Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΔΥΟ ΑΙΤΙΕΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ (του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη)

http://www.dimokratianews.gr/content/87450/dyo-aities-piso-apo-tin-epaishynti-symfonia
Η ιταμή απόφαση από την Ε΄Ολομέλεια του ΚΚΕ και οι υποσχέσεις για το χρέος από Γερμανία και ΗΠΑ

Ποιο είναι το μεγαλύτερο ψέμα που λέγεται παντού στον κόσμο και σε όλη την Ιστορία της ανθρωπότητας;» μας ρωτούσε περιπαικτικά δαιμόνιος κορυφαίος παράγων της πολιτικής ζωής. Το «άσε με να σ’ τον βάλω λίγο». Μετά δεν έχει λίγο. Μετά πάπαλα. Ετσι και στην πολιτική. Αμα σκύψεις και δεχθείς το «Μακεδονία» στο όνομα, μετά έρχονται από πίσω η γλώσσα, η εθνότητα και θα τραγουδάς με ψιλή κατσαρή φωνή Καστράτου την υποσημείωση πως δεν έχουν σχέση με τον Αλέξανδρο και τον Ελληνικό Πολιτισμό και τρία αβγά ΝΟΦίτικα με φίδια μέσα. Υποσημείωση που κανείς δεν θα θυμάται.

Η μόνη εθνική θέση που προέκυψε από Συμβούλιο Αρχηγών ήταν αυτή του 1992, που έλεγε ξεκάθαρα πως δεν θα δεχτούμε καμία λύση που θα περιέχει στο όνομα τον όρο «Μακεδονία». Στην πορεία, επί Ν.Δ., που βόλεψε και τους «εκσυγχρονιστές» μειοδότες τού τότε ΠΑΣΟΚ, ξεφύτρωσε η «σύνθετη ονομασία erga omnes».

Ηταν αυτό το λίγο που μας βάλανε και ύστερα ακολούθησε όλο το πράμα. Διότι, αδέρφια, όταν αποδέχεσαι πως μια χώρα θα τη λένε π.χ. Πέρα Μακεδονία, αλλά λες πως οι κάτοικοι θα μιλάνε αλαμπουρνέζικα και θα τους λένε Αλαμπουρνέζους, έχεις ήδη σκάψει τον μισό λάκκο σου.
Επρεπε να είχε τηρηθεί αυστηρά η γραμμή του Συμβουλίου Αρχηγών του 1992 και, αν δεν άρεσε στους κομιτατζήδες, δεν πειράζει.
Σε λίγα χρόνια το δημογραφικό των Αλβανών θα έλυνε το πρόβλημα, διαλύοντας το κατσαπλιάδικο μόρφωμα των Βουλγαροσερβοαλβανών που υποδύονται τους Μακεδόνες. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποκούμπι, δυστυχώς, το τυμπανιαίο πολιτικό πτώμα του Πάνου, έσπευσε να το κλείσει.
Η επαίσχυντη συμφωνία έχει δύο αιτίες: Πρώτον, Τσίπρας και Κοτζιάς υλοποιούν εν μέρει, δακρύοντες από παλαιοκομμουνιστική συγκίνηση, την ιταμή απόφαση της Ε΄ Ολομέλειας του ΚΚΕ. Εξ ου και η επιλογή του ίδιου τόπου, των Ψαράδων Πρεσπών, απ’ όπου ο Ζαχαριάδης εξήγγειλε την προδοσία, την οποία δούλευε χρόνια η ελληνική Αριστερά αλλά τότε ήταν στην απόλυτη ανάγκη των ΝΟΦίτικων εφεδρειών.

Ηταν η πιο μαύρη και προδοτική μέρα στην Ιστορία της Αριστεράς, μετά τον τυχοδιωκτικό και ελληνοβόρο Δεκέμβριο του 1944 και τη σφαγή του Ψαρρού και του 5/42. Εκεί πήγε ο Τσίπρας για να μας τρίψει στη μούρη τον συμβολισμό. Η άλλη αιτία είναι οι υποσχέσεις Γερμανών και Αμερικανών για ελάφρυνση του χρέους μέσω επιμήκυνσης. Ετσι θα απελευθερωθούν κονδύλια για παροχές, ώστε, όπως νομίζουν, ο λαός να ξεχάσει το τίμημα και να αγοράσουν την ψήφο του, μήπως ανατρέψουν τα προγνωστικά της ήττας.
Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζουν πως όχι μόνον οι Μακεδόνες αλλά όλοι μας θα δεχτούμε αυτή την αθλιότητα που επιτίθεται ευθέως στο Εθνος, στα συμφέροντά του, στην τιμή του αλλά και στην ασφάλειά του. Η Μακεδονία θα τους θάψει. Γλίτωσαν από τα capital controls και το μπαρμπούτι του Βαρουφάκη με τη χώρα, θα το βρουν από τη βαριά σκιά του Τέλλου και του Παύλου.

Ηδη το «Ουράνιο Τόξο», προτού καν στεγνώσει το μελάνι των υπογραφών, ανακινεί θέμα αναγνώρισης «Μακεδονικής Μειονότητας» στην Ελλάδα. Αφού αναγνωρίσαμε «Μακεδονικό Εθνος» και «Μακεδονική γλώσσα», θα αρχίσουν οι προσφυγές που θα επικαλούνται ως πρώτο επιχείρημα το κουρελόχαρτο των Πρεσπών. Τι θα μας πει ο Κοτζιάς; «Δεν πειράζει, θα είναι μια μειονότητα που δεν έχει σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο;» Εν τω μεταξύ χαιρετίζουν τη συμφωνία ο Σόρος, ο Ράμα και άλλοι λύκοι.

Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ το λέει καθαρά. Αυτά που κάνουν προβλέπονται στο κεφάλαιο περί προδοσίας του Ποινικού Κώδικα. Και είναι απαράγραπτα. Κανένας νόμος Βενιζέλου δεν τους σώζει, όσες κοινοβουλευτικές θητείες κι αν περάσουν. Δεν χρειάζεται καν άρση ασυλίας. Το έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι το δικαστικό προηγούμενο και μια μέρα θα πιουν από το δικό τους κρασί. Σήμερα δεν υπάρχει μια πλειοψηφία που να μπορεί να τους οδηγήσει στον πάγκο των «Εξι». Το μέλλον, όμως, άδηλον...
Εγώ πιστεύω πως είναι αληθές το δημοσίευμα της «FAZ» πως ο Μητσοτάκης λέει στους έξω πως δεσμεύεται πως δεν θα ακυρώσει και θα σεβαστεί τη συμφωνία, πως προβάλλει υποκριτικά αντιπαλότητα για να ικανοποιήσει το δεξιό ακροατήριό του και για να μην ανδρωθεί κόμμα στα δεξιά του.
Το διέψευσε αυτός που έβαζε απαγορευτικό στη συμμετοχή βουλευτών και στελεχών στο πρώτο συλλαλητήριο και που έχει κάνει επανειλημμένες δηλώσεις, όπως και ο Κουμουτσάκος και η Ντόρα, υπέρ της σύνθετης ονομασίας erga omnes, το «λίγο» που λέμε στην αρχή. Εναν μόνο τρόπο έχει να εξιλεωθεί και να είναι πειστικός: να δεσμευτεί δημοσίως πως, εάν η κυβέρνηση δεν περάσει τη συμφωνία από την έγκριση του λαού μας με δημοψήφισμα, θα την καταγγείλει και δεν θα την εφαρμόσει ποτέ. Αλλιώς να πάει στις Πρέσπες να χορέψει τη «Μακεδονία του Αιγαίου» μαζί με τον Σέλτσα. Και θα είναι ο Εβδομος...
*Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου