Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Οι εφιαλτικές στιγμές νεαρής ρεπόρτερ του STAR στα χέρια δημοσίου υπαλλήλου (από αυτούς που αρνούνται να αξιολογηθούν)

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΗ Η ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΝΙΚΟΥ
Aνατριχιαστικό περιστατικό με δημοσιογράφο του φιλοκυβερνητικού STAR και υπάλληλο του Μεταφραστικού Τμήματος του υπ. Εξωτερικών. 
Η νεαρή ρεπόρτερ του καναλιού Μαρία Τσιλινίκου είχε την ατυχία να πέσει πάνω σε έναν από τους δημοσίους υπαλλήλους που πληρώνεις για όλη του ζωή μέσα από τα χαράτσια, τους φόρους, τα τέλη κυκλοφορίας και πάει λέγοντας. Πρόκειται προφανώς για έναν από τους 1.000.000 εκατ. υπαλλήλους του δημοσίου που αρνούνται να αξιολογηθούν. Το ελληνικό δημόσιο είναι μακράν το πιο χυδαίο και διεφθαρμένο δημόσιο του πλανήτη. Δείτε πως η νεαρή ρεπόρτερ του πολυπολιτισμικού STAR tsaneleπεριγράφει την συνάντησή της με τον δημόσιο υπάλληλο του Κοτζιά και της Γεροβασίλη>
Μεταφραστικό τμήμα υπουργείου εξωτερικών . Ρωτάω τον υπάλληλο για προσωπική μου δουλειά γιατί με παραπέμπει στο γραφείο εσωτερικών . Μου απαντάει ειρωνικά και με έντονο ύφος « αν άνοιγες τα μάτια σου και έβλεπες εκεί απέναντι δεν θα με ρωτούσες . Ρουφα τον καφέ σου και Αι στο διάολο «»»
Του απαντάω : « γιατί μιλάτε έτσι ; Γιατί είστε εριστικός ; « τότε με σπρώχνει , μου ρίχνει το. Καφέ . Εκείνος συνεχίζει κάνοντας σχόλια « ρουφα τώρα το καφέ σου « υπονοώντας από το έδαφος . Ο κόσμος τον τραμπουκίζει . Του λέει πως είναι απαράδεκτος « … Εκείνος με σπρώχνει . Κλείνεται στο γραφείο . Χτυπάω τη πόρτα να ζητήσω έναν προϊστάμενο . Βγαίνει ο ίδιος και με αρπάζει από το λαιμό και με σπρώχνει πίσω λέγοντας « Αι στο διάολο από εδώ « .. Καλή μας ημέρα ..
Για την περιπέτεια του κοριτσιού ο Φρίξος Φρακοντίδης θα γράψει στο Πρώτο Θέμα:
Πρωί περασμένης Τετάρτης, στο Τμήμα Επικυρώσεων του ΚΕΠΠΑ, που λειτουργεί στο ισόγειο της μεταφραστικής υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών, επί της οδού Αρίωνος στο Μοναστηράκι.
Μία από τις πλέον ανοργάνωτες δημόσιες υπηρεσίες, που κατακλύζεται καθημερινά από κόσμο, ενώ δεν υπάρχει ούτε το απαραίτητο σύστημα σειράς προτεραιότητας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες.
 Ο ένας πίσω από τον άλλον και όλοι μαζί ένα μπουλούκι να περιμένουν για ώρες μπροστά από ένα γραφείο, έως ότου εξυπηρετηθούν.
Οι προστριβές μεταξύ των πολιτών και των υπαλλήλων της Υπηρεσίας αποτελούν συχνό φαινόμενο, αν και όσα συνέβησαν εκείνο το πρωινό, σύμφωνα με την καταγγελία της δημοσιογράφου, ξεπερνούν κάθε όριο λογικής.
Η νεαρή ρεπόρτερ του δελτίου ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό «Star», Μαρία Τσιλινίκου, επισκέφτηκε την εν λόγω υπηρεσία, προκειμένου να ζητήσει μία μετάφραση για το πιστοποιητικό γέννησής της, που θα της χρησίμευε για την έκδοση καναδικού διαβατηρίου. Σύμφωνα με την καταγγελία της, περίμενε υπομονετικά στην ουρά μέχρι να έρθει η σειρά της, όταν ένας υπάλληλος της υπηρεσίας που επόπτευε το «μπούγιο», την ρώτησε εκνευρισμένος και σε έντονο ύφος: «Τι θες;».
Μόλις εκείνη του εξηγεί, εκείνος της απαντά πως δεν πρόκειται να εξυπηρετηθεί και πως προτιμότερο είναι να πάει απευθείας στο υπουργείο Εσωτερικών, για να κάνει τη δουλειά της.
Τότε η δημοσιογράφος αναγκάζεται να αφήσει τη σειρά της, να βγει έξω από το κτίριο και να τηλεφωνήσει σε τρίτο πρόσωπο, που γνωρίζει την διαδικασία, το οποίο την συμβουλεύει να επιστρέψει στο Τμήμα Επικυρώσεων του ΚΕΠΠΑ και να επιμείνει να εξυπηρετηθεί.
Επιστρέφοντας, σύμφωνα την καταγγελία της, ο υπάλληλος που την προέτρεψε να μην παραμείνει στη σειρά της, τώρα την αντιμετωπίζει με ειρωνική διάθεση.
«Αν άνοιγες τα μάτια σου και έβλεπες εκεί απέναντι δεν θα με ρωτούσες» της λέει, δείχνοντάς την τον πίνακα, όπου έχουν αναρτηθεί οδηγίες για την καλύτερη -υποτίθεται- εξυπηρέτηση του κοινού.
Για να προσθέσει σε έντονο ύφος: «Ρούφα τον καφέ σου και άντε στο διάολο». Η δημοσιογράφος, αν και αρχικά αιφνιδιάζεται  από τον τρόπο που της μιλάει ο υπάλληλος του ΥΠΕΞ, του απαντά: «Γιατί μιλάτε έτσι; Γιατί είστε εριστικός;».
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, η αμέσως επόμενη αντίδραση του υπαλλήλου δεν ήταν απλά άκομψη, ήταν βίαιη. «Τότε με σπρώχνει και μου ρίχνει τον καφέ που κρατούσα στο χέρι» υποστηρίζει, για να προσθέσει: «Μου λέει “ρούφα τώρα τον καφέ σου”, υπονοώντας να συρθώ στο έδαφος».
Ενώ ο κόσμος αντιδρά, κατηγορώντας τον υπάλληλο για «απαράδεκτη συμπεριφορά», εκείνος επιστρέφει στο γραφείο του, για να ξαναβγεί έξω φανερά εκνευρισμένος, μόλις μαθαίνει ότι η δημοσιογράφος αναζητά τον προϊστάμενό του, για να διαμαρτυρηθεί.
«Βγαίνει και με αρπάζει από το λαιμό και με σπρώχνει πίσω, λέγοντας “άντε στο διάολο από δώ”» υποστηρίζει η ρεπόρτερ, που αμέσως κάλεσε την Αστυνομία, προκειμένου να καταγγείλει την εις βάρος της επίθεση. Τόσο η ίδια όσο και ο υπάλληλος του ΥΠΕΞ μετέβησαν στο Α.Τ Ομονοίας, όπου κατέθεσαν για το περιστατικό.
Εντύπωση προκαλεί η στάση των αξιωματικών του αστυνομικού τμήματος, που προέτρεψαν την ρεπόρτερ να μην καταθέσει μήνυση, διότι, όπως της ανέφεραν, θα κατέθετε μήνυση εναντίον της και ο υπάλληλος του ΥΠΕΞ, με αποτέλεσμα, όπως της εξήγησαν «να κινδύνευε να περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο, μαζί με επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία και αλλοδαπούς».
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος έδωσε εντολή για την διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διερευνηθεί η καταγγελία της δημοσιογράφου, ενώ ο υπάλληλος μεταφέρθηκε από τη θέση του σε άλλο πόστο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου