Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Όλα μυρίζουν μεγάλο ΜΠΑΜ. Όλα φέρνουν τα 200 έτη του 1821 εγγύτερα στην ΠΟΛΗ.

http://epanastasilae.blogspot.gr/2018/03/200-1821.html

Φώτο : διακρίνεται στον τρούλο της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ  ανθρώπινη φιγούρα σχηματικά μέσα τα σύννεφα
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Τόσα χρόνια τα σημεία ήταν πολλά, τα λεγόμενα των ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ μας περισσότερα και εύγλωττα. Σήμερα ο προβληματισμός αποκορυφώνεται. Σήμερα – αύριο το μεγάλο ΜΠΑΜ όπου  είναι έρχεται.
Οι Έλληνες αναγνώστες εδώ και χρόνια εξοικειώθηκαν με το γεωπολιτικό πλαίσιο των ημερών μας, ας είναι καλά φυσικά  η πνευματική παρακαταθήκη που μας άφησαν οι ΑΓΙΟΙ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Οι Τούρκοι θέλουν ΜΠΑΜ

Οι ακόμα για λίγο γείτονες θέλουν ένα γρήγορο ΜΠΑΜ για τελειώνουν με το κισμέτ τους.

«Προκλητικό πανό σήκωσαν οι Τούρκοι οπαδοί στο «πέταλο» της Καρσίγιακα, λίγο πριν το τζάμπολ στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ  για την πρόκριση στα προημιτελικά του Basketball Champions League.

Στο πανό απεικονίζεται από τη μια μεριά ο Μωάμεθ ο Πορθητής στην Αγια Σοφιά και από την άλλη ο Κεμάλ Ατατούρκ στο Ρολόι της Σμύρνης.»

«¨Με ένα πραγματικά εμπρηστικό πρωτοσέλιδο τίτλο η σημερινή τουρκική εφημερίδα Hürriıyet, σχολιάζοντας την ελληνική άσκηση το Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο τονίζει πως έρχεται… πολεμική κρίση στο Αιγαίο και πως η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητη την ελληνική πλευρά να επισημοποιήσει την ένωση της ελληνικής ΑΟΖ με την κυπριακή.» https://www.pentapostagma.gr/ 14 Μαρτίου 2018

«ο Τούρκος Πρόεδρος σε ομιλία του, «Η ΕΕ στήριξε την Ελλάδα κατά την οικονομική κρίση. Τους έδωσαν 400 δισ. ευρώ. Όταν χώρες με πετρέλαιο ή φυσικό αέριο έχουν προβλήματα τους βοηθάνε φυσικά με ανταλλάγματα. Αλλά όταν η Τουρκία έχει προβλήματα της γυρνάνε την πλάτη», ανέφερε. http://www.pronews.gr/

Για αυτό θέλει να πάρει τα πετρέλαια του ΑΙΓΑΙΟΥ και της Κύπρου για να  του δανείζουν και αυτουνού.

Αλλά είναι εξόχως επικίνδυνος

«Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι η Τουρκία παράγει όπλα επειδή έχει κακούς γείτονες, «δείχνοντας» προς την Ελλάδα και την Κύπρο και ανεβάζοντας για ακόμη μια φορά το θερμόμετρο της έντασης.»  http://www.iefimerida.gr

Οι ισχυροί της γης το πάνε για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΠΑΜ

ΦΩΤΙΑ στην ΜΕΣΟΓΕΙΟ

«Άλλους προμηθευτές φυσικού αερίου αναζητά η Βρετανία»

Βλέπε ΚΥΠΡΟ και πεδία  Ελληνικού ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ

«Η Βρετανία αναζητά άλλες χώρες για να προμηθεύεται φυσικό αέριο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει εναντίον της Ρωσίας μετά τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

"Θα συνεχίσουμε να συζητούμε με την Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο για την ενεργειακή ασφάλειά μας αλλά και το ευρύτερο θέμα της ενεργειακής ασφάλειας" είπε η Μέι όταν ρωτήθηκε από βουλευτές, κατά την ομιλία της στο κοινοβούλιο.

Φέτος η Βρετανία παρέλαβε υγροποιημένο φυσικό αέριο από τη Ρωσία και, συνολικά στην Ευρώπη, το ένα τρίτο του φυσικού αερίου που καταναλώνεται προέρχεται από τη Ρωσία. http://www.capital.gr/ 14 Μαρτίου 2018

Όσο ποιο γρήγορα θελήσουν να πάρουν οι τούρκοι τους S- 400 τόσο ποιο ταχύτατα θα τρέξουν οι εξελίξεις μέσα στην Τουρκία και εντός της Ρωσίας και φυσικά τα δρώμενα θα γίνουν παγκόσμια.

«Ο Λαβρόφ ανακοίνωσε επίσπευση παράδοσης S-400 στην Τουρκία»

«Η Ρωσία θα επιταχύνει τις πρώτες παραδόσεις συστοιχιών πυραύλων εδάφους-αέρος S-400 στην Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα μαζί με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε, από την πλευρά του, πως όσο πιο σύντομα παραλάβει η Τουρκία τους πυραύλους αυτούς τόσο το καλύτερο.

Η Άγκυρα υπέγραψε στα τέλη Δεκεμβρίου συμφωνία για να αγοράσει τα πυραυλικά συστήματα S-400 από τη Ρωσία, σε μια κίνηση που προκάλεσε ανησυχία στη Δύση, επειδή τα συστήματα αυτά δεν μπορούν να ενσωματωθούν στη στρατιωτική αρχιτεκτονική του ΝΑΤΟ. Οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τον Δεκέμβριο ότι η παράδοση αυτών των πυραυλικών συστημάτων θα άρχιζε το πρώτο τρίμηνο του 2020.»  Π. Καρβουνόπουλος https://www.militaire.gr/ 14 Μαρτίου 2018

Φαίνεται οξύμωρο αλλά οι σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας θα διασαλευθούν  άσχημα σε ένα μόλις 24 ωρο λόγω ΣΤΕΝΩΝ γεωπολιτικών συμφερόντων.

Καιρός να ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε την συμπλήρωση των 200  ετών από την ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ του 1821.

«Συνήλθε σήμερα, Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στην τρίτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάρτιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 161ης Συνοδικής Περιόδου.
Κατόπιν προτάσεως της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος αποφάσισε την εκ μέρους της Εκκλησίας προετοιμασία και οργάνωση εκδηλώσεων, ώστε να τιμηθεί επαξίως η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.»  https://www.pentapostagma.gr/


Λόγοι Μικρασιάτη από τις αλησμόνητες πατρίδες που τις άκουσε Πάππου προς Πάππου (1η δημοσιευση 22 Φεβρ. 2016)

«Τα υπόλοιπα θα τα αναγγείλει ο χρόνος από μόνος του»

«Όταν ο θρύλος πλησιάζει για να πραγματοποιηθεί πολλοί λαϊκοί θα επιμένουν στο ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ και ελάχιστοι στα δάκτυλα μετρημένοι θα είναι οι εκκλησιαστικοί.»

«Η απιστία εκείνων των ημερών θα συναγωνίζεται τους μιναράδες της Αγίας Σοφίας και όπως ξαφνικά πέσουν αυτοί θα γκρεμιστεί και αυτή.»

«Όταν ο Ρώσος καταλάβει την ΠΟΛΗ δεν θα τολμήσει να Λειτουργήσει στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ γιατί θα περιμένει τον ΕΛΛΗΝΑ.»

«Πρέπει να πάει ΑΥΤΟΣ που θα μεταφέρει μέσα σε αυτήν τον ΣΤΑΥΡΟ και την ΠΑΝΑΓΙΑ την ΒΟΣΠΟΡΙΤΙΣΣΑ.»

«Η πρώτη ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ θα γίνει με τους κρυπτοχριστιανούς της ΠΟΛΗΣ και οι επόμενες με τους πεινασμένους Ρωμιούς από την Ελλάδα που θα έρθουν να χορτάσουν το ΘΑΥΜΑ.»

«Στα πρόσωπα των Αρχιερέων και των Ιερέων των παννυχίδων της ΠΟΛΗΣ δεν θα βλέπεις γνωστές φυσιογνωμίες από το παρελθόν σου αλλά μορφές που θα σκορπούν Αγιασμό και Χάρη.»

«Όταν η πρώτη καμπάνα κτυπήσει στο πρόχειρο ικρίωμα έξω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και αντιλαλήσει στον Βόσπορο, τον Κεράτιο και τον Γαλατά κανείς δεν θα μπορεί να διακρίνει για ποίο λόγο θα λούζει με καυτά δάκρυα το πρόσωπο του; Θα είναι δάκρυα για αυτούς που έθαψε πριν έρθει εδώ ή δάκρυα άξια τέτοιας τιμής που δέχτηκε ;»

«Η ΠΟΛΗ θα ξανακτιστεί και θα δώσει πάλι ΑΓΙΟΥΣ με ΦΩΣ ΧΡΙΣΤΟΥ προς όλη την οικουμένη.»

«Θαυματουργικώ τω τρόπω θα επιστρέψουν πίσω σε αυτήν τα ιερά κειμήλια της Χριστιανοσύνης και εκείνο τον καιρό θα βγουν οι θαμμένες εικόνες της ΠΑΝΑΓΙΑΣ και ιερά λείψανα άγνωστων Αγίων προς δόξαν ΘΕΟΥ.»

(ΜΕΤΑΦΟΡΑ λόγων από εκδημήσαντα υπερήλικα μικρασιάτη από την περιοχή της Νίκαιας της Βιθυνίας. Τα αποδίδω στο αναγνωστικό κοινό της κρυφής Ρωμιοσύνης των ημερών μας που ήδη νοιώθει την ευωδία του θυμιάματος των γεγονότων που έρχεται από την καθ ημας Ανατολή)

Με Πίστη και Ελπίδα


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου