Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΝΟVARTOS ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ> O Kοπελούζος, ο Περιστέρης, η Περιστέρα και οι αθώες περιστερές Σταθάκης-Χατζηδάκης

https://kourdistoportocali.com/news-desk/o-kopelouzos-o-peristeris-peristera-ke-athoes-peristeres-stathakis-chatzidakis/
Μιλάμε για ενεργοβόρους άνδρες. Μόνο που κινούνται με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) για να μην ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Με την έννοια ότι σπαταλούν πολλή ενέργεια στη διάρκεια των βαρύτιμων καθηκόντων τους. Ομιλούμε για τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη και τον βουλευτή της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη.
Γράφει ο Τζιμ Άνταμς
Ο υπουργός Ανάπτυξης της πρώτης φοράς Αριστερά, το πλουσιόπαιδο-σύμφωνα με το πόθεν έσχες τουΓιώργος Σταθάκης σε τρυφερά ενσταντανέ με τους επιχειρηματίες Κοπελούζο και Περιστέρη. Πρόκειται σίγουρα για στιγμιότυπα από την ψυχαγωγία των πολεμιστών του φωτός. Οι 4 επιφανείς άνδρες συναντήθηκαν στην ετήσια εκδήλωση της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).
Για τους δύο πολιτικούς άνδρες ήτο μία στιγμή ανάπαυλας και ανανέωσης μέσα σε μία οδυνηρή και κοπιώδη πραγματικότητα καθώς σηκώνουν καθημερινά στους ώμους τους το βαρύ φορτίο της διάσωσης της χρεοκοπημένης ΔΕΗ. Δεν μπορούν να κλείσουν μάτι στην ιδέα ότι η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, αυτό το άνδρο άξιων και ηθικών στελεχών και εργατοπατέρων, ο δημόσιος οργανισμός-σύμβολο της Κολομβίας των Βαλκανίων, κινδυνεύει να χρεοκοπήσει.
Οχι ο Σταθάκης και ο Χατζηδάκης δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν θα επιτρέψουν να βυθισθεί το κράτος στο σκότος. Ως γνωστόν το φως είναι αποτρεπτικός παράγων για τους απανταχού κακοποιούς. Γι΄αυτό και οι δήμαρχοι όλων των μεγαλοπόλεων του πλανήτη φροντίζουν οι κακόφημοι δρόμοι να είναι φωτισμένοι. Λουσμένοι στο φως.
Οι επιχειρηματίες Περιστέρης και Κοπελούζος λοιπόν, σύμφωνα με έγκριτουςΒενεζουελάνους οικονομικούς αναλυτές, θέλουν να μπουν στη ΔΕΗ. Η ΔΕΗ παρότι χρεοκοπημένη ασκεί μια έλξη ρε παιδί μου σαν παλιά καλή τραγουδιάρα που έχει γράψει χιλιόμετρα με τους Ρίζους-Ρίζους και τους Φωτόπουλους αλλά εξακολουθεί να περνάει η μπογιά της.
Σ΄αυτό το σημείο θα κάνουμε ένα μουσικό διάλλειμμα το οποίο δένει κινηματογραφικά με την ετήσια εκδήλωση της βαρύγδουπης (άτσα) Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ).
Οι στίχοι του τραγουδιού του Τόλη είναι διδακτικοί και προφητικοί καθότι περιγράφουν την στιγμή που η ΔΕΗ της Κολομβίας των Βαλκανίων θα χρεοκοπήσει και το μοναδικό φως θα έλθει από το φεγγάρι που μοιάζει με ασημένιο τάλιρο.
Η Δήμητρα Πολιτάκη τώρα που είναι η σύζυγος του Προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Δόκτωρα Νικολάου Μπουλαξή έχει κάθε λόγο να αισθάνεται σαν την Ζωή Λάσκαρη στο video του τραγουδιού καθώς προσελήφθη πρόσφατα στο υπουργείο της Ολγας Γεροβασίλη (γειασάν την Πριγκίπισα της Σκουφά λέω και κλαίω) με αριθμό Πρωτ. ΔΙΔΚ/2356/25-01-2017 απόφαση της Υπουργού (τι άλλο θα δούμε σ΄αυτό το κράτος) Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ο σύζυγος τώρα, ο Δόκτωρ Μπουλαξής, φροντίζει ώστε το θεσμικό πλαίσιο να είναι καλοχτενισμένο ώστε να διευκολύνει τους  επενδυτές Περιστέρη και Κοπελούζο οι οποίοι με την υπογραφή του χαμογελαστού υπουργού Σταθάκη συμβάλουν στην ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας με τις δουλειές που παίρνουν από το κράτος της Κολομβίας των Βαλκανίων.
Από τα χαριτωμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα που βλέπετε απουσιάζει ίσως ο πιο σαγηνευτικός άνδρας της παρέας που είναι στα σίγουρα ο Μανώλης ο Παναγιωτάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ-του εγχώριου αυτού κολοσσού με το μισό τρις χρέη.
Ο Παναγιωτάκης λοιπόν, που είναι γάτος με πέταλα όπως αποδεικνύεται και από τους ισολογισμούς της ΔΕΗ, έκανε ένα μνημόνιο με τους Κινέζους. Οι Κινέζοι με τη σειρά τους έκαναν ένα μνημόνιο συνεργασίας με τον Κοπελούζο. Ετσι ο Κοπελούζος- που στο παρακάτω ενσταντανέ υποδέχεται την πρώτη κυρία της χώρας καθώς εκείνη επιστρέφει από την Κίνα όπου αναγορεύθηκε σε Επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (Beijing University of Post and Telecommunications _BUPT)- θα μπορούσε να μπει ως επενδυτής στη ΔΕΗ.
Οσο για τον Περιστέρη έχει νταλαβέρι με την ΔΕΗ λόγω ΑΠΕ. Τι σημασία έχει στο μεταξύ αν θα έπρεπε να γίνουν κάποιοι ασήμαντοι διαγωνισμοί. Ποιος ασχολείται με λεπτομέρειες όπως το γεγονός ότι ενώ πρόσφατα η ΔΕΗ ούρλιαζε στα οικονομικά της αποτελέσματα ότι της γίνεται αφαίμαξη μέσω επιβολής τελών ΑΠΕ (το περίφημο EΛΑΠΕ) τα οποία πήγαιναν κατευθείαν στα ταμεία των ΑΠΕτζήδων.
Ο Περιστέρης ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έκανε πρόταση στη ΔΕΗ να αναβαθμίσει το Αμύνταιο και ότι σε αντάλλαγμα θέλει να του δίνει η ΔΕΗ ρεύμα σε χαμηλό τίμημα (τελικά μόνο ο Μήτσος ο Φούντας από την Δραπετσώνα πληρώνει το ρεύμα χωρίς έκπτωση) κι εκείνος να το μεταπουλά στους πελάτες μέσω της δικής του εταιρείας προμήθειας ρεύματος!
Με απλά λόγια ο Περιστέρης πρότεινε στη ΔΕΗ να παράγει η Δημόσια Επιχείρηση την ενέργεια, να πληρώνουμε οι καταναλωτές την παραγωγή κι οι εταιρεία του να πουλά το ρεύμα σε τιμές που θα του αποφέρουν κέρδος. Στο μεταξύ πληρώσαμε ήδη 400 εκατ. με το ΕΛΑΠΕ που έβαλε στη ΔΕΗ.
Κι όλα αυτά ενώ υποτίθεται ότι βρισκόμαστε σε μνημονιακή επιτήρηση.
Προφανώς αυτό οι κ.κ. Σταθάκης και Χατζηδάκης το θεωρούν επένδυση και χαριεντίζονται με τους επενδυτές.
Γι αυτό σας λέμε: Δεν υπάρχει σωτηρία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου