Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της ζωής του Ρενέ Χένρικσεν: δίνει μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου

https://www.leoforos.gr/panathinaikos/podosfairo/story/130208/sok-me-xenriksen-dinei-maxi-me-ton-karkino-pics

Ο Ρενέ Χένρικσεν όπως αποκάλυψε και ο ίδιος δίνει τη δική του μάχη με μια σπάνια μορφή του καρκίνου 

 Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση ότι ο Ρενέ  Χένρικσεν πάσχει από καρκίνο στον μυελό των οστών  που είναι δύσκολο να εμφανιστεί σε άνθρωπο κάτω των 50 ετών (ο Ρενέ είναι 49 ετών). Την είδηση την αποκάλυψε ο ίδιος ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού σε συνέντευξη του στον Τύπο της Δανίας.

«Νόμιζα πως είχαν τελειώσει τα παιχνίδια της ζωής μου στον αγωνιστικό χώρο. Τώρα το αντιμετωπίζω αυτό ως τον αγώνα της ζωής μου», δηλώνει ο Χένρικσεν στην "Ekstra Bladet".
Ο παλαίμαχος άσος κάνει ήδη χημειοθεραπείες και τον Αύγουστο θα ολοκληρώσει μία θεραπεία με βλαστοκύτταρα, «με την οποία ελπίζουμε ότι η νόσος θα... "ξεκουραστεί. Πρόκειται για ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια"», σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Σαν αθλητής που ήμουν, με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να... κερδίσω, ότι δεν μπορώ να ξεπεράσω την ασθένεια. Σε αντάλλαγμα όμως μπορώ να το μειώσω στο ελάχιστο, οπότε μπορώ τουλάχιστον να παίξω για την ισοπαλία», καταλήγει.
Τι είναι το Πολλαπλούν μυέλωμα
Το πολλαπλούν μυέλωμα είναι ένας απειλητικός για τη ζωή και ανίατος καρκίνος των πλασματοκυττάρων, ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων στο μυελό των οστών που παράγουν αντισώματα και βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. 
Το πολλαπλούν μυέλωμα είναι ένας απειλητικός για τη ζωή και ανίατος καρκίνος των πλασματοκυττάρων, ενός τύπου λευκών αιμοσφαιρίων στο μυελό των οστών που παράγουν αντισώματα και βοηθούν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων.
Όταν τα πλασματοκύτταρα μετατρέπονται σε καρκινικά κύτταρα και πολλαπλασιάζονται, τότε ονομάζονται μυελωματικά κύτταρα. Ο φυσιολογικός μυελός των οστών παράγει αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα τα οποία εξελίσσονται σε υγιή κύτταρα του αίματος, συμπεριλαμβανομένων των ερυθρών αιμοσφαιρίων, των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων. Όταν δημιουργείται μια συσσώρευση μυελωματικών κυττάρων, αυτή μπορεί να ξεπεράσει την παραγωγή υγιών κυττάρων δημιουργώντας οστική βλάβη, όπως επίσης και χαμηλές τιμές κυττάρων του αίματος. Η συγκέντρωση μυελωματικών κυττάρων σε διάφορες περιοχές ονομάζεται πολλαπλούν μυέλωμα.
Τα μυελωματικά κύτταρα παράγουν και αυτά αντισώματα τα οποία καλούνται πρωτεΐνες Μ και τα οποία συσσωρεύονται στο αίμα, τα ούρα και τα όργανα και προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των νεφρών, νεφρική βλάβη και σύνδρομο υπεργλοιότητας (παρεμπόδιση της φυσιολογικής ροής του αίματος και της μεταφοράς οξυγόνου στους ιστούς). Επιπλέον επιπλοκές της νόσου περιλαμβάνουν αναιμία, λοιμώξεις και οστικές διαταραχές, όπως διάβρωση της οστικής μάζας, κατάγματα και πίεση στην σπονδυλική στήλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου