Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

H ΦΑΚΑ, το ΜΙΣΟΣ, ο ΠΟΛΕΜΟΣ, οι ΕΚΛΟΓΕΣ του Μαΐου 2018

https://kourdistoportocali.com/read-this/h-faka-misos-o-polemos-ekloges-tou-meou-2018/

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΝΙΟΣ
-Αγαπητέ πρωθυπoυργέ, δεν υπάρχει έξοδος. Σε λίγο δεν θα υπάρχει καν διέξοδος

Δεν έχουμε δικαίωμα να στρουθοκαμηλίζουμε και να μην βλέπουμε την απειλή του πολέμου ο οποίος δεν πρέπει να μας πιάσει στον ύπνο και άοπλους όπως το 1974 όταν οι Τούρκοι εισέβαλαν στην Κύπρο και αφού βίασαν, λεηλάτησαν και σκότωσαν κατέλαβαν το μισό νησί. Και τι κάνουμε έκτοτε; Προσπαθούμε δεκαετίες τώρα να λύσουμε το Κυπριακό με την βοήθεια της πολιτικής ενώ γνωρίζουμε ότι ποτέ δεν θα πάρουμε πίσω ότι χάσαμε στον πόλεμο.
Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

O εταίρος του Ερντογάν στην κυβέρνηση ήταν σαφής: «Ο Τσίπρας νόμισε ότι το τέρμα είναι άδειο. Αυτό το άτομο, χωρίς να ντραπεί δήλωσε πως η Τουρκία θέλει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, είπε επίσης πως η Τουρκία πυροβολεί τα πόδια της. Είχε τέτοιο θράσος. Όλος ο κόσμος ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρα εθνικής υπερηφανειας και ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με τέτοια λόγια»,
«Είχε τέτοιο θράσος… Ξέρει ποιοι έριξαν σφαίρες εθνικής υπερηφάνειας, και ο βυθός της θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες όσων μιλούν με τέτοια κενά λόγια»είπε ο Μπαχτσελί αναφερόμενος στη Μικρασιατική καταστροφή.
«Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους ας πάνε να κοιτάξουν την πρόσφατη ιστορία τους. Όσοι εκστομίζουν μεγαλύτερες κουβέντες από το μπόι τους πρώτα να διαβάσουν βιβλία ιστορίας.  Ας μάθουν πολύ καλά πως γλίτωσαν να γίνουν παστά ψάρια στο Σαγγάριο, και πως έφυγαν από εδώ πέφτοντας στη θάλασσα», είχε δηλώσει στις αρχές Μαρτίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οσο αφορά τους 2 στρατιωτικούς ο Ερντογάν στην Βάρνα ήταν επίσης σαφής: Θα αποφασίσει η ανεξάρτηση Τουρκική Δικαιοσύνη. Αμέσως μετά η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη αποφάσισε οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί να παραμείνουν προφυλακισμένοι.
Λίγες εβδομάδες νωρίτερα ο Ερντογάν είχε δώσει στην δημοσιότητα video-μέσω του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu-στο οποίο φαίνονται τρεις από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που έφθασαν στην Ελλάδα με ελικόπτερο μετά απο το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, στο οποίο σύμφωνα με την Άγκυρα, που ζητά την έκδοση τους, κατηγορούνται για ενεργό συμμετοχή.
Όπως ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο, στις εικόνες απο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε βάση του τουρκικού στρατού, εμφανίζονται πολλοί αξιωματικοί να κατεβαίνουν τις σκάλες. Ορισμένοι από αυτούς κρατούν πιστόλια στα χέρια. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με το πρακτορείο, είναι τρεις από τους 8 αξιωματικούς που αναζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα.
Στην συνέχεια του βίντεο, διακρίνονται άνδρες των ειδικών δυνάμεων, πιστοί στον Ερντογάν, να εισβάλουν στη βάση μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.
Το βίντεο, διάρκειας 11:32 λεπτών, είναι τραβηγμένο στις 14 και 15 Ιουλίου, το οποίο προφανώς η τουρκική πλευρά επέλεξε να δημοσιοποιήσει αυτήν την περίοδο έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις με αιχμή την σύλληψη απο τους Τούρκους των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο και την κράτηση τους στις Φυλακές Αδριανούπολης.
Τις τελευταίες ώρες ο υπουργός Κουρουμπλής (στα φωτογραφικά στιγμιότυπα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παπαστράτος και τον πρώην διευθύνοντα της NOVARTIS) μας ενημέρωσε ότι σκάφος του ελληνικού λιμενικού άνοιξε πυρ κατά τουρκικού.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Χασαποπουλου στο ΒΗΜΑ λίγα μόλις 24ωρα πριν από τον εμβολισμό του σκάφους «Γαύδος» του Λιμενικού Σώματος από τουρκική ακταιωρό, ένα άλλο σκάφος του Λιμενικού εντόπισε νύχτα να πλέει παρανόμως εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων τουρκικό σκάφος.
Το κάλεσε να σταματήσει για έλεγχο πλην όμως ο τούρκος καπετάνιος αρνήθηκε βάζοντας πλώρη προς τα τουρκικά παράλια.
Οι άνδρες του Λιμενικού το κυνήγησαν και σε κάποια στιγμή υπήρξε καταιγισμός προειδοποιητικών πυρών από το ελληνικό σκάφος εναντίον του τουρκικού. Το περιστατικό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ ανώτατη πηγή του Λιμενικού ανέφερε ότι όντως η τουρκική πρόκληση συνέβη, πριν καιρό (δηλαδή πριν από τις 16 Φεβρουαρίου.)
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Τι δεν μπορεί να διακρίνει ο Ελληνας πρωθυπουργός; Το μίσος των Τούρκων αξιωματούχων προς την ελληνική κυβέρνηση αλλά και την Ελλάδα στο σύνολό της; Τι δεν μπορεί να διακρίνει; Τον πόλεμο που βρίσκεται προ των θυρών; Ποια συνταγματική αναθεώρηση όταν κινδυνεύει η εθνική μας ακεραιότητα; Δεν βλέπετε ότι κάθε μέρα που περνά το μίσος των Τούρκων γιγαντώνεται; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα; Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα γλιτώσουμε τον πόλεμο;
Ποιες όμως είναι οι ευθύνες της Ελλάδας για το σημείο που φθάσαμε; Κατ΄αρχήν υπάρχουν οι διαχρονικές ευθύνες των μιζαδόρων του υπ. Εθνικής Αμυνας και όσων ενεπλάκησαν στα εξοπλιστικα προγράμματα-μαμούθ χωρίς τελικά να αποκτήσουμε την αποτρεπτικη δύναμη ισχύος που αντιστοιχεί στα δις που σπαταλήθηκαν. Στην συνέχεια έρχεται η διαχρονική ανεπάρκεια αλλά και η άγνοια των μαθημάτων της Ιστορίας.
Οταν έγινε το πραξικόπημα στην Τουρκία και οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί πήραν το ελικόπτερο και προσγειώθηκαν σε ελληνικό έδαφος αμέσως έπρεπε να τους επιτρέψουμε να ανεφοδιασθούν και να πάνε στο καλό. Από την στιγμή που είχε προηγηθεί η υπόθεση Οτσαλάν δεν έπρεπε να τους κρατήσουμε στην Ελλάδα. Ας πήγαιναν σε κάποια άλλη γειτονική χώρα. Τα σκατώσαμε για μια ακόμη φορά. Πάμε παρακάτω.
Δεν υπήρχε λόγος κάθε τόσο οι δικοί μας- του Προέδρου της Δημοκρατίας συμπεριλαμβανομένου- να βγάζουν λογίδρια και δεκάρικους για το πόσο έτοιμοι είμαστε να υπερασπιστούμε την εθνική μας ακεραιότητα, μπλα, μπλα, μπλα. Αυτό το κάνεις όταν παραστεί ανάγκη. Διαφορετικά φτάνεις στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Με το κεφάλι στην άμμο.
Πάμε στον Ελληνα πρωθυπουργό τώρα. Δεν μπορεί να μην βλέπει ο Τσίπρας ότι τα γεγονότα του δείχνουν τον δρόμο προς την κάλπη του Μαίου του 2018. Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια είναι πολύ πιθανό να βαφτεί και κόκκινη (στο χρώμα του αίματος) στην πολύ πιθανή περίπτωση εμπλοκής με την Τουρκία.
Αγαπητέ πρωθυπoυργέ, δεν υπάρχει έξοδος. Πολύ φοβάμαι πως αν δεν πας άμεσα σε εκλογές δεν θα υπάρχει καν διέξοδος. Εάν ο ελληνικός λαός σε εμπιστευθεί εκ νέου, σ αυτή την περίπτωση θα έχεις όλο το δικαίωμα να τα κάνεις Κούγκι. Τώρα όμως είναι καιρός να σταματήσεις να παίζεις με τη φωτιά. Οι εκλογές είναι μονόδρομος. Τώρα…Μην ρισκάρεις να πας τον Φθινόπωρο του 2018 γιατί τότε μπορεί να είναι αργά. Ασε που μια τέτοια επιλογή θα ήταν υψηλού κινδύνου με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς στα μπουντρούμια τους Εξπρές του Μεσονυχτίου…
Y.Γ>Ο Τούρκος Πρόεδρος με το που επέστρεψε από τη Βάρνα μιλώντας στη  «Hurriyet» συνέδεσε ανοιχτά την κράτηση των 2 στρατιωτικών μας με τους 8 Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας ή ο Μητσοτάκης ή μια οποιαδήποτε συγκυβέρνηση θα συρθούν ταπεινωμένες στην ανταλλαγή. Μια ανταλλαγή που δεν θα γινόταν εάν δεν είχαμε κρατήσει σε ελληνικό έδαφος το πλήρωμα του τουρκικού ελικοπτέρου>
«Μιλήσαμε και για το ζήτημα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν επειδή πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν σε στρατιωτική μας περιοχή. Τους εξήγησα πως το θέμα είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και πως οι οικογένειες και οι υπάλληλοι του προξενείου μπορούν και τους επισκέπτονται. Μου είπαν, εσείς είστε μεγάλη χώρα, μεγάλος πρόεδρος, φροντίστε να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες. Τους είπα πως δεν είμαι μεγαλύτερος από τη Δικαιοσύνη. Το θέμα ειναι σε φάση εκδίκασης. Πρέπει να περιμένουμε την απόφαση που θα πάρουν τα όργανα της Δικαιοσύνης. Δεν είναι δίκαιο αυτοί που ασχολούνται τόσο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μην έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα της έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτών, που αφού ενεπλάκησαν σε πραξικόπημα στην Τουρκία, μετά διέφυγαν στην Ελλάδα. Βέβαια, εμείς, δε συσχετίζουμε τα δύο θέματα. Αυτοί που έκαναν πραξικόπημα στην Τουρκία, βρίσκονται στην Ελλάδα. Δεν μας τους έδωσαν, ενώ τους ζητήσαμε. Αυτοί που δεν μίλησαν καθόλου για το θέμα αυτό, τώρα μιλούν για την ανάγκη της άμεσης αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτών» _Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις τις οποίες έκανε σε τούρκους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής από τη Σύνοδο της Βάρνας, όπως μετέδωσε και ο ανταποκριτής του Σκάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου