διαφορά δεν έχει η καιροσκόπος Μέρκελ από τον Γιουνκέρ και τον Μοσκοβισί. Τα πελατειακά κράτη της Ευρώπης υπερασπίζονται όλοι τους. Και η Γερμανία της Μέρκελ ένα πελατειακό κράτος με την κληρονομιά της Ανατολικής Γερμανίας και της Στάζι είναι. Τίποτε λιγότερο. Γι΄αυτό και η Μέρκελ τα βρήκε με τον Τσίπρα. Κρατιστές ως το μεδούλι είναι η Γερμανίδα καγκελάριος που παρ΄ολίγο-ως έφηβη-να στρατολογηθεί στη Στάζι και ο δικός μας ο Τσίπρας, ο πατερούλης των Καλφαγιάννηδων.
Απολαύστε λοιπόν τον τσαρλατάνο των Βρυξελλών>
Όπως φαίνεται χαρακτηριστικά στο βίντεο, ο Γιούνκερ προσπαθεί να ανέβει το σκαλοπάτι που οδηγεί στο βάθρο για την επίσημη φωτογραφία, αλλά φαίνεται να μην μπορεί να τα καταφέρει. Εκεί επεμβαίνουν οι άνρθωποι της ασφάλειάς του, κρατώντας τον από το χέρι και βοηθώντας τον να ανέβει τελικά στο βάθρο. Στη συνέχεια όλοι οι ηγέτες στέκονται για την καθιερωμένη «οικογενειακή» φωτογραφία.
Στη συνέχεια, ο αμείλικτος φακός «πιάνει» ξανά τον πρόεδρο της Κομισιόν, να μην μπορεί εκ νέου να σταθεί στα πόδια του και ως από μηχανής θεός έρχεται ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν και δίνει πολύτιμη χείρα βοηθείας, κρατώντας τον από τη μέση. Με χαρακτηριστική ευθυμία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον αγκαλιάζει και τον φιλά σταυρωτά.
Στο επόμενο πλάνο μία εναέρια χορεύτρια κάνει την εμφάνισή της, προσδίδοντας μία καλλιτεχνική νότα στο γκαλά της Συνόδου, όμως και πάλι ο «παραπαίων» κύριος Γιούνκερ συγκρατείται και από τα δύο χέρια, παρακολουθώντας το θέαμα. Λίγο μετά, χαιρετά -και πάλι χωρίς να λείψει η βοήθεια- την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.
Κατά την αποχώρησή του από το βάθρο, τον Γιούνκερ κρατούν εκ δεξιών ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, και εξ ευωνύμων ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα. Ο Ζάεφ μάλιστα δεν τον αφήνει καθόλου από το μπράτσο καθ’ όλη της ασταθούς πορείας του.
Αλλά, η παλινδρομική κίνηση του πρώην πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου δεν σταματά εδώ και στο επόμενο πλάνο, τη σκυτάλη στους «βαστάζους» παίρνει ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε. Μαζί με τον Αντόνιο Κόστα τον κρατούν εκ νέου από το χέρι μέχρι που κάποια στιγμή ξαναβρίσκει -ως ένα βαθμό- το βήμα του.
Ευρωπαϊκές πηγές, απαντώντας στις «κακές γλώσσες», αυτές που αφήνουν μονίμως υπονοούμενα σχετικά με την αδυναμία του προέδρου της Κομισιόν στον θεό Διόνυσο, επισημαίνουν ότι ο Ζαν Κλόντ Γούνκερ πάσχει από ισχιαλγία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου