Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Το μεταχουντικό σύνδρομο και οι τραγικές επιπτώσεις του

Του Χρήστου Γ. Χρηστίδη*
Οι αιχμάλωτοι στρατιωτικοί μας που θα κάνουν Πάσχα φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν στο στόχαστρο όλων των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, οι οποίες μέσα από τα φοβικά τους σύνδρομα κατέστρεψαν μεθοδικά και στοχευμένα την άμυνα της Πατρίδας.

Κατάφεραν, διαχρονικά, οι πολιτικάντηδες της οκάς να πείσουν τους Έλληνες ότι θα μας σώζει εσαεί το ΝΑΤΟ ή οι Η.Π.Α ή εσχάτως το «ξανθό γένος» και ξέχασαν ότι πρώτιστο καθήκον όλων των κυβερνήσεων είναι να εξασφαλίζουν την άμυνα της χώρας με ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ. Ονομάζεται αυτασφάλεια για τους πιο ειδικούς.
Έπεισαν τον ελληνικό λαό ότι ΔΕΝ κινδυνεύουμε από κανέναν, κατέστρεψαν το εθνικό φρόνημα μέσω της παιδείας και ασέλγησαν κατά συρροή εναντίον του θεσμού των Ε.Δ. Μας «παραμύθιασαν» ότι ζούμε στο Λουξεμβούργο και κανένας δεν εποφθαλμιά την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας ανεξαρτησία. Όσο δε έβλεπαν ότι ο λαός επεδείκνυε τη μεγίστη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας η προσπάθεια διάλυσής τους εντεινόταν με γεωμετρική πρόοδο.
Μείωναν τη θητεία, όχι μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους αλλά για να σπάσουν τους δεσμούς που αποκτούσαν οι αξιωματικοί με τους κληρωτούς στρατιώτες τους πράγμα που τους φόβιζε τα μάλα μιας και η μόνη εξάρτηση που ήθελαν να έχει ο πολίτης ήταν αυτή της προσδοκίας διορισμού και της πελατειακής σχέσης με το πολιτικό γραφείο ενός εκάστου. Κατήργησαν με αυτή την πρακτική την αρχέγονη ιδιότητα του Έλληνα, του να είσαι ΠΟΛΙΤΗΣ - ΟΠΛΙΤΗΣ.
Ερήμωσαν τα στρατόπεδα, ξεγυμνώνοντας ουσιαστικά την άμυνα σε όλη την επικράτεια, με αποτέλεσμα η εκπαίδευση να είναι ανύπαρκτη αφού το προσωπικό κατήντησε μόνο να συντηρεί και να φυλάει τις εγκαταστάσεις. Με ποσοστά επάνδρωσης των μονάδων εκστρατείας στο 20-25% δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για εκπαίδευση ούτε για επιχειρησιακή ετοιμότητα!
Έπεσαν σαν αρπακτικά πάνω στα εξοπλιστικά φορτώνοντας τη χώρα με τεράστια χρέη, όταν μάλιστα πολλές φορές ο σκοπός της δαπάνης δεν εξυπηρετούσε τις επιχειρησιακές απαιτήσεις.
Αγόραζαν ό,τι μπορούσε να υπερτιμολογηθεί περισσότερο και το ΚΥΣΕΑ, αποτελούμενο από υπουργούς που ούτε καν τη θητεία τους δεν είχαν υπηρετήσει, αποφάσιζε ποιο όπλο ή ποιο σύστημα είναι το καταλληλότερο!
Οι αδαείς πολιτικοί επέμεναν «να χειρουργήσουν» τον ασθενή και δυστυχώς οι Αρχηγοί των επιτελείων ξάπλωναν στην προκρούστεια κλίνη των Ενόπλων Δυνάμεων, ώστε να τους αποκόψουν ότι περίσσευε! Καμιά αντίδραση, καμιά παραίτηση από κανέναν, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Έτσι οδηγηθήκαμε στις διάφορες κρίσεις στο Αιγαίο από τις οποίες φύγαμε με σκυμμένο το κεφάλι. Διαδοχικές αποτυχίες που δημιούργησαν κλίμα ηττοπάθειας στο λαό και αγανάκτηση και ντροπή στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεών μας.
Μας προκαλούν όλοι οι γείτονές μας αφού βλέπουν την πασίδηλη αδυναμία μας. Άλλοι μιλούν για «Τσάμηδες», άλλοι για «Μακεδονία», άλλοι για διεκδίκηση 163 νησιών του Αιγαίου και «γκρίζες ζώνες», προσπαθούν να «καταπιούν» την Κύπρο μας κι εμείς τους πετάμε… ρηματικές διακοινώσεις!
Οι δύο στρατιωτικοί μας αιχμαλωτίστηκαν χωρίς να πέσει ντουφεκιά και ο ΥΕΘΑ μας πουλάει λεονταρισμούς άνευ ουσίας και αντικρίσματος. Ουδεμία αντίδραση επί της ουσίας και ΟΛΟΙ επιδίδονται σε διπλωματικούς ελιγμούς λες και ο Τούρκος θα πέσει κάτω ή θα υποχωρήσει αν του πετάξεις ένα… κλασέρ στο κεφάλι. Φτάνει κύριοι με τον πόλεμο του «συνδετήρα». Ο Μογγόλος δεν καταλαβαίνει από αυτά και το φίδι δεν εξημερώνεται ποτέ.
Μα θα μου πει κάποιος εσύ είσαι πολεμοχαρής; Και θα του απαντήσω φυσικά και δεν είμαι, πιστεύω όμως ότι ισχυρές Ε.Δ αποτελούν τον πλέον ισχυρό παράγοντα αποτροπής οποιουδήποτε πολέμου... αλλιώς αν και όποτε συμβεί τα ποτάμια αίματος θα είναι αστείρευτα.
Όσοι ασχολούνται με τα «κοινά» καλό θα ήταν να μη μισούν τις Ένοπλες Δυνάμεις και να μην τις αντιμετωπίζουν ως αντιπάλους στη νομή της εξουσίας. 44 χρόνια μετά όλοι έχουμε εμπεδώσει το δημοκρατικό αίσθημα και οι θεσμοί πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν διακριτούς ρόλους και αποστολή.
Στα πλαίσια αυτά ας καταλάβει επιτέλους ο εκάστοτε πρωθυπουργός ότι είναι αυτός που, σύμφωνα με το Σύνταγμα, διοικεί τις Ένοπλες Δυνάμεις και ας αναλάβει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την αποδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος τους. Η μετατόπιση των ευθυνών στις πλάτες του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, που με νόμους «μαϊμού», τον βαπτίζουν αυθαιρέτως «Αρχιστράτηγο», δεν προσφέρει καμιά υπηρεσία στην ασφάλεια της Πατρίδας και στον ελληνικό λαό.
Εύχομαι να μην ζήσουμε κάποια τραγωδία για την οποία οι επόμενες γενεές θα ντρέπονται.

*Ο Χρήστος Γ. Χρηστίδης είναι Γεν . Γραμματέας της Νέας Δεξιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου