Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Ο Turkish Stream ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ «μάχες» δραματικών εξελίξεων στα Βαλκάνια και στο ΑΙΓΑΙΟ.

http://epanastasilae.blogspot.gr/2018/01/turkish-stream.html
Φώτο : ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ απέναντι στους S-400
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
«δεν θα προλάβουν να μας βάλουν φωτιά στα Βόρεια σύνορα μας γιατί θα έρθουν γεγονότα στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΠΟΛΗ»
Μάς έμπλεξαν άσχημα και ένας ΘΕΟΣ μας σώζει.
Και αυτό θα γίνει εξ αιτίας της σύγκρουσης των άπληστων παικτών μεταξύ τους  που συνάχθηκαν στην περιοχή μας.

Όλα άνοιξαν ξαφνικά και τρέχουν και αναρωτιόμαστε γιατί τώρα;

Θυμάστε εκείνη την πρόρρηση του μακαριστού Επισκόπου  Σιατίστης και Σισανίου κυρ. Αντωνίου  που μας είπε λίγο πριν την κοίμηση του:

«όταν αρχίσει το κακό από την Συρία να αρχίσετε να προσεύχεστε!" και το επανέλαβε πολλές φορές"εκεί, από την Συρία όταν ξεκινήσει..." εννοώντας ότι μετά θα πιάσει η μπόρα και εμάς...»  http://hggiken.pblogs.gr/ Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011

Λοιπόν τότε στην Συρία ένας αγωγός από το Κατάρ (καταραμένος) αιματοκύλισε την χώρα αυτή.

Αυτός ο αγωγός εξυπηρετούσε Δυτικά συμφέροντα και δεν τον ήθελαν οι Ρώσοι γιατί έχαναν πελατεία στην Κεντρική Ευρώπη.

Τα χρόνια πέρασαν με ποταμούς αίματος και προσφυγιάς και ξαφνικά ο Ρώσος τα βρίσκει με τον Τούρκο και ο οικονομικός αυτός έρωτας γεννάει τον Turkish Stream.

Και ξεκινούν παράλληλοι βίοι με αυτούς στην Συρία.

Αυτόν τον αγωγό τον θέλουν διακαώς οι Ρώσοι και φυσικά οι τούρκοι γιατί τα χρήματα είναι πολλά και η γεωπολιτική εξάρτηση πολλών Ευρωπαϊκών Κρατών είναι δεδομένη.

Στο project αυτό είναι ανένδοτοι οι ΗΠΑ που διαμηνύουν προς όλους:

« Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιτίθενται στο αγωγό φυσικού αερίου από τη Ρωσία που διαμέσου του Εύξεινου Πόντου κατευθύνεται στην Τουρκία και από εκεί επεκτείνεται στις γειτονικές χώρες της Τουρκίας, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Γραφείου Ενεργειακών Πόρων του Κράτους, Τζον Μακάρικ. »  Νοέμβριος 29, 2017. 22:03 (Στοιχεία από dailysabah.com)   

Το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο του  Turkish Stream. Υλοποιείται ήδη  με γοργούς ρυθμούς.

«Η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Gazprom έχει μέχρι στιγμής κατασκευάσει περισσότερα από 700 χιλιόμετρα του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που αφορούν και τις δύο γραμμές του αγωγού και αντιστοιχούν στο 38% του συνολικού μήκους του αγωγού, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, επισημαίνοντας ότι «η κατασκευή του αγωγού συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς». ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φυσικά ο αγωγός αυτός  των ρωσοτουρκικών συμφερόντων θέλει  αντιαεροπορική ομπρέλα- κάλυψη  ειδικότερα στις μελλοντικά ευαίσθητες βαλκανικές διαδρομές  του και έτσι οι Ρώσοι πουλούν την διαστημική τεχνολογία των S-400 πυραυλικών συστοιχιών στους τούρκους.

Αυτή είναι  και η ισχυρότερη αιτία πώλησης αυτών των συστημάτων στους τούρκους.

Ο Turkish Stream για να αποσβεστεί όμως  σαν φαραωνικό έργο και να δώσει έσοδα  θα πρέπει να δώσει ποσότητες φυσικού αερίου στην Ευρώπη διερχόμενος είτε από την Ελλάδα(βλ. Θράκη και Μακεδονία)- ενισχυμένο σενάριο  είτε από την Βουλγαρία- ασθενές σενάριο λόγω παλαιότερης απόρριψης του South Stream.

Άρα οι περιοχές αυτές πρέπει να ΚΛΕΙΔΩΘΟΥΝ.

ΚΑΙ κλειδώνουν…
«Με ρωσική "συνταγή" οργανώνουν τις δύο συστοιχίες των αντιαεροπορικών πυραύλων μακρού βεληνεκούς S-400 οι Τούρκοι, οι οποίες θα εγκατασταθούν γύρω από την Κωνσταντινούπολη καλύπτοντας τις Πτέρυγες Μάχης του Μπαλίκεσιρ και της Μπαντίρμα και όλο το βορειοανατολικό Αιγαίο μέχρι την Χαλκιδική και την Θράκη …»

«Οι τομείς κάλυψης θα φτάνουν μέχρι δυτικά του 25ου Μεσημβρινού, ενώ θα προβλέπονται σημεία μεταφοράς τους σε εναλλακτικές περιοχές ανάπτυξης.

Κάθε πυραυλικό σύστημα αποτελείται από τους εκτοξευτές, το ραντάρ μεγάλης ακτίνας δράσης και το όχημα διοίκησης – ελέγχου. Τόσο οι εκτοξευτές όσο και το ραντάρ επίσης θα μεταφέρονται επί τροχοφόρων οχημάτων…

Τα έργα προεγκατάστασης ξεκινούν αμέσως, ενώ αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά για την Ρωσία η πρώτη ομάδα Τούρκων αξιωματικών για να ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους. Τα πρώτα συστήματα θα παραδοθούν τέλη του 2019 ή στις αρχές του 2020…

Ο εκπρόσωπος τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε πως "Οι Ρώσοι σύμβουλοι θα παρέχουν μόνο εκπαίδευση και τεχνικές συμβουλές. Στα συστήματα, θα εγκατασταθεί νέο σύστημα αναγνώρισης ΙFF", που σημαίνει ότι θα είναι συμβατό με τα ΝΑΤΟϊκά συστήματα.
Η σημαντικότερη είδηση όμως είναι των δύο Ταγμάτων, η οποία θα αναλάβει τον επιχειρησιακό έλεγχο των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400 που συμφώνησε η Τουρκία να προμηθευθεί.

Η Άγκυρα υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα συμβόλαιο αγοράς ύψους 2,5 δισ. δολαρίων με τη Ρωσία για την προμήθεια των πυραύλων. Η τουρκική Διεύθυνση Εξοπλισμών ανέφερε πως τους S-400 θα χειρίζεται τουρκικό προσωπικό.»  του Πέτρος Αναστασίου http://www.pronews.gr/08/01/2018 - 13:07

ΟΙ ΗΠΑ για να «στεγανοποιήσουν ή να ταπώσουν»  τις Βαλκανικές  ενδεχόμενες διαδρομές  του Turkish Stream, γνωρίζοντας με τι φόρα κατεβαίνει από την Μαύρη Θάλασσα αποφάσισαν, όπως φαίνεται να επισπεύσουν τις ενταξιακές διαδικασίες των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ξεπερνώντας το ΑΓΚΑΘΙ της ονομασίας.

Αν ξεπεραστεί η διέλευση του Turkish Stream από τα Δυτικά Βαλκάνια ενισχύεται η γεω- οικονομική αξία του αγωγού ΤΑΡ δυτικών συμφερόντων που ολοκληρώνεται σε λίγο καιρό και διέρχεται από τις ίδιες περιοχές .

Πάλι  η διαχρονικότητα της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας απέναντι στα ισχυρά γεωπολιτικά συμφέροντα και στους ενεργειακούς αγωγούς.

«Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας όμως δεν θα γίνει ΣΥΡΙΑ έστω και αν το θέλετε αρπακτικά»

Και τα αρπακτικά από την και ημάς  Ανατολή βλ. γείτονες όσο βλέπουν να μην μπορεί να υλοποιηθεί το Ευρωπαικό κομμάτι του Turkish Stream θα γίνονται ΤΟΥΡΚΟΙ με όλη την σημασία της λέξης , διότι θα χάνουν όχι μόνο έσοδα αλλά και την διασφάλιση της πραγματοποίησης του όλου έργου που σταμάτησε στην Μαύρη Θάλασσα περιμένοντας το τι θα γίνει.. δηλ. αν τα Σκόπια και η Αλβανία ενταχθούν στο ΝΑΤΟ;

Είναι τόσο ρευστή η κατάσταση και η εξαθλιωμένη μνημονιακά  Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε συμπληγάδες.

Ο τούρκος δεν πρόκειται να κάνει πίσω και το θέμα της ονομασίας  της Μακεδονίας που άνοιξε από τους Δυτικούς  θα αναδεύσει τα νερά του Αρχιπελάγους ΑΙΓΑΙΟΥ  και θα φέρει στην επιφάνεια όλες τις παιδικές ασθένειες της γειτονικής χώρας, βλ. ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, βραχονησίδες, γκρίζες ζώνες, αποστρατικοποίηση Ελληνικών νησιών, αλλά και νεότερες ασθένειες της  βλ . προσφυγικό, αναθεώρηση Λωζάννης.

Ένας Αγιορείτης Γέροντας στην δεκαετία του 90 μας έλεγε:

«δεν θα προλάβουν να μας βάλουν φωτιά στα Βόρεια σύνορα μας γιατί θα έρθουν γεγονότα στο ΑΙΓΑΙΟ και στην ΠΟΛΗ»

Η επικαιρότητα δείχνει ότι όλοι οι γεωπολιτικοί δρόμοι συγκλίνουν στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ  και στην νέα ΔΙΕΘΝΗ συνθήκη που θα γίνει και θα διέπει τα ΣΤΕΝΑ, επαληθεύοντας μέχρι κεραίας τον Μεγάλο Άγιο του Έθνους μας τον ΟΣΙΟ ΠΑΙΣΙΟ τον Αγιορείτη.

Μέχρι τότε ΥΠΟΜΟΝΗ- ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ- ΜΕΤΑΝΟΙΑ

Και καλή ΛΕΥΤΕΡΙΑ από τα δεινά που μας έφεραν.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου