Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Νίπτουν τας χείρας τους... πετώντας τη μπάλα στην UEFA

Άτολμη, σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου και για να μη χάσει τα ψηφαλάκια των οπαδών, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναβάλει επ’ αόριστoντο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου αλλά δεν τόλμησε να κάνει το αυτονόητο.

Να μπλοκάρει από μόνη της τη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στους ευρωπαϊκούς αγώνες. Ούτε Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε Γιουρόπα Λιγκ, ούτε τίποτε, για όσο διάστημα χρειάζεται. Το Μέγαρο Μαξίμου πέταξε τη μπάλα στην UEFA να αποφασίσει αυτή αν θα κλείσει το μαγαζί κι αν θα επιβάλλει Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Είναι προφανές ότι η αναβολή του πρωταθλήματος και ο διάλογος που θα ξεκινήσει με όλους, θα έχει το γνωστό αποτέλεσμα. Δηλαδή κάποια στιγμή να ξεκινήσει, να βγει και ο πρωταθλητής, γιατί όχι και ο ΠΑΟΚ και όλα να είναι μια χαρά.
Να ξεκινήσει από την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα, να έχουμε και πάλι επεισόδια, ίσως και κανέναν νεκρό και η Ελλάδα να συνεχίσει να ζει σε νιρβάνα.
Η απόφαση που ανακοίνωσε ο Βασιλειάδης μπορεί να χαρακτηριστεί… Συριζαίϊκη. Ουσιαστικά νίπτουν τας χείρας τους και θα δούμε στην πορεία.
Δηλαδή ένας πρόεδρος ομάδας μπουκάρει με όπλο σε γήπεδο, σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου που παρακολουθούν χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα, και δε συμβαίνει τίποτε; Μήπως γιατί είναι ο Ιβάν Σαββίδης πάνω στον οποίον πόνταρε ο Τσίπρας;
Μήπως γιατί του είχε υποσχεθεί μεταξύ σοβαρού και αστείου το πρωτάθλημα; Μήπως γιατί χωρίς κανείς να γνωρίζει την προέλευση των χρημάτων του αγοράζει λιμάνια, εφημερίδες, ξενοδοχεία, ομάδες και ό,τι άλλο κινείται;
Το ελληνικό ποδόσφαιρο νοσεί βαθιά και δεν είναι μόνον ο Σαββίδης ο υπαίτιος. Βασική ευθύνη έχει το πολιτικό σύστημα που αρνείται να πάρει σοβαρές αποφάσεις, ακόμη κι όταν πέφτουν νεκροί. Όλοι θυμόμαστε τον σφαγμένο στη μέση του δρόμου στην Παιανία. Έγινε ποτέ κάτι; Όλοι συνέχισαν σα να μη συνέβη ποτέ μια δολοφονία.

Γι’ αυτό χρειάζονται δραστικά μέτρα κι όχι συμβιβασμοί. Αλλά ποιος έχει τα κότσια να τα βάλει με το σύστημα και τους επιχειρηματίες που κινούνται γύρω από το ποδόσφαιρο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου