Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ> Άρχισε το ντόμινο ή μήπως μπήκαν οι θεμέλιοι λίθοι;;; (Του Ζαχαρία Μυτιληνιού)

https://katohika.gr/ellada/archise-to-ntomino-i-mipos-mpikan-oi-themelioi-lithoi/


Πάμε να πούμε μερικές κουβέντες, τώρα που κάπως ηρέμησαν τα πράγματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν όλη η χώρα έζησε ένα ντόμινο επιθέσεων από τους αναρχοάπλυτους στα αστικά κέντρα, χειροβομβίδες, εξεγέρσεις στις φυλακές (εκδηλώθηκαν κυρίως με την άρνηση εισόδου στα κελιά τους, αλλά και επιθέσεις κλπ αν και λίγα πράγματα είδα τα φώτα της δημοσιότητας και αυτά επισκιάστηκαν απο τα γεγονότα των Ιμίων και του Έβρου).
Δυστυχώς ελάχιστοι έως και μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, ασχολήθηκαν με το βαθύτερο νόημα και τα πραγματικά συμπεράσματα από αυτές τις πραγματικά δύσκολες 15 μέρες για την πατρίδα.
Δεν μπορώ να επιρρίψω ευθύνες στο λαό που τα μέσα μαζικής ύπνωσης του πουλάνε ότι τους πληρώνουν τα αφεντικά τους. Ούτε φυσικά διεκδικώ την αυθεντία. Ως πρώην αναλυτής προσπαθώ να βλέπω όχι απλά τι γίνεται στο παρασκήνιο αλλά και πίσω από αυτό και ομολογώ ότι τα δεδομένα που συγκέντρωνα καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες με έχουν προβληματίσει πάρα πολύ.
Κατά την ταπεινή μου άποψη το θέμα Γιαγτζόγλου υποβαθμίστηκε ή δεν ελήφθη σοβαρά υπόψη από τους περισσότερους. Δεν θα μιλήσω για τους κρατικούς φορείς, αυτοί ούτως ή άλλως πετάνε τον αετό των ΣΑΝΕΛ και κάνουν ή δεν κάνουν ότι τους υπαγορεύει η Κουμουνδούρου.
Θα μιλήσω όμως για όλους αυτούς που βγάζουν χοντρά μεροκάματα και δεν έχω δει καμία δημόσια τοποθέτηση τους για το θέμα.
Δεν θέλω να σας κουράσω με γενικότητες, ούτε με τα στοιχεία. Θέλω όμως να διαβάσετε το συμπέρασμα.
Ο τύπος αυτός με τα τρομοδέματα ο αναρχικός Γιαγτζόγλου μέσα σε λίγες ημέρες κατάφερε να ενώσει τα ασύνδετα, μέσα ΚΑΙ έξω από τις φυλακές.
Τους ποινικούς με τους τρομοκράτες.
Τις σκόρπιες/αυτόνομες αναρχικές ομάδες.
Αυτό δεν έγινε ούτε με την 17Ν, ούτε με τους Πυρήνες, ούτε με το ζεύγος Ρούπα-Μαζιώτη (Επαναστατικός Αγώνας). Έγινε με έναν πιτσιρικά που απλά μεταξύ των στόχων του ήταν ο Παπαδήμος…
Αυτή η παρατήρηση αποτελεί την άκρη του μίτου. Δεν ξέρω αν θα ασχοληθεί κανένας σε βάθος για το τι έγινε μέσα και έξω από τη χώρα μέσα σε αυτές τις 15 μέρες. Θεώρησα χρέος στην ιστορία να γράψω την παρατήρηση μου. Δεν ξέρω αν η διαπίστωση πληρεί τις συνθήκες της απόλυτης ορθότητας. Είμαι όμως βέβαιος ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
Το θέμα δεν το παρατάω έτσι απλά. Ελπίζω να βρω το χρόνο και να το πάω πιο βαθιά. Ούτως ή άλλως εκτιμώ ότι τα γεγονότα που πυροδοτήθηκαν αυτές τις 15 μέρες πλέον δεν μπορούν να σταματήσουν έτσι απλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου