Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η Novartis συντρίβει το πολιτικό σύστημα - Προ των πυλών η άνοδος των άκρων και του λαϊκισμού

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/i-novartis-suntribei-to-politiko-sustima-pro-ton-pulon-i-anodos-ton-akron-kai-tou-laikismou/2.121280
Αυτά που συμβαίνουν από το πρωί στη Βουλή τα βλέπουν όλοι όσοι… δεν έχουν τίποτε να κάνουν. Κυρίως οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι από επαγγελματική διαστροφή, οι απλοί πολίτες που αγωνιούν για το μεροκάματο ουδόλως ενδιαφέρονται και δεν έχουν το χρόνο για να το κάνουν.

Ούτε φταίνε από το γεγονός ότι σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που μένει είναι η λάσπη. Ακόμη κι αν ο Στουρνάρας και ο Πικραμμένος συναισθηματικά φορτισμένοι έκαναν φύλλο και φτερό το κατηγορητήριο. Ακόμη κι αν ο Βορίδης και ο Δένδιας τους έχουν διαλύσει τα νομικά επιχειρήματα.
Ακόμη κι αν τελικά μέχρι το τέλος της συνεδρίασης δοθεί το τελικό χτύπημα στους κοινούς συκοφάντες. Όποιον κι αν ρωτήσεις θα σου πει «όλοι τα παίρνουμε, όλοι είναι βρόμικοι. Να διαλυθεί η Βουλή και οι 300 είναι λαμόγια».
Είναι η εύκολη διαπίστωση κι όχι η σύνθετη που λέει ότι και ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς έγινε, ποιος τα πήρε και ποιος είναι έντιμος. Στο κάτω – κάτω δεν είναι και δουλειά του αυτή, όμως, δυστυχώς η εύκολη ενημέρωση μένει πάντα, η λάσπη στον ανεμιστήρα όσο κι αν την καθαρίσεις θα σπιλώνει ακόμη και τους καθαρούς.
Η κυβέρνηση με το να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου, με το να αντιγράψει το «βρόμικο 1989», άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Μπορεί να μην το καταλαβαίνει τώρα αλλά και η ίδια σκάβει το λάκκο της, μαζί με τον λάκκο του πολιτικού συστήματος της χώρας. Η αλαζονεία της εξουσίας και η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας δεν αφήνουν τον Τσίπρα και την παρέα του να δουν ότι δεν είναι άτρωτοι. Ότι η εξουσία φεύγει αλλά μένει η διάθεση για εκδίκηση και η εκδίκηση είναι πιο βασανιστική όταν είναι κρύα και αργή.
Όταν ο Άδωνις του φωνάζει του Μίμη «θα πάτε φυλακή», προφανώς το κάνει γιατί πρέπει να υπερασπιστεί και τη δική του ύπαρξη. Είναι όμως ενδεικτική του δηλητηρίου με το οποίο ποτίζεται η κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.
Μέχρι πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κατάληψη στο Μαξίμου; Μέχρι πότε ο Καμμένος θα έχει την ασυλία της στολής παραλλαγής; Μέχρι πότε η κυβέρνηση θα μας αποδεικνύει ότι μπορεί να καταλύει θεσμούς, να κάνει παρανομίες, να πατάει το Σύνταγμα μόνο και μόνο για να επιβάλει το σχέδιό της;
Χούντες σαν κι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ξαναζήσει και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Κι αυτοί λειτουργούσαν με αλαζονεία γράφοντας τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια.
Έτσι θα την πατήσει και ο Τσίπρας. Διότι όταν γυρίσει ο τροχός κι αυτός βρεθεί σε αδύναμη θέση τότε θα έρθει η ώρα της εκδίκησης από αυτούς που σήμερα έκανε εχθρούς.
Το σκάνδαλο της καταστροφής της οικονομίας δεν θα τον αφήσει σε ησυχία, ούτε αυτόν, ούτε τον Βαρουφάκη, ούτε τον Καμμένο.

Όμως, η ηττημένη απ’ όλη αυτή τη διαδικασία θα είναι η Ελλάδα. Η κυβέρνηση μπορεί να σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες, όμως, η εικόνα κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος, η άνοδος των άκρων και του λαϊκισμού θα είναι το τίμημα αυτής της κατάστασης. Δυστυχώς δεν θα πάει κανείς φυλακή, ούτε από τη ΝΔ, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φυλακή θα πάει η Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου