Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Μέχρι να «παγώσει» η… Κόλαση!

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/mexri-na-pagosei-i-kolasi/10.121416

Του Θανάση Κ.

Από πέρσι το φθινόπωρο ο Τσίπρας οργάνωσε τη στρατηγική του σε τρείς άξονες:
--Πρώτον με «στροφή» στην εξωτερική πολιτική θα έκανε άνοιγμα στα αστικά στρώματα που είναι ή νιώθουν ή θέλουν να ενταχθούν στην ελίτ της χώρας.
Θα έδειχνε «αποφασιστικότητα» να αναλάβει πρωτοβουλίες και να «κλείσει εκκρεμότητες» –Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά, σχέσεις με Αλβανία (και στο Κυπριακό το προσπάθησε πέρσι, αλλά δεν του βγήκε).
Έτσι θα εξασφάλιζε, υποτίθεται, πλήρη στήριξη από έξω (αφού θα ξεπουλούσε εθνικά ζητήματα που δεν τόλμησε καμία προηγούμενη κυβέρνηση να ξεπουλήσει), και την ανοχή «αστικών στρωμάτων» μέσα στην Ελλάδα που νιώθουν …«ικανοποίηση» όταν η κυβέρνηση αποσπά «επαίνους» απ’ έξω, για τη «σωφροσύνη» της στην εξωτερική πολιτική.
((Τα κρατικοδίαιτα αστικά μας στρώματα, δεν έχουν και ιδιαίτερα πατριωτικά ανακλαστικά, ως γνωστόν, γι’ αυτό και ενδημεί ο λαϊκισμός ανέκαθεν, αλλά και οι ακροδεξιές τάσεις εσχάτως…).
--Δεύτερον, θα έβγαζε το σκάνδαλο Novartis (και στη συνέχεια δύο τρία ακόμα, αλλά πολύ μικρότερα) εμπλέκοντας με «προστατευόμενους» ψευδομάρτυρες τους πολιτικούς της αντιπάλους από το σύνολο της αντιπολίτευσης. Έτσι θα έκανε «άνοιγμα στον απλό κόσμο», στα λαϊκά στρώματα (πολύ πέραν της ελίτ), για να ανακόψει τις απώλειές που είχε λόγω των πρόσθετης λιτότητας που επέφερε. Και για να αποκομίσει κάποια κέρδη, αφού θα εμφανιζόταν με το «φωτοστέφανο της κάθαρσης» απέναντι στους… διεφθαρμένους «παλαιούς πολιτικούς».
--Μπορεί να ξεπουλάμε το Μακεδονικό, αλλά σας δίνουμε αίμα στην αρένα, για να ξεχάσατε…
Με αυτά τα δύο «σκέλη» της στρατηγικής του, θα επιτύγχανε ταυτόχρονο «άνοιγμα» και στα στρώματα της ελίτ, και στα λαϊκά στρώματα!
Και στους opinion leaders και στο ευρύ κοινό…
Και θα κατάφερνε, υποτίθεται, να μειώσει τη διαφορά από τις 9-10 ποσοστιαίες μονάδες, στις 5 ή λιγότερο!
Πράγμα που σήμαινε πως η ΝΔ δεν θα πλησίαζε πλέον ούτε στο όνειρό της την αυτοδυναμία. Και ότι ο Τσίπρας θα έμπαινε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές με διαφορά κάτω από τις 10 μονάδες, που μπορούσε να την μειώσει ακόμα περισσότερο ή να την εκμηδενίσει ή και να την αναστρέψει ακόμα, με όπλο την «καθαρή έξοδο» από το Μνημόνιο φέτος το καλοκαίρι…
--Το τρίτο σκέλος ήταν απλά η «καθαρή έξοδος» και η πολυδιαφημιζόμενη «επιστροφή στην κανονικότητα»…
Το σχέδιο φαινόταν λογικό. Αλλά είχε τρείς προϋποθέσεις για να επιτύχει:
--Πρώτον, να μην αντιδράσει ο κόσμος στο ξεπούλημα του Μακεδονικού κυρίως. Και να μην κακοφορμίσει η σχέση με τον Ερντογάν.
Πράγματι, πέρσι το Δεκέμβριο όλοι σχεδόν ήταν βέβαιοι πως η επίσκεψη Ερντογάν ήταν «μεγάλη επιτυχία» της κυβέρνησης, και πως στο Μακεδονικό θα πέρναγε το ξεπούλημα του ονόματος, με μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία – ακόμα και με διάσπαση της ΝΔ. Αν το πετύχαιναν κι αυτό – διάσπαση της ΝΔ – η πιθανότητα να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές μεγάλωνε και θα ήταν πλέον σίγουρο ότι πηγαίναμε σε «εκλογικό ντέρμπυ» ως την τελευταία στιγμή.
--Δεύτερη προϋπόθεση, να «καθίσει» η ΝΔ να διαμαρτύρεται για τη λάσπη στον ανεμιστήρα, χωρίς άλλη σθεναρότερη αντίδραση. Και να κατακερματιστεί η ίδια η ΝΔ αλλά και η σχέση της με τα άλλα αντιπολιτευόμενα κόμματα.
Αλλά η ΝΔ δεν «κάθισε». Ξεσηκώθηκε!
Και μαζί ξεσηκώθηκαν και οι υπόλοιπες δυνάμεις της αντιπολίτευσης…
Άσε που κόπηκαν και όλες οι «γέφυρες» προς το ΣΥΡΙΖΑ…
Τίποτε απ’ όσα περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έγινε, λοιπόν!
Καμια από τις «προϋποθέσεις» για να επιτύχει η αντεπίθεση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ίσχυσε.
Συνέβηκαν μάλλον τα ακριβώς αντίθετα…
--Το Μακεδονικό εξελίχθηκε σε μπούμερανγκ κατά το ΣΥΡΙΖΑ. Κατέβηκαν στους δρόμους πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι. Οργισμένοι! Ο ΣΥΡΙΖΑ του απαξίωσε και εξόργισε ολη την κοινωνια…
Η ΝΔ μετακινήθηκε σε σκληρότερες θέσεις και «κάλυψε» τα συλλαλητήρια – δεν αποξενώθηκε από την κοινωνία που αντιδρά και δεν διασπάστηκε - αντίθετα ενώθηκε!
--Η επίσκεψη Ερντογάν οδηγήθηκε σε τραγικό φιάσκο και με τη σειρά της οδήγησε σε σοβαρή επιδείνωση την Ελληνοτουρκικών σχέσεων και κρίση «Ίμια-2».
--Η σπίλωση πολιτικών προσώπων, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση που δεν περίμενε κανείς! Οι θιγόμενοι πέρασαν σε αντεπίθεση διαρκείας, έκαναν ήδη μηνύσεις για ψευδορκία, «κατάχρηση εξουσίας», «συμμορία», μέχρι και «εσχάτη προδοσία»…
Και έπεται συνέχεια. Έρχονται κι άλλες μηνύσεις!
Στο μεταξύ ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρει πως οι δικές του καταγγελίες είναι «τζούφιες» και θα «ξεφουσκώσουν» (αφορούν παραγεγραμμένα δήθεν «αδικήματα» – άλλο αν οι θιγόμενοι ζητούν επίμονα να εξεταστούν τα πάντα – δεν κρύβονται πίσω από την παραγραφή!).
Ενώ, αντίθετα, οι καταγγελίες των αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παραγράφονται και θα οδηγήσουν σε Ειδικά Δικαστήρια...
--Χωρια που και το τρίτο σκέλος του σχεδίου, η «καθαρή έξοδος» που θα σηματοδοτούσε – υποτίθεται – την επιστροφή της χώρας στην «κανονικότητα» - ματαιώνεται κι αυτή…
Το τελευταίο ομόλογο που έβγαλαν δεν πήγε καθόλου καλά. Τα επιτόκια διεθνώς ανεβαίνουν. Τα spreads το ίδιο. Τα χρηματιστήρια διεθνώς πέφτουν. Και τα δυσάρεστα μέτρα που έχει ήδη υπογράψει ο ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον θα χρειαστεί να τα εφαρμόσει άμεσα – κι όχι σε βάθος ενός ή δύο ετών. Τζίφος κι από δώ…
Η τελευταία σφιγμομέτρηση (της περασμένης εβδομάδας) έδειξε την αποτυχία του συνολικού σχεδίου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το «πυρηνικό του όπλο» (Novartis + εξεταστική για το δήθεν «χρηματισμό» πολιτικών προσώπων), αλλά δεν κατάφερε ουσιαστικά να θίξει το συνολικό προβάδισμα της ΝΔ κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. Ελάχιστη «βελτίωση» πέτυχε (μόνο μισή μονάδα και μόνο προσωρινά).
Και η ΝΔ είναι σήμερα πιο κοντά στην αυτοδυναμία (αφού φαίνεται να μπαίνουν 5 κόμματα στη Βουλή…)
Ο Τσίπρας κυριολεκτικά «ώδυνεν όρος και έτεκεν μυν»!
(Κοιλοπονούσε ένα βουνό για να γεννήσει ένα… ποντικάκι!).
Εξαπέλυσε τα «πυρηνικά» που αποδείχθηκαν… «στρακαστρούκες» και του έσκασαν στα μούτρα! Μ’ αυτά και μ’ αυτά, «πέτυχε» να μειώσει τη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ όχι πέντε μονάδες αλλά μόλις και μετά βίας… μισή μονάδα και ΑΝ!
(Διότι στην δημοσκόπηση η κατανομή των «αναποφάσιστων» γίνεται συμβατικά με «αναλογικό» τρόπο, αλλά όλα τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν πως οι αναποφάσιστοι δεν θα κινηθούν αναλογικά προς το ΣΥΡΙΖΑ…).
Και να σκεφτεί κανείς πως η αντεπίθεση των θιγομένων από τη σκευωρία του Τσιπρα, τώρα μόλις αρχίζει.
Ο Σαμαράς αφού μήνυσε τους 3 «προστατευόμενους» ψευδομάρτυρες, τους 3 εισαγγελείς που παρανόμησαν, και τους Τσίπρα-Παπαγγελόπουλο ως «ηθικούς αυτουργούς» της σκευωρίας και ως ηγέτες της «συμμορίας», μήνυσε τελικά και το Βαξεβάνη! Ο οποίος χθές συνελήφθη κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
Η φόβος που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη και στην κοινωνία μετατρέπεται πια σε φόβο που νιώθει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και τα τσιράκια του.
Και η Δικαιοσύνη που έχει καταγγείλει την κυβέρνηση ότι παρεμβαίνει με πρωτοφανή τρόπο, έχει τώρα την ευκαιρία να δώσει στον Τσίπρα ένα καλό μάθημα. Με τις μηνύσεις που πέφτουν σε βάρος του «βροχή» πλέον…
Ο Βαξεβάνης υπονόησε ότι ο Σαμαράς «απειλεί τη ζωή των προστατευομένων μαρτύρων». Το έκανε και άγαρμπα, γιατί υπονόησε ότι ο Σαμαράς… σκότωσε τρία ακόμα άτομα που είχαν αναμιχθεί υποτίθεται στο «ξέπλυμα χρήματος της Νovartis»! Τώρα άφησαν κατά μέρος τους κουκουλοφόρους μάρτυρες και βγήκαν να λασπώνουν με βαριές κατηγορίες οι ίδιοι…
Όμως, αυτά απλώς επιβαρύνουν τη θέση τους!
Γιατί οι μάρτυρες ξέρουν πια, πως οι κουκούλες τους θα βγούν!
Και πως τη ζωή τους δεν την απειλούν τα θύματα ψευδομαρτυρίας τους, αλλά όσοι τους έβαλαν να ψευδομαρτυρήσουν!
Ο Σαμαράς και οι υπόλοιποι θιγόμενοι, θέλουν τους ψευδομαρτυρες ζωντανούς και υγιέστατους. Γιατί μόνο τότε θα μιλήσουν…
Αντίθετα, όσοι τους έβαλαν να ψευδομαρτυρήσουν τρέμουν τη στιγμή που θα αναγκαστούν να αποκαλύψουν την αλήθεια.
Γι’ αυτό και η ασφάλεια των ψευδομαρτύρων περνάει πια από την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους!
Πώς το είχε πει ο Τσίπρας κάποτε;
--Είμαστε η κάθε λέξη του Συντάγματος!
Και κατέληξε να παραβιάζει κάθε λέξη του Συντάγματος!
Είναι μάλλον η κάθε λέξη του… Ποινικού Κώδικα!
Μηνύσεις, λοιπόν, μεχρι να… παγώσει η Κόλαση!
--Για να δουν όλοι ποιοι είναι πραγματικά διεφθαρμένοι…
--Ποιοι είναι πραγματικά οι ευνοούμενοι των συμφερόντων…
--Ποιοι στήνουν το σύγχρονο – κόκκινο – παρακράτος, αλλά δεν τους βγαίνει…
Μηνύσεις μέχρι να παγώσει η Κόλαση!
Η προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για το «σκάνδαλο Novartis» ήταν μόνον η αρχή της αντεπίθεσης.
Από το Σαμαρά κι όχι μόνο…
Ακόμα δεν έχουν δει τίποτε.
Ο φόβος τώρα μόλις άρχισε να φωλιάζει μέσα τους.
Κι όταν θα τελειώσουν μαζί τους, τότε θα έχει γίνει αληθινή ανατροπή.
Γιατί ο φόβος συσπειρώνει ένα πολύ στενό πυρήνα, αλλά διώχνει το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοφόρων. Ιδιαίτερα όταν ο φόβος συνοδεύεται από την απαξία και του εθνικού ξεπουλήματος και της σκευωρίας και τη συνομωσίας και τους παρακράτους που βγαίνει στα μανταλάκια πια με τις αλλεπάλληλες μηνύσεις.
Μηνύσεις λοιπόν, μέχρι να παγώσει η Κόλαση…
ΥΓ.Υπάρχουν κάτι τζιτζιφιόγκοι στον ευρύτερο χώρο της ΝΔ που αναρωτιούνται:
--Μα είναι δυνατόν να απαντάμε με κρεσέντο μηνύσεων;
Απάντηση: Βρέ…άει στο διάολο!
Εδώ έχουμε παρακράτος στημένο απέναντί μας, κι εσείς αναρωτιέστε αν είναι… «πρέπον να απαντάμε με μηνύσεις;
Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τους ταράξουμε στις μηνύσεις, να τους ταράξουμε στη νομιμότητα και να τους επιβάλουμε το σεβασμό της.

Μέχρι να παγώσει η Κόλαση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου