Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Εμπάργκο στη συμφωνία - έκτρωμα!

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/empargko-sti-sumfonia-ektroma/10.124655
Υπάρχουν από χθες πολλοί τίτλοι που λένε «χάσαμε τη Μακεδονία» ή «τέλος, ξεπουλήθηκε η Μακεδονία μας» και άλλα τέτοια ηττοπαθή.

Πράγματι υπάρχει μια απογοήτευση στον κόσμο και μια ανησυχία για τα τετελεσμένα που δημιουργεί αυτό το κ…χαρτο που υπέγραψε ο Κοτζιάς υπό το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Κανείς δεν ξέρει με ακρίβεια το μέγεθος της ζημιάς που μπορεί να υποστεί η χώρα. Και κυρίως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα την… σκαπουλάρουμε αν οι εξελίξεις δεν είναι αυτές που δρομολόγησαν οι Τσίπρας, Ζάεφ, η Γερμανία, οι ΗΠΑ και ο Σόρος.
Εδώ που φτάσαμε η μόνη ελπίδα που έχουμε να καταρρεύσει η συμφωνία είναι να ψηφίσουν κατά οι Σκοπιανοί το φθινόπωρο και να τους ρίξουμε και την ευθύνη για το ναυάγιο.
Και θα ήταν το ιδανικό από τη στιγμή που θα δρομολογούνταν πολιτικές εξελίξεις και στην Ελλάδα. Πώς να σταθεί ένας Τσίπρας κι ένας Κοτζιάς αν η συμφωνία – έκτρωμα δε γίνει δεκτή από τους γείτονες ενώ αυτοί κάνουν την πάπια όταν τους ζητάμε δημοψήφισμα;
Η αλήθεια είναι ότι η δυσαρμονία της κυβέρνησης με την κοινωνία είναι τεράστια και αν είχαν τα κότσια να προσφύγουν στην κάλπη για το Μακεδονικό θα έφευγαν την ίδια μέρα κι αυτοί.
Αλλά είναι αν μη τι άλλο ενοχλητική και η σιωπή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, του προερχόμενου από τη Νέα Δημοκρατία. Ενώ βλέπει δηλαδή ότι 8 στους 10 Έλληνες δεν θέλουν αυτή την ντροπιαστική συμφωνία δεν κάνει κάτι γι’ αυτό. Ό,τι μπορεί, ακόμη και μια δήλωση για να μην επαναφέρουμε την πρόταση της παραίτησης για να προκληθούν εκλογές.
Όμως, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Κοιτάζουμε με ηττοπάθεια την κυβέρνηση… Σόρος να συνεχίζει το καταστροφική της έργο; Ή μήπως να ακυρώσουμε από την αρχή τη συμφωνία;
Να μη δεχθούμε τετελεσμένα, να μην επιτρέψουμε να αλλάξουν τα ελληνικά βιβλία και η ιστορία, να μην επιτρέπουμε την εισαγωγή προϊόντων ή ακόμη και τουριστών αν λέγονται Mακεδόνες ή φέρουν μακεδονική σφραγίδα. Όταν πηγαίνουμε στο εξωτερικό να μη δεχόμαστε τοMKγια τη γείτονα χώρα και να μην παίζουμε με τη φωτιά αφήνοντάς τους να αλωνίζουν με το όνομα Μακεδονία.
Είναι σίγουρο πως αν η συμφωνία εφαρμοστεί σε δύο χρόνια θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου. Θα έχουν κι άλλα αιτήματα με βασικότερο ότι θα εγείρουν θέμα μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα.
Και σειρά θα πάρει και η Θράκη με το έντονο μουσουλμανικό στοιχείο και τις παρεμβάσεις της Άγκυρας.

Κάτι πρέπει να κάνουμε και να το κάνουμε γρήγορα. Κι αν δεν μπορούμε εμείς υπάρχουν κι έντιμοι πολιτικοί. Ας ρίξουν την κυβέρνηση, ας την καταγγέλλουν καθημερινά, ας κάνουν επιτέλους το καθήκον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου