Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Φεύγουν σύντομα από την Συρία και αφήνουν το τουρκικό σκυλί δίχως αλυσίδα στο ΑΙΓΑΙΟ.


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ δεν ξεκινάει για τα καλά αν δεν κτυπηθεί πρώτα η Ελλάδα. Θέατρο κατάντησαν την ζωή και εμάς αμαθείς θεατές χειραγωγούμενους. Οι ΗΠΑ έριξαν «φωτιά»  στην Συρία και σύντομα φεύγουν.
Ενώ  ταυτόχρονα ετοιμάζουν τα γεωπολιτικά αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα των ισχυρών να μας ρίξουν στην αρένα του ΑΙΓΑΙΟΥ.

Αλλά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε άνδρες- γυναίκες και παιδιά με τα ΘΗΡΙΑ που μας ετοίμασαν οι δήθεν  φίλοι μας.

Η επικαιρότητα δεν μπορεί πλέον να παρακολουθηθεί διότι κατάντησε ένα διαγνωστικό φύλλο πορείας για ψυχιατρείο.

Οι ΗΠΑ δια του προέδρου της πριν μια βδομάδα ανακοινώνουν αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων τους που εμπλέκονται στο Θέατρο των επιχειρήσεων στην Συρία.

Ξαφνικά πέφτουν  απαγορευμένα χημικά με εκατόμβη αθώων θυμάτων όπως δείχνουν τα δυτικά ΜΜΕ και σε λίγα 24 ωρα ξαναεπιστρέφουν αγανακτισμένοι οι Αμερικανοί.

«O Guardian αναλύει το «χτύπημα» της Δύσης στη Συρία -Τι προδίδουν τα στοιχεία για την επόμενη ημέρα

Η επιχείρηση εναντίον της Συρίας υπό τις ΗΠΑ ήταν σχετικά περιορισμένη. Ένα μικρό χτύπημα ακριβείας, εναντίον στόχων που εκτιμάται ότι συνδέονται με χημικά όπλα.

Είχε σχεδιαστεί ως χτύπημα «μια κι έξω» και δεν υπάρχουν πλάνα για άλλες επιθέσεις, εκτός αν ο Μπασάρ αλ Ασαντ κάνει ξανά χρήση χημικών όπλων. Αν και πριν από το χτύπημα υπήρχαν συζητήσεις για το ρίσκο να οδηγήσει αυτό σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, τελικά η επιχείρηση απείχε πολύ από αυτό, επισημαίνει ο Guardian.

Ο βασικός συνολικός στόχος, πέρα από το μήνυμα προς τον Ασαντ να σταματήσει τις επιθέσεις με χημικά όπλα, ήταν να κρατηθεί η επιχείρηση όσο το δυνατόν πιο μακριά από ρωσικές και ιρανικές θέσεις, για να αποφευχθεί η διεύρυνση της σύγκρουσης, παρασύροντας σε αυτή τη Ρωσία ή το Ιράν.

Ακόμη, σημειώνει ο Guardian, προκειμένου να αποφευχθεί η σύγκρουση οι ΗΠΑ ενημέρωσαν τους Ρώσους προκαταβολικά ότι θα υπάρξει επίθεση και ποιοι αεροδιάδρομοι θα χρησιμοποιηθούν, αλλά όχι και για το ποιοι θα είναι στόχοι.

Αυτό που θέλουν οι ΗΠΑ στη Συρία, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει ο Ντόναλντ Τραμπ πριν από την επίθεση με χημικά στην Ντούμα, είναι να αποχωρίσουν όταν κριθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ηττηθεί ολοκληρωτικά. Η επιχείρηση τα ξημερώματα του Σαββάτου δεν το αλλάζει αυτό. Ούτε χρησιμοποιήθηκε ως απόπειρα για αλλαγή καθεστώτος.

Άλλωστε, το προεδρικό παλάτι που Ασαντ, εκτεθειμένο σε έναν λόφο πάνω από τη Δαμασκό, ήταν εκτός στόχων. Για να αποφευχθούν όλα αυτά, Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι που σχεδίασαν την επίθεση προτίμησαν στόχους που πίστευαν ότι είναι αρκετά μακριά.

Η εκτίμηση ότι ο κόσμος βρέθηκε στο χείλος της παγκόσμιας σύρραξης πιθανότατα θα αποδειχθεί άνευ λόγου. Στο κάτω- κάτω της γραφής, η επιδρομή αποτέλεσε μικρή κλιμάκωση εκείνης που είχε γίνει πέρυσι, καταλήγει ο Guardian.»http://www.iefimerida.gr/ 14 Απριλίου 2018

«Κανένας δεν ξέρει τι συμβαίνει στην Συρία, αλλά θα σας πω τι νομίζω ότι είναι αυτό που συμβαίνει ισχυρίζεται ο  Δρ. Patrick Slattery»

«Εάν η στρατηγική Trump είναι ίδια με πριν από ένα χρόνο όταν βομβάρδισε τη Συρία, την πατήσαμε. Αλλά νομίζω ότι η σκέψη του είναι περισσότερο σύμφωνη με τα θετικά αποτελέσματα που έλαβε από το βορειοκορεατικό επεισόδιο.( πιθανή έναρξη των συνομιλιών υπό  την πίεση του πυρηνικού οπλοστασίου)»  

«Νομίζω ότι προσπαθεί να τρομάξει το (((καθεστώς))) και τον λαό στο να σκέφτονται ότι θα διακινδυνεύσει έναν πυρηνικό Αρμαγεδδώνα για να εκδικηθεί, αυτούς που μπορεί, από όσο γνωρίζουμε, να είναι μερικές δωδεκάδες παράγοντες της κρίσης.»

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι μετά από όλα αυτά, δεν θα υπάρξει στρατιωτικό κτύπημα, αλλά μάλλον μια ανακοίνωση μιας συνάντησης κορυφής Trump-Putin. Και θα σας πω τότε «σας τα είχα πει». Αλλά αν κάνω λάθος, τότε πιθανότατα θα έχουμε πιο σημαντικά πράγματα για να ανησυχούμε.»  Dr. Patrick Slattery kokkinosouranos https://hellas-now.com/

Με λίγα λόγια
Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ αποφεύχθηκε προς το παρόν γιατί έχουν να τακτοποιήσουν πρώτα  οι ισχυροί ένα «παλληκάρι»  που τους κάνει τον Αρχινταή και τους δίνει μάλιστα και συμβουλές.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΙΝΤΑΗΣ;
Η Άγκυρα καλεί τη Μόσχα και την Ουάσιγκτον να «σταματήσουν να τσακώνονται σαν νταήδες στον δρόμο»

Πάνε λοιπόν τώρα  οι δυτικοί και οι ανατολικοί,  όλοι τους ανεξαιρέτως  στον όψιμο διαμεσολαβητή  τους σουλτάνο. 

Μήπως άραγε  να του ζητήσουν την γνώμη του ή να του προσφέρουν δώρα;

Ή να του στήσουν την περιπόθητη παγίδα
 Την Τουρκία θα επισκεφθεί το διάστημα 15ης-16ης Απριλίου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ανακοίνωσε η Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Τη Δευτέρα 16 Απριλίου, ο Στόλτενμπεργκ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ αναμένεται να έχει επίσης συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον υπουργό Άμυνας της χώρας Νουρετίν Τσανικλί.
Στις συναντήσεις αυτές, ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου θα συζητήσει το θέμα της επικείμενης Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες που θα διεξαχθεί την 11η-12η Ιουλίου του 2018, έγινε γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.»  https://www.militaire.gr

Το κακό στην Συρία ήδη γίνεται τόσα χρόνια.
«Μιλάμε για έναν αριθμό νεκρών πάνω από 500 χιλιάδες, μισό εκατομμύριο, Σε ό,τι αφορά τους επιζώντες, πώς επιβιώνουν από τις πληγές του πολέμου που προκαλούνται από αεροπορικούς βομβαρδισμούς ή από βόμβες-βαρέλια;»
Επτά χρόνια πολέμου στη Συρία: «Πόλεμος εναντίον των παιδιών» http://gr.euronews.com/ 15/03/2018

Οι προσφυγικές ροές του ΑΙΓΑΙΟΥ έφεραν  όλα αυτά τα χρόνια το σκοτεινό πνεύμα αυτού του ΚΑΚΟΥ και τώρα έρχεται το ίδιο αυτοπροσώπως στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ δεν ξεκινάει για τα καλά αν δεν κτυπηθεί πρώτα η Ελλάδα.

Οι Ρώσοι όταν θα κατεβαίνουν με φόρα στο Σουέζ αφού θα έχουν διαλύσει την τουρκία και θα έχουν καταλάβει τα ΣΤΕΝΑ  θα συναντήσουν ελάχιστα μόνο αποσπάσματα αμερικανικών δυνάμεων στην Συρία ίσως και τίποτε .
Τα ξέρουν όλα αυτά για αυτό όλοι τους είναι τόσο εκνευρισμένοι.

 «Όταν κατά καιρούς γινόταν λόγος γιά τήν προφητεία τού Αγίου Κοσμά τού Αιτωλού ότι θαρθούν οί Τούρκοι καί θά φθάσουν μέχρι τά Εξαμίλια στόν πόλεμο Ελλάδος – Τουρκίας ό Γέροντας ΠΑΙΣΙΟΣ έλεγε.

—Ο κόσμος σήμερα δεν έχει μυαλό. Τά εξαμίλια τά οποία αναφέρει ό άγιος Κοσμάς, είναι τά έξη μίλια τής υφαλοκρηπίδος στό Αιγαίο. Αυτά θά είναι, καί ή αιτία πολέμου…» ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ 

- Νά γνωρίζεις ότι καί ή Τουρκία θά διαλυθεί. Θά γίνει πόλεμος σέ δύό ημίχρονα. Εμείς θά είμαστε οί νικητές, γιατί είμαστε Ορθόδοξοι.

- Γέροντα, σ΄ αυτόν τόν πόλεμο, θά πάθουμε εμείς κακό;

-Έ, τό πολύ-πολύ νά πειράξουν ένα-δυό νησιά μας αυτοί, αλλά σέ εμάς θά δώσουν καί τήν Κωνσταντινούπολη.

Θά τά δείτε, θά τά δείτε όλα αυτά!»  ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ –Γέροντας ΠΑΪΣΙΟΣ ό ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ μπορεί να έχει  μεγάλο ΣΤΟΚ προδοσίας αλλά διαθέτει ταυτόχρονα τα μεγαλύτερα παγκοσμίως αποθέματα σε ΗΡΩΙΣΜΟ και ΑΓΙΟΤΗΤΑ.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου