Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Η Λύση στην Μετεγκατάσταση των Ελλήνων ΡΟΜΑ είναι η Χιλιομετρική αναδιανομή. (του Φώτη Αλεξόπουλου)


Η Παρέμβαση του Νομού 4183/17 που εξειδικεύεται με την εφαρμογή  της Κοινής Υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ 412 ΤΕΥΧΟΣ Β) αριθμός PO 64 που έχει  δρομολογηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο ,  ώστε να υπάρξει άμεση μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ,  κατά την προσωπική μου άποψη  ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ .
 Θέλω να εκφράσω την επιφύλαξη  μου για την  λάθος κατεύθυνση , λογική και τακτική , που ακολουθείται  ΠΙΛΟΤΙΚΑ και  που σε  τελική ανάλυση  θα αποτύχει κατά μεγάλο ποσοστό,  από τους αρχικούς  στόχους που η Αρμόδια Υπουργός κ. Φωτίου έχει στα πλάνα της   .
Θα πρέπει να καταλάβει η Κυβέρνηση ότι σε τέτοια θέματα που ταλανίζουν τα Βαλκάνια αιώνες τώρα, δεν χωρούν επιπολαιότητες ούτε κίνησης τακτικής και εντυπωσιασμού .
Τέτοια θέματα δεν   λύνονται με μια παρέμβαση ενός τυχαίου Νομού η μια Κοινή Υπουργική απόφαση και φυσικά , δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο την χώρα μας αλλά και όλες τις υπόλοιπες  βαλκανικές χώρες .
Κατά το παρελθόν έχουν γίνει πάμπολλες  προσπάθειες επίλυσης του θέματος,  αλλά δυστυχώς η προχειρότητα από την μια των Κυβερνήσεων,  καθώς από την άλλη ,  η Άρνηση του Συνόλου των Ελλήνων  ΡΟΜΑ , να αφομοιωθούν στις νέες συνθήκες ,οδήγησαν το όλο εγχείρημα σε πλήρη αποτυχία .
Εγώ Πιστεύω ότι η Ελλάδα σε καμιά περίπτωση μόνη της δεν μπορεί να σηκώσει ένα τέτοιο βάρος και να λύσει μόνη της το θέμα με την Μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ όλων των χωρών των Βαλκανίων , αλλά να σταθεί μόνο στην μετεγκατάσταση των Ελλήνων ΡΟΜΑ .
 Όπως ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ από το 1992 και μετά  υπάρχει μετακίνηση και «πρόσμιξη» στους Έλληνες ΡΟΜΑ από χώρες των Βαλκανίων με μετακινήσεις ΡΟΜΑ από Ρουμανία , Σκόπια, Βουλγαρία , Αλβανία κ.λ.π  .
Δεν θα αναλύσω τους Λόγους της Μετακίνησης αυτών των Πληθυσμών αλλά αναφέρω ενδεικτικά ότι άμεσος λόγος είναι ο Οικονομικός ( Επαιτεία, Προνοιακά επιδόματα, ΚΕΑ , Κ.Λ.Π ).
 Άρα Το ζητούμενο προκειμένου να μιλήσουμε σοβαρά για την σωστή επίλυση του  θέματος , θα πρέπει να τεθεί εκ νέου σε μια αμοιβαία συζήτηση των δυο πλευρών .( Κυβέρνησης και Ελλήνων ΡΟΜΑ .
Άρα θα πρέπει να διαχωριστεί Α) Ότι εννοούμε τους Έλληνες ΡΟΜΑ ,
Β) Ότι δεν θα δημιουργηθούν ξανά καταυλισμοί ούτε συνοικίες που αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει  κατά το παρελθόν , Γ) Ότι οι  Δήμοι θα ξεκαθαρίσουν τις ενεργές μονάδες των ΡΟΜΑ και θα της κατατάξουν επιτέλους στην Περιφέρεια που  ανήκουν ανάλογα με την Κατοικία και την Οικογενειακή μερίδα που δηλώνουν  Δ) Θα Υπάρξει Κατανομή ανά δυο οικογένειες ανά 10  χιλιόμετρα με χιλιομετρική αναδιανομή και εγγραφή τους σε νέες οικογενειακές μερίδες με ΝΕΑ Μόνιμη Κατοικία ,  Ε) Σε περίπτωση που παραβιάζεται η συμφωνία των Ελλήνων ΡΟΜΑ προς την Κυβέρνηση να κόβονται επιτόπου κάθε είδος παροχές όπως Οικογενειακά , Προνοιακά ,επιδόματα κ.λ.π και φυσικά  να υπάρξει οπωσδήποτε μια σειρά δεσμεύσεων από μεριάς των Ελλήνων ΡΟΜΑ προκειμένου να  σέβονται και τα δικαιώματα αλλά και τις υποχρεώσεις τους προς το  Κράτος , όπως  η Υποχρεωτική φοίτηση των Παιδιών τους στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση , κ.λ.π .
Τέλος η Κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να Προχωρήσει σε διαβούλευση  και με τις 345 Κοινότητες ΡΟΜΑ αλλά και  με τις Τοπικές Κοινωνίες .
Γαστούνη 27/4/2018

*Ο Φώτης Αλεξόπουλος  Είναι Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου