Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Όταν η ανθρωπότητα θα έρθει να προσκυνήσει σοβαρά τους θησαυρούς της Μακεδονίας ουδείς θα θυμάται τα Σκόπια. ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ

http://epanastasilae.blogspot.com/2018/07/blog-post_6.html
Ο ψεύτης και ο κλέφτης της ιστορίας στην πρώτη υπογραφή χάρηκε. Μετά αρχίζουν τα δύσκολα και έπεται η αυτοδιάλυση.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τώρα χαμόγελα και φιλοφρονήσεις στις Συνόδους, αύριο θα μείνουν δίχως συνοδούς- προστάτες και σπόνσορες. Πως θα γίνει αυτό;

Είναι τέτοια τα  αντικρουόμενα  ενεργειακά και γεωπολιτικά συμφέροντα  που η ύπαρξη του κρατιδίου αυτού επικρέμεται  σε μια κλωστή.

Εμείς τι κάνουμε τώρα;

Ας ξεσκουριάσουμε  τα  « όπλα» μας.

Οι διαμαρτυρίες φτάνουν σε ένα σημείο το μήνυμα αλλά  η ζωντανή αναμετάδοση της ιστορικών και εκκλησιαστικών γεγονότων , ανεβάζει σε ένα άλλο επίπεδο  παγκόσμιας απήχησης το  ΜΗΝΥΜΑ της ιστορικής δικαιοκρισίας .

Ας επιστρατεύσουμε την έμπνευση και ας αδράξουμε το στρατηγικό εργαλείο της διαχρονικής Ιστορίας μας  ώστε να το κάνουμε παγκόσμια εικόνα διαδιδόμενη στα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου μέσω των ΜΜΕ.

Ένα παγκόσμιο ιστορικό γεγονός που διαδραματίσθηκε στην Μακεδονική γη το 49- 50 μ.χ και αλλοίωσε προς το ευ ζην,  ανεβάζοντας κατά πολλά επίπεδα τον πολιτισμό της ανθρωπότητας πρέπει να γίνεται  και  καθ έτος ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ώστε  να προσφέρεται στην διψασμένη σήμερα  από  ζωοποιές αλήθειες Κοινωνία των Εθνών.

Αυτό επιζητεί και ο Απόστολος των Εθνών  Παύλος που Θεία Έμπνευση  ήλθε και στάθηκε στην Μακεδονική Ακτογραμμή και την κατέστησε ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ  ΠΥΛΗ Εισόδου  της Ευρώπης και ουσιαστικά όλου του τότε γνωστού  κόσμου.

“Και όραμα δια της νυχτός ώφθη τω Παύλω• ανήρ τις Μακεδών εστώς, παρακαλών αυτόν και λέγων• διαβάς εις Μακεδονίαν βοήθησον ημίν”(Πραξ.16,9), αναφέρουν οι Πράξεις των Αποστόλων. Ο αναφερόμενος “Μακεδών ανήρ” δεν ήταν κάτοικος της περιοχής των Σκοπίων, ούτε και η αναφερόμενη Μακεδονία, η περιοχή του σημερινού Κρατιδίου των Σκοπίων. “Αναχθέντες ουν από της Τρωάδος ευθυδρομήσαμεν εις Σαμοθράκην, τη δε επιούση εις Νεάπολιν” (Πραξ. 16,11), αναφέρεται κατόπιν στις Πράξεις των Αποστόλων. Η Νεάπολις είναι η σημερινή Καβάλα.
Και συνεχίζοντας αναφέρει “εκείθεν τε εις Φιλίππους, ήτις εστί πρώτη της μερίδος της Μακεδονίας πόλις κολωνία” (Πραξ.16,12). Η αναφερόμενη πόλις των Φιλίππων δεν είναι άλλη από την αρχαία Ελληνική πόλη των Φιλίππων στην Ανατολική Μακεδονία, που σήμερα υπάγεται στον Νομό Καβάλας.

Αυτό  ακριβώς είναι πανεύκολο  να το κάνουμε ζωντανή εικόνα σε τηλεοπτική αναμετάδοση  που να παίζει σε όλη την οικουμένη  και να διατυμπανίζει στα Έθνη  τα αδιαμφισβήτητα  ιστορικά δίκαια μας.

Φέρτε μόνο στον νου  την δύναμη που μπορεί να έχει η παρακάτω  ζωντανή αναπαράσταση του γεγονότος μιας μεγάλης ετήσιας μνήμης:

Μέσα στον πανηγυρικό κλίμα της ετήσιας εορτής του ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ, μια  ξύλινη βάρκα με πανί να εισέρχεται ταπεινά στο Λιμάνι της σημερινής Καβάλας,  της πάλαι ποτέ Αποστολικής Νεάπολης και να φέρει στα σπλάχνα της ένα πνευματικό αμύθητο θησαυρό. Μια Εικόνα με τις αγιογραφημένες μορφές της τετραμελούς αποστολικής συνοδείας (τον Θείο Παύλο, τον Λουκά , τον Τιμόθεο και τον  Σίλα).

Πανάγιες ζωντανές μορφές που ζωντανεύουν την Παγκόσμια ιστορική μνήμη .

Μια λιτανεία μισοπέλαγα προς την Μακεδονική ακτογραμμή , μια ιερή στιγμή που νοιώθεις ότι ο Ουρανός σκύβει και φιλάει την θάλασσα και την στεριά της Μακεδονίας επευλογώντας την .

Είναι ήδη τιμή που η πολιτεία αυτή μετονόμασε τον κεντρικό λιμένα της σε λιμάνι του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ επί τη συμπληρώσει των 100 χρόνων της απελευθέρωση της από τον τουρκικό και βουλγαρικό ζυγό.

Όταν οι ξένοι επισκέπτες- προσκυνητές καθημερινά  προσορμίζονται με κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Αποστόλου Παύλου γνωρίζουν πολύ καλά  σε ποιο ιστορικό μέρος  αποβιβάζονται για να επισκεφτούν αργότερα τους Αποστολικούς Φιλίππους με την πρώτη Εκκλησία εν Ευρώπη.

«Όλοι γνωρίζουν  από τις ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ότι ο ΑΓΙΟΣ  ΠΑΥΛΟΣ εξ' αιτίας του οράματος ΤΟΥ με τον Μακεδόνα άνδρα αποβιβάσθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη δηλ. στο τότε γνωστό Δυτικό κόσμο στην ακτογραμμή της Ανατολικής Ελληνικής Μακεδονίας στο λιμένα της Αποστολικής Νεάπολης, στην σημερινή επονομαζόμενη πόλη της Καβάλας.

Σε αυτό το μέρος η ΕΥΡΩΠΗ και ο τότε γνωστός κόσμος υποδέχθηκαν ΤΟΝ ΕΝΣΑΡΚΩΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ δια του Αποστόλου Παύλου που πλέον τον διέδιδε με την Ελληνική γλωσσολαλιά, η οποία έγινε και το εργαλείο της ΘΕΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ να καρπώσει η Χριστιανική Πίστη στην Ρωμαική Ευρωπαϊκή Επικράτεια.

Από αυτό το μέρος ο Απόστολος των Εθνών μεταφέρει το μήνυμα του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ και ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥ Θεάνθρωπου Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την βοήθεια της Ελληνικής Γλώσσας και αρχίζει να εδραιώνεται η Ελληνοχριστιανική σκέψη στον πολιτισμό και στην ανθρώπινη διανόηση.

ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΓΙΝΕ ΑΘΟΡΥΒΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΓΑΜΟΣ – ΕΝΩΣΗ της Ελληνόγλωσσης Κλασσικής Αρχαιότητας με το μήνυμα του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.

Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ τα γνωρίζει όλα αυτά καλά και δεν μπορεί να ανεχτεί , ούτε να δικαιολογήσει την ιστορική παραποίηση- πλαστογραφία του ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ χάριν ταχείας διεκπεραίωσης γεωπολιτικών ανοικτών προβλημάτων από άρχοντες κοσμοκράτορες του αιώνος  τούτου του απατεώνος.

Με το θέατρο περί της ονομασίας των Σκοπίων γελάνε όλες οι  σοβαρές πανεπιστημιακές κοινότητες και περιμένουν το επόμενο επεισόδιο.

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.

"Η καθαρή ιστορία μας είναι η αμύθητη περιουσία και το στρατηγικό πλεονέκτημα της ράτσας μας μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, αλλά είναι και το διαμορφωτικό στοιχείο - καταλύτης της πολιτισμικής εξέλιξης".

Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ των ΕΘΝΩΝ ΠΑΥΛΟΣ  από αυτή την ευλογημένη ακτογραμμή της Ελληνικής Μακεδονίας μπορεί να στείλει και σήμερα  σε τηλεοπτική ζωντανή αναμετάδοση σε όλο τον πλανήτη από την Αμερική μέχρι την Ορθόδοξη Ρωσία το μήνυμα του ΕΠΑΝΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ.

Και φυσικά το ΣΟΚ και ΔΕΟΣ  σε  όλους τους σπόνσορες ιστορικών παραποιήσεων θα γίνει όταν πάλι ΘΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ βρεθεί ο τάφος του Μεγ. Αλεξάνδρου στην Μακεδονική ΓΗ καθότι υπάρχουν απτά σημεία αυτής της δωρεάς.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ  σώζει  και ενώνει το αληθινό  ιστορικό ψηφιδωτό.

Μεγ. Αλέξανδρος ο εκπολιτιστής δια μέσου της Ελληνικής Γλώσσης.

Απόστολος Παύλος ο Ευαγγελιστής των Εθνών  δια μέσου της Ελληνικής Γλώσσης.

Η Μακεδονική δυναστεία των αυτοκρατόρων της χιλιόχρονης Ρωμιοσύνης στο πολιτισμικό αποκορύφωμα δια μέσου της Ελληνικής Γλώσσης.

Ο Μακεδονικός Αγώνας ξεκίνησε το 1902 και συνεχίζεται μέχρι το 2018 δια μέσου της Ελληνικής Γλώσσης.

Όλα αυτά σε ζωντανές εικόνες μέσω των ΜΜΕ είναι τα  «ΟΠΛΑ»  μας.

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου