Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Τί άλλο πρέπει να συμβεί για να εξεγερθούμε;

http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/ti-allo-prepei-na-sumbei-gia-na-eksegerthoume-/10.121361
Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η ηγεσία της ΝΔ και το επικοινωνιακό επιτελείο της σημείωσαν μια μεγάλη επιτυχία.
Ο λόγος στην αναφορά προ ημερών, που συνεχίζεται από τότε, της «πολωνοποίησης» της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, όπως και στην Πολωνία, δεν σέβεται θεσμούς και ανεξάρτητες αρχές και κάνει ό,τι γουστάρει χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν.
Η ταύτιση της Ελλάδας με την Πολωνία σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των θεσμών και ειδικά της Δικαιοσύνης είναι εξαιρετικά πετυχημένοprojectαν και κάπως επικίνδυνο.
Η Πολωνία βρίσκεται στη μπούκα των Βρυξελλών για το θέμα αυτό, μη βρεθούμε κι εμείς με μια οικονομία που εξαρτάται άμεσα από την Ευρώπη. Και μην μας οδηγήσει κανείς στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και απομονωθούμε επειδή ο Τσίπρας και η παρέα του θέλουν να στήσουν τη δική του Χούντα.
Επιτυχημένο ήταν, στο ίδιο μήκος κύματος, και η τοποθέτηση του Βενιζέλου για τον χουντικό πρόεδρο Κόλλια. Κι αυτό τους πείραξε πολύ τους Συριζαίους αλλά είναι τόσο δίκαιος χαρακτηρισμός.
Είναι έτσι, όμως, ή μήπως είμαστε υπερβολικοί όλοι μας; Έχουμε χουντοποίηση της χώρας και πολωνοποίηση της πολιτικής ζωής ή μήπως γίναμε… ακροδεξιοί; Μήπως το παρακάναμε και διαβάζουμε πολύ Άδωνι με αποτέλεσμα να μην είμαστε αντικειμενικοί;
Όχι, βγαίνει αβίαστα η απάντηση. Τα όσα έχουν γίνει με την υπόθεση της Novartis, όσα παρασκηνιακά έχουν συμβεί, επιβεβαιώνουν τους παραπάνω χαρακτηρισμούς. Έχουμε ένα εκρηκτικό μείγμα ανθρώπων σε καίριες θέσεις που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.
Ένας υπουργός πρώην κορυφαίος δικαστής, πρώην… δεξιός να αναλαμβάνει την ποδηγέτηση της δικαιοσύνης. Μια πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και με συνδικαλιστική δράση που έχει αναλάβει τον εκφοβισμό δικαστικών.
Η εισαγγελέας διαφθοράς που τοποθετήθηκε σε ανύποπτο χρόνο, αφού έδιωξαν την προηγούμενη.
Ένας δημοσιογράφος στο Μαξίμου που σχεδιάσει την υπόθεση με σταλινικό ταπεραμέντο. Ένας άλλος δημοσιογράφος – εκδότης που πληρώνεται για να βγάζει «βρομιές». Ένας υπουργός – αρχηγός κόμματος που μοιάζει με σκυλάκι στο οποίο λες τα πάντα και τρέχει με τη γλώσσα έξω.
Ένας Πρόεδρος που βλέπει να καταπατάται το Σύνταγμα και δεν κάνει το παραμικρό για τη διαφύλαξη του κύρους της δημοκρατίας και της ομαλότητας.
Ένας άλλος υπουργός σε ρόλο σκυλιού που αλυχτάει και μια ομάδα απόtrollπου έχουν αναλάβει την υπόλοιπη δουλειά. Και μην ξεχάσουμε την δεύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ προερχόμενη από δεξιά και τρίτη, την Χρυσή Αυγή η οποία έχει αναλάβει τον ρόλο του εκφοβισμού.
Δεν είναι όλα αυτά πολωνοποίηση ή να περιμένουμε την καταρράκωση κάθε θεσμού προκειμένου να εξεγερθούμε;

Αν θέλουμε λοιπόν να γίνουμε Πολωνία ας τους αφήσουμε να διαλύσουν κάθε τι όρθιο έχει μείνει στη χώρα αυτή, στη δημοκρατία, στον αστικό πολιτισμό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου