Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Μήπως δεν είναι Έλληνες;

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/mipos-den-einai-ellines-/2.125166
Ζόραν Ζάεφ: «Η Ελλάδα πήρε erga omnes το όνομα και εμείς πήραμε την erga omnes ταυτότητα, ενώ την ίδια στιγμή και η ταυτότητα των Μακεδόνων που ζουν στην Ελλάδα έχει διασφαλισθεί».

Νικολά Ντιμιτρόφ: «Η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν θέτει σε κίνδυνο τη «μακεδονική» ταυτότητα, αλλά αντιθέτως την επιβεβαιώνει και την ενισχύει όσο ποτέ άλλοτε στο παρελθόν».
Αυτή είναι η συμφωνία που υπέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς και για την οποία πήρε τη γραβάτα του Ζάεφ ο Τσίπρας. Αν είχαν έστω και λίγο φιλότιμο θα είχαν παραιτηθεί και στην καλύτερη περίπτωση, αν ζούσαν σε ένα σοβαρό κράτος θα είχαν πάρει το ελικόπτερο και θα είχαν εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Τόση ξεφτίλα από τους Σκοπιανούς; Μα τόση ξεφτίλα να μας ρίχνουν κάθε μέρα κι εμείς να μην αντιδράμε; Σε τι διάολο έχουμε συμφωνήσει, τί δεσμεύσεις και τί κρυφά πάρε – δώσε έχουν κάνει ώστε να είμαστε οι μεγαλύτερες κότες της ιστορίας;
Βγαίνει ο Ζάεφ χθες και μιλά για «μακεδονικό στρατό» κι αντί να βγει ο Κοτζιάς και να τον στείλει στον… μακεδονικό του διάολο του γράφει μια ανακοινωσούλα σε στυλ: «Είμαστε ενοχλημένοι γι’ αυτό φρόντισε να μην τα λες αυτά. Σε παρακαλούμε φίλε Ζορανούλη, να χαρείς το εξοχικό σου στη Χαλκιδική».
Απίστευτα πράγματα. Η εξωτερική πολιτική της χώρας να υπονομεύεται με τέτοιο τρόπο από τους ίδιους τους Έλληνες. Ή μήπως δεν είναι Έλληνες;
Ο Ζάεφ και η παρέα του να μας εξευτελίζουν με τόσο απροκάλυπτο τρόπο κι εμείς να κλείνουμε τα μάτια, να βάζουμε το κεφάλι στην άμμο και να μην έχουμε ούτε καν τα κότσια να τους απαντήσουμε.
Κλείδωσαν το όνομα Μακεδονία που ξεπουλήσαμε μπιρ παρά και ούτε καν Βόρεια δεν χρησιμοποιούν στις εκφράσεις τους.
Δώσαμε…ergaomnesτην ταυτότητα, τη γλώσσα, την εθνικότητα και τι πήραμε βρε παιδιά; Πήραμε το όνομα όπως είπε ο Ζάεφ; Όχι βέβαια αφού κανείς δεν χρησιμοποιεί το Βόρεια Μακεδονία.
Τι πήραμε; Μια γραβάτα, τον ΦΠΑ για έξι μήνες και την αναστολή περικοπών στις συντάξεις και τους δώσαμε την ιστορία μας;

Τελικά τι είναι χειρότερο; Που συνομολογήσαμε σε μια διεθνή σύμβαση και αν την πάρουμε πίσω θα μας τσακίσουν οι Αμερικάνοι και η Μέρκελ; Ή ότι έχουμε γίνει οι χειρότερες κότες ακόμη και απέναντι στα γιουσουφάκια του Τζορτζ Σόρος και της παρέας του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου