Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Γνωρίζει κάτι,τι περιμένει και λούφαξε προς το παρόν ο τούρκος;

http://epanastasilae.blogspot.com/2018/07/blog-post_12.html
Φώτο www.pronews
Είναι παιχνίδι για γερά νεύρα. Ο θύτης καραδοκεί το θύμα να το κατασπαράξει την κατάλληλη στιγμή. Αυτήν περιμένει ο Ερντογάν γιατί μας φοβάται ακόμα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο αψυχολόγητος σουλτάνος παρακολουθεί την ψυχολογία του Ελληνικού Λαού, πως αντιδρά στα φλέγοντα Εθνικά θέματα που του ανοίγουν εν μέσω «μνημονιακού λοιμού- λιμού»
Παρακολουθεί την Ελληνική πολιτική σκήνη και τους θεατρινισμούς  να διαχειριστεί τις καυτές πατάτες του σκοπιανού και  του αλβανικού μετώπου  αλλά και του νέου επανοπροωθούμενου προσφυγικού εκ Γερμανίας.

Παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην Γερμανία σε σχέση με την πολιτική κρίση που ξέσπασε εκεί λόγω του προσφυγικού.

Παρακολουθεί τον Αμερικάνο που ενώ του δίνει τα F- 35 αυτός προμηθεύει με οπλισμό τους Κούρδους της Βόρειας Συρίας.

Παρακολουθεί τον φίλο του τον Ρώσο, πόσο φερέγγυος θα είναι απέναντι του και σε σχέση με την παραλαβή των S- 400;

Όμως την πιο επισταμένη προσοχή  την δείχνει όταν βλέπει σε ζωντανά  πλάνα την Ελληνίδα και  τον Έλληνα να διατρανώνουν  ζωηρά την αντίθεση τους  στην καταπάτηση των ιστορικών δικαίων τους βλ. της ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αυτό είναι που τον ανησυχεί περισσότερο γιατί πριν ένα χρόνο μας είπε « κότες μέσα σε σιλό που τρεφόμαστε με τις δόσεις των τοκογλύφων»

Αυτές οι εικόνες που έρχονται από τους δρόμους και τις πλατείες της Ελλάδος του δημιουργούν την μέγιστη  έκπληξη .

Φυσικά που να δει αργότερα…

Και να ήταν μόνο αυτό , έχει βάσανα ο Ερντογάν.

Παρ όλο την οριακή νίκη του στις εκλογές από τον πρώτο γύρο με 52% εξακολουθεί να φοβάται την σκιά του.

Από ποιο  ευάλωτο περιβάλλον εντός της τουρκίας  μας παρακολουθεί ο Ερντογάν;

«Στο θέμα της έλλειψης πιλότων στην τουρκική αεροπορία αναφέρεται ρεπορτάζ του Anadolu. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει και επικαλέστηκε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΙ, περισσότεροι από 600 πιλότοι έχουν αποστρατευθεί, διωχτεί, κάποιοι έχουν φυλακιστεί, όλοι κατηγορούμενοι ως γκιουλενιστές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ είχαν απομείνει κάτι παραπάνω από 600 πιλότοι και μετά από επαναφορές αποστράτων αλλά κάποιους νέους που μπήκαν στην υπηρεσία, οι Τούρκοι έφθασαν στους 1000. Ο στόχος είναι να επανέλθει ο αριθμός των πιλότων στους 1350.» https://www.militaire.gr/toyrkiki-aeroporia-efthase-toys-1000-pilotoys-meta-apo-tis-dioxeis-psachnei-350-akomi

Παρ όλα αυτά μετά τις τουρκικές εκλογές έχουμε συλλήψεις συνταγματαρχών για την απόπειρα του πραξικοπήματος! πριν δυο χρόνια.

Το αντίβαρο όλων αυτών των δραματικών ελλείψεων στην γείτονα χώρα αναπληρούται με S- 400,  με  drone, με ηλεκτρομαγνητικά  συστήματα παρεμβολών και πυρήνες τζιχαντιστών παντός καιρού.

Γιατί όλα αυτά;

«Ουσιαστικά νικητής των εκλογών στην τουρκία  αναδείχθηκε το πολιτικό Ισλάμ και ηττημένη η δημοκρατία.

Το πολιτικό Ισλάμ στην Τουρκία έχει βαθύτερο νόημα. Είναι μια έννοια ιδεολογική, ταξική, πολιτιστική και οικονομική που εκπαιδεύει νέους θρησκόληπτους και μνησίκακους. Οι επιπτώσεις του μελλοντικά θα είναι τραγικές όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για όλο τον πλανήτη.

Οι εκλογές διεξήχθησαν υπό καθεστώς εκτάκτου ανάγκης, κατά την διάρκεια της οποίας έχουν αρθεί τα ατομικά δικαιώματα και οι ελευθερίες.

Η Τουρκία απέκτησε παντοδύναμο Πρόεδρο. Ο ένας και μοναδικός ηγέτης, όμως, δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματα που βασανίζουν τη χώρα. Η οικονομία καταρρέει και η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τεράστια περιφερειακά, στρατιωτικά και πολιτικά αδιέξοδα.»
της ΛΙΑΝΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ https://www.militaire.gr/giati-ta-mayra-synnefa-pykonoyn-sti-geitonia-mas-meta-apo-tin-niki-erntogan/

Αυτή η θρησκόληπτη και μνησίκακη κατάσταση μέσα στην τουρκία παρακολουθεί την Ελλάδα.

Και φυσικά της είναι ποιο εύκολο να μας δημιουργήσει στα Βόρεια Σύνορα μας περιφερειακά προβλήματα καθώς και στο  εσωτερικό της χώρας και μετά αφού τακτοποιήσει- ολοκληρώσει τις πολεμικές της  παραλαβές από Ρωσία και ΗΠΑ να μας επισκεφτεί.

Το σίγουρο είναι ότι το σχέδιο και τον χρόνο δεν τα ελέγχει ο νεοθωμάνος   και τα πράγματα θα τρέξουν πιο γρήγορα εξ ανάγκης διότι θα τον προκαλέσουν με τα ενεργειακά του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Κύπρου.

Αυτό φαίνεται …

Όμως αυτά  που συμβαίνουν  στα Δυτικά Βαλκάνια αναγκάζουν τον τούρκο να περιμένει δηλ. να καραδοκεί.

«Οι Βορειοηπειρώτες καλούν σε ολική αντίσταση κατά της κυβέρνησης Α.Τσίπρα και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα  επιτρέψουν την εξίσωσή τους με το ανύπαρκτο «τσάμικο» ζήτημα

Λένε ακόμα πως δεν θα επιτρέψουν να εγκαταλειφθεί η πανάρχαια ελληνική γη της Βόρειας Ηπείρου.

Η “Κίνηση για την Αναγέννηση της Βόρειας Ηπείρου” καλεί σε ετοιμότητα το βορειοηπειρωτικό στοιχείο, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τα Σκόπια δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τη συμφωνία που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την Αλβανία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Shell ξεκινά έρευνες στη Βόρεια Ήπειρο και συνεπώς οι Δυτικοί θέλουν να «λυθεί» και αυτό το ζήτημα μεταξύ Αλβανίας-Ελλάδας που περιλαμβάνει τις θαλάσσιες ζώνες και την οριοθέτησή τους.»  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ethnika-themata/696792_oi-voreioipeirotes-kaloyn-se-oliki-antistasi-kata-tis

«Με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter ως πρωθυπουργού της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ξεκίνησε όπως φαίνεται την καμπάνια για έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τους πολίτες της χώρας του ο Ζόραν Ζάεφ. Το σύνθημα που επιχειρεί να στείλει ο κ. Ζάεφ είναι ότι με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα και την έγκριση της Συμφωνίας οι πολίτες της χώρας του κατοχυρώνει και προωθεί διεθνώς την «Μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα και μάλιστα erga omnes

Σε tweet, ενώ μάλιστα ο ίδιος βρισκόταν για σαββατοκύριακο στην Χαλκιδική, ανέφερε:

«Η "Μακεδονική" γλώσσα και οι πολίτες - προστατεύονται και ενισχύθηκαν, η "Μακεδονική Ταυτότητα" είναι erga omnes.

Η επίσημη γλώσσα της χώρας μας είναι "Μακεδονική" και αυτή θα είναι σαν όλες τις γλώσσες του κόσμου. Η γλώσσα μας θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού, σε ΟΗΕ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε., σε όλους τους επίσημους οργανισμούς και σε φόρουμ.

Επιλέξαμε το μέλλον με περισσότερη ελπίδα και ευημερία για όλους! Έχουμε μια ιστορική λύση, με την οποία ενισχύουμε την «Μακεδονική Ταυτότητα»!

Η συμφωνία αυτή θα επιβεβαιώσει και θα ενισχύσει τη "Μακεδονική" εθνική και πολιτιστική ταυτότητα, μια για πάντα.

Ας πούμε ΝΑΙ, για το μέλλον της Μακεδονίας»! https://www.liberal.gr/arthro/210997/epikairotita/2018/me-isonoplosin-ti-isonmakedonikisin-tautotita-i-kampania-tou-zaef-gia-to-isonnaisin-sti-sumfonia.html

Αλλά και αυτά που τρέχουν   τις τελευταίες ώρες με την επιστροφή των προσφύγων από την Γερμανία στην Ελλάδα,  κάνουν τον σουλτάνο  να τρίβει τα χέρια του και να αδημονεί.

Το θηρίο καραδοκεί και του ανοίγεται η όρεξη.

Ο σουλτάνος βλέπει την Ιταλία να τα βάζει με την Μέρκελ και παρακολουθεί τις διαλυτικές τάσεις μέσα στην ΕΕ.

Μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα του δίνεται η ευκαιρία να μας επισκεφτεί στο Αρχιπέλαγος του ΑΙΓΑΙΟΥ αλλά και στην Κύπρο επιθετικά εκείνη την στιγμή που θα κρίνει αυτός.

Και φτάνουμε στο επίμαχο σημείο.

 
Διακινείται στους πολιτικούς κύκλους μέσω των ΜΜΕ η εξής άποψη:

«Πρέπει να κλείσουμε τη συμφωνία και με την Αλβανία για να στραφούμε στην Τουρκία»

Και ποιους τους είπε ότι με τους σκοπιανούς και τους αλβανούς κλείνουμε, αφού τώρα ανοίγουν λογαριασμοί δεκαετιών;

Και όταν λένε ότι μετά θα στραφούμε στην τουρκία, τι εννοούν;

Θα κλείσουμε και με αυτούς μια βολική συμφωνία σαν τις προηγούμενες;

Θα κάνουμε επέκταση της ΑΟΖ για να γίνουμε πετρελαιοπαραγωγός χώρα ώστε να εξασφαλίσουμε τα μακροχρόνια πλεονάσματα  που μας επέβαλλαν οι τοκογλυφικές διεθνείς δυνάμεις;

Θα κάνουμε πόλεμο;

Όταν οι ηγέτες δεν μπορούν να δουν το αύριο του λαού τους ανήκουν αυτομάτως στο χθες.

«θα έρθει πρώτα ένα ψευτορωμαίικο , μην το πιστέψετε θα φύγει πίσω»

«ο τούρκος θα φύγει και θα ξανάρθει και θα φτάσει στα ΕΞΑΜΙΛΙΑ ( έξη ναυτικά μίλια κατά τον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ) , μετά θα τον κυνηγήσετε…»

Ανάμεσα σε αυτές τις δύο προρρήσεις του ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ του Αιτωλού κινείται ο χρονικός ορίζοντας μας.

ΣΤΩΜΕΝ καλώς , τα σημάδια έμπροσθεν μας και τα μάτια πρέπει να είναι ανοικτά δια παν ενδεχόμενον.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου