Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Υπόθεση Έβρου: Επικίνδυνες ερωτήσεις, θανάσιμες απαντήσεις

http://www.antinews.gr/action.read/ellada/upothesi-ebrou-epikindunes-erotiseis-thanasimes-apantiseis/4.121552
Ώρα με την ώρα που περνά όλο και περισσότερο γίνεται εδραία η εντύπωση ότι στα σύνορα του Έβρου έγιναν σημεία και τέρατα. Ότι η σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, ότι δεν χάθηκαν και πέρασαν τα σύνορα με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω στην τουρκική στρατοφυλακή.
Τα εθνικά θέματα είναι πολύ σοβαρά για να τα αντιμετωπίζουμε με ελαφρότητα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί κανείς να ρίχνει άκριτα σενάρια για το τι συνέβη. Αλλά δεν μπορεί και να αποκρύπτει την αλήθεια. Κι αν η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε τότε πρέπει να είμαστε ενήμεροι και να αποδοθούν ευθύνες.

Το σενάριο που όλο και περισσότερο ακούγεται μεταξύ στρατιωτικών αλλά και στον Έβρο είναι αυτό της ενέδρας. Και πιθανότατα μιας ενέδρας που στήθηκε εντός ελληνικού εδάφους με στόχο τη σύλληψη Ελλήνων στρατιωτών, όπως κι έγινε.
Ενδεχομένως δηλαδή να μην πέρασαν εκείνοι τα σύνορα αλλά Τούρκοι στρατιώτες, πιθανότατα κομάντος και καλά εκπαιδευμένοι που είχαν πάρει εντολή να βρουν θύματα.
Η πρώτη ανακοίνωση του ΓΕΣ, 20 ώρες μετά ήταν πολύ προσεκτική κι έλεγε ότι «φέρεται» να πέρασαν τα σύνορα. Δεν ήταν σίγουροι δηλαδή τι έγινε στο ελληνικό Πεντάγωνο κι άφηναν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
Παράλληλα, ακόμη και οι καταθέσεις που έδωσαν οι δύο συλληφθέντες δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν με σιγουριά τι έγινε, ούτε είναι σε θέση και οι ίδιοι να ξέρουν αν όντως πέρασαν τα σύνορα.
Άραγε γιατί κανείς δεν μας έχει απαντήσει αν η περιπολία ήταν πεζή ή εποχούμενη; Αν περιπολούσαν πεζοί οι δύο στρατιωτικοί από πού ξεκίνησαν και ποιος ήταν ο σκοπός τους;
Κι αν είχαν μαζί τους όχημα και προφανώς και ασυρμάτους, που βρίσκονται αυτά; Τα έχουν κατάσχει οι Τούρκοι; Αν μάλιστα υπάρχει κάποιο τζιπ δεν μπορεί να πέρασε κι αυτό τα σύνορα, άρα μπούκαραν σε ελληνικό έδαφος Τούρκοι στρατιώτες σε μια επιχείρηση καλά σχεδιασμένη.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έγινε κάτι τέτοιο. Μακάρι να ήταν ένα τυχαίο περιστατικό που κάποια στιγμή θα λήξει, έστω και αν τα τουρκικά παζάρια μας αναγκάσουν να δώσουμε τους πραξικοπηματίες πίσω.
Το μείζον δυστυχώς δεν είναι αν θα απελάσουμε τους 8 αξιωματικούς, όπως απαιτεί η Άγκυρα. Δεν είναι καν μείζον αν εξευτελιστούμε για δεύτερη φορά (μετά την υπόθεση Οτσαλάν). Είναι κι αυτό σημαντικό αλλά κατά τη γνώμη μας είναι σημαντικότερο να μάθουμε αν υπήρξε πολεμική ενέργεια από τους Τούρκους. Αν υπήρξε εισβολή σε ελληνικό έδαφος, ένα γεγονός που θα ήταν ό,τι χειρότερο μπορεί να μας συμβεί.
Και να μάθουμε βεβαίως ποια ήταν η αντίδραση της ελληνικής πλευράς, τι έκανε ο Καμμένος, τι έκανε ο Κοτζιάς και όλοι όσοι είναι υπεύθυνοι για την εξωτερική πολιτική και άμυνα της χώρας.

Θα είναι το μεγαλύτερο ρεζιλίκι στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας και δεν θα ξεπλένεται ούτε με στρατοδικεία, ούτε με την πτώση της κυβέρνησης. Θα είναι στίγμα για όλους τους Έλληνες και μακάρι να μην ισχύει κάτι τέτοιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου