Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

«Μην χτυπήσετε τους Τούρκους, ψυχραιμία» συνέστησε ο πρέσβης των ΗΠΑ! Θέμα ωρών η σύγκρουση;

http://www.makeleio.gr/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%88%CF%85%CF%87%CF%81%CE%B1%CE%B9%CE%BC/

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ΗΠΑ διέθεταν ισχυρες πληροφορίες πως η Ελλάδα θα προχωρούσε σε δραστικά στρατιωτικά μέτρα, κάτι που μέχρι τώρα ούτε η Τουρκία ούτε καν οι ΗΠΑ το πίστευαν ή το ανέμειναν.

Φαίνεται πως εντός του ΓΕΕΘΑ επικράτησε η ρεαλιστική σχολή σκέψης του ισοδύναμου τετελεσμένου και της ευέλεκτης ανταπόδοσης!
Αυτό σήμαινε ότι πηγαίναμε για Τούρκους αιχμαλώτους. Και οι Τούρκοι το φοβήθηκαν αρκετά…
Το πρωί ο Π.Καμμένος είχε συγκαλέσει στρατιωτικό συμβούλιο στο Πεντάγωνο, με τον αρχηγό του ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή. Είχαν προσκληθεί και τρεις πρώην αρχηγοί ΓΕΣ στρατηγοί ε.α. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Κωνσταντίνος Γκίνης και Βασίλειος Τελλίδης, ενώ είχαν κληθεί και οι πρώην αρχηγοί Αθανάσιος Τσέλιος και Χρήστος Μανωλάς, που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν.
Η Τουρκία έπρεπε και πρέπει να πάρει ένα γερό μάθημα ώστε να μαζευτεί και μαζί με αυτήν να μαζευτούν και Αλβανία-Σκόπια, χώρες οι οποίες έχουν ξεσαλώσει αναφέρουν έγκυρες πηγές.
Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν λίγο ακόμη και ο Ι.Μέτα είπε ότι : Δεν επείγει η έγκριση μου για την επικύρωση των διαπραγματεύσεων Ελλάδας – Αλβανίας! Ο Τουρκικός δάχτυλος και εδώ είναι φανερός!
Πολύ σημαντική ήταν η φράση που ακούστηκε «πρέπει να αντιδράσουμε, αν δεν αντιδράσουμε θα δούμε χειρότερα πράγματα πλέον. Οι Τούρκοι βρίκονται εκτός ελέγχου».
«Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν φτάσει στο σημείο μηδέν χωρίς γυρισμό…»
Πάντως αν και ο πρέσβης των ΗΠΑ φαίνεται ότι έπεισε προς το παρόν την ελληνική ηγεσία, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι πόσο αυτό θα διατηρηθεί.
Η στρατηγική ψυχραιμία όπως βαφτίστηκε μας έχει τελειώσει. Ακόμη και οι υποστηρικτές της είναι ελάχιστοι…
Το πιο πιθανό είναι ότι θα κρατήσει μέχρι την επόμενη επαφή. Η οποία έρχεται με φόρα και θα δρομολογήσει στρατιωτικές εξελίξεις.
Ολο το βάρος του σχεδιασμού πέφτει πλέον στον έλεγχο του ρίσκου κλιμάκωσης ώστε να μην οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική σύρραξη.
Ηδη η Τουρκία μας σφυροκοπά με τεχνικές υβριδικού πολέμου. Η χώρας μας βρίσκεται σε μια κατάσταση πολέμου χαμηλής έντασης με την Τουρκία, με την ελληνική αποτρεπτική στρατηγική να έχει καταρρεύσει.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μ.Γιλντιρίμ δήλωσε:
«Πάντως οι σχέσεις μας με την ΕΕ ούτε θα προχωρήσουν, ούτε θα υποχωρήσουν με τέτοιες ενέργειες».
Και έπειτα υπάρχει και το άλλο σενάριο.
Αν δεν τους χτυπήσουμε τώρα, αργότερα η ισορροπίας ισχύος θα είναι ακόμη χειρότερη για εμάς. Η ψαλίδα ήδη έχει ανοίξει εξοπλιστικά και θα ανοίξει και άλλο.
Οι Τούρκοι διαφημίζουν σε βίντεο τις δυνατότητες του SOM-J τον οποίο θα μπορούν να μεταφέρουν τα F-35 της τουρκικής Αεροπορίας .
Αν δείτε το βίντεο, θα παρακολουθήσετε δράση σε ναυτικό περιβάλλον που προσομοιάζει αυτό ενός Αρχιπελάγους όπως το Αιγαίο κατά στόχων επιφανείας και εδάφους.
  1. Ένα συνδυασμό όπλων απέναντι στον οποίο η Ελλάδα δεν έχει να αντιπαρατάξει… τίποτα.

Δεν μπορούμε πλέον να στηριχθούμε στους Αμερικανούς ότι δεν θα δώσουν ή δεν θα προσφέρουν στην Τουρκία. Και αυτοί το παλεύουν ενώ στο εσωτερικό τους είναι βαθύτατα διαιρεμένοι.
Η προτροπή των ΗΠΑ βρίσκεται στον «αέρα». Ακόμη και μέσα στους Αμερικανικούς κύκλους κυριαρχούν δύο σχολές σκέψης…
Η πρώτη που φέρεται να επιδιώκει ελληνοτουρκικό πόλεμο και ανατροπή του Ερντογάν και η δεύτερη που θέλει ελεγχόμενο ελληνοτουρκικό θερμό επεισόδιο και συνδιαχείριση σε Αιγαίο-Κυπριακή ΑΟΖ προκειμένου να μην βγει εκτός ΝΑΤΟ η Τουρκία.
Οταν ακόμη και αυτοί δεν ξέρουν τι θέλουν, τότε τι πρέπει να περιμένουμε;
Και αν φτάσουμε στο σημείο διαπραγμάτευσης, τότε θα την πληρώσει ξανά ο αδύναμος κρίκος, δηλαδή εμείς.
Η CENTCOM θέλει τους Κούρδους ως φυσικούς συμμάχους ενώ οι Τίλερσον, Μακμάστερ την Τουρκία.
Γενικός μπάχαλο.
Πως φαίνεται ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ μας «έπεισε»…
Διεθνοποίηση της υπόθεσης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών σε τουρκικές φυλακές, αλλά – κυρίως – ψύχραιμες και αποτελεσματικές κινήσεις, προκρίνει πλέον σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αναφέρει το ρεπορτάζ.
Βασικός στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να οριστεί σύντομα δικάσιμος και να μην επιτραπεί στην Άγκυρα να παίξει παιχνίδι καθυστερήσεων και τακτικισμών σε ένα τόσο σοβαρό θέμα.
Σε επόμενη φάση και αν το αδιέξοδο παραμείνει, δεν αποκλείεται η Ελλάδα να θέσει το ζήτημα και σε επίπεδο αρχηγών κρατών…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου