Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Μπάρμπα Φώτης: Η νέμεσις του Τσίπρα

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/mparmpa-fotis-i-nemesis-tou-tsipra/2.121466
Όταν ένας πρώην σύντροφος του Φώτη Κουβέλη λέει ότι η τέλεια ανυποληψία του νυν υπουργού είναι η δική του προσωπική ταπείνωση και ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και από όσους παραπλάνησαν, τότε δεν υπάρχουν άλλες λέξεις για τον ανασχηματισμό που έκλεισε με την ορκωμοσία.
Ή μάλλον όχι ορκωμοσία αλλά δήλωση αφού δεν ήταν παρουσία της Εκκλησίας.
Τα παραπάνω τα λέει ο κ. Τσούκαλης που βρέθηκε δίπλα στον Κουβέλη όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά την περίοδο της τρικομματικής κυβέρνησης.
Και δυστυχώς η ανυποληψία του μπάρμπα Φώτη είναι ταπείνωση και για όλους εμάς. Κυρίως για όσους έδωσαν κάποτε στη ΔΗΜΑΡ ποσοστό πάνω από 6%, όσους του έδωσαν τη δύναμη να γίνει ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.
Όμως, πρέπει να το δούμε αλλιώς. Δεν πρέπει να σταθούμε στην περίπτωση του γραφικού πλέον γεροντοαριστερού. Αλλά πρέπει να σταθούμε στην επιλογή του πρωθυπουργού. Τόσο ανόητος δεν είναι ώστε να μην ξέρει ότι θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων. Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι όλοι θα «βουτήξουν» στο παρελθόν, θα θυμηθούν στάσεις και δηλώσεις, θα γελοιοποιήσουν τον Κουβέλη. Και δυστυχώς γελοιοποιείται ο υπουργός Άμυνας. Σκεφτείτε τους Τούρκους που θα έχουν σκάσει στα γέλια με το δίδυμο Πάνου «Ράμπο» και Φώτη «Σβαρτσενέγκερ».
Ξέρει λοιπόν ο Τσίπρας ότι είναι μια αστεία επιλογή αλλά την κάνει. Και την κάνει για τρεις λόγους.
Ο πρώτος είναι γιατί αισθάνεται παντοδύναμος, ότι κανείς δεν μπορεί να του πει τι θα κάνει.
Ο δεύτερος είναι κοντά στον πρώτο. Είναι αποκομμένος από την κοινωνία, δεν καταλαβαίνει ότι ο μπάρμπα Φώτης είναι πλέον μπάρμπας και απαξιωμένος στα μάτια του κόσμου. Όχι μόνο του δεξιού αλλά και του αριστερού ακροατηρίου. Ένας συνταξιούχος είναι που δεν έχει καμιά παρέμβαση και κανένα «γκελ» στην κοινωνία.
Ο τρίτος λόγος είναι ότι ο Τσίπρας επιχείρησε να κάνει άνοιγμα στην Κεντροαριστερά κι έφαγε πόρτα. Άνοιγμα θα ήταν να είχε δεχθεί ο Σταύρος Μπένος να μπει στην κυβέρνηση, αφού δεν δέχθηκε κι αυτός και άλλοι στράφηκε στην «τζούφια» εφεδρεία, τον Φώτη Κουβέλη.
Οι τρεις αυτοί λόγοι συνιστούν ομολογία αποτυχίας, ομολογία ήττας για τον άλλοτε πανίσχυρο πρωθυπουργό. Το… τεφάλ έχει γρατζουνιστεί για τα καλά και πλέον δε χωράνε διορθώσεις. Κάποια στιγμή το πετάς και παίρνεις καινούργιο.

Ο μπάρμπα Φώτης είναι η νέμεσις του Τσίπρα, είναι το χαλί που στρώνεται για την έξοδο από το Μαξίμου. Αργά ή γρήγορα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου