Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

«Project Οτσαλάν» ετοιμάζει η κυβέρνηση

Παραξένεψε πολλούς το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» για το θέμα των 8 Τούρκων που είχε τίτλο «Δεν τους δίνουμε, δεν τους θέλουμε».

Είναι και η γραμμή της κυβέρνησης όπως αυτή εκφράζεται από τα χείλη επίσημων στελεχών. Από τη μια καταθέτουν αίτηση ακύρωσης της χορήγησης ασύλου κι από την άλλη λένε ότι θα σεβαστούν την απόφαση του Αρείου Πάγου και δεν θα επιτρέψουν την απέλασή τους. Πρόκειται για ένα… λογικό μπέρδεμα το οποίο κινεί πολλές υποψίες τις οποίες αναφέραμε σε πρόσφατο άρθρο όταν γράφαμε για την περίπτωση Οτσαλάν και την ντροπή της Ελλάδας.
Η λογική λέει ότι είναι διαφορετική διαδικασία η χορήγηση ασύλου και διαφορετική η απέλαση. Όμως, αν δεν δώσει στους «8» άσυλο η κυβέρνηση, μέσω της επιτροπής χορήγησης ασύλου που η ίδια έφτιαξε, τότε τι θα κάνουν οι Τούρκοι; Πώς θα μπορούν να σταθούν στην Ελλάδα; Θα είναι σε διαδικασία κράτησης; Θα μείνουν μια ζωή στη χώρα μας φυλακισμένοι χωρίς να έχουν κάνει κάτι, πέραν της παράνομης εισόδου στη χώρα;
Και πώς θα δικαιολογεί το ελληνικό κράτος την κράτησή τους όταν δεν γνωρίζει αν οι αξιωματικοί ήταν πραξικοπηματίες ή απλά φοβήθηκαν για τη ζωή τους και αυτομόλησαν για να γλιτώσουν την οργή των Ερντογανικών; Εκτός κι αν το να είσαι Γκιουλενιστής στην Τουρκία του «δημοκράτη» Σουλτάνου, είναι έγκλημα που πρέπει να τιμωρείται ακόμη και σε ξένη χώρα.
Ένα σενάριο που ακούγεται για τη διφορούμενη στάση της κυβέρνησης ακούει στο όνομα «ProjectΟτσαλάν». Τι θα γινόταν για παράδειγμα αν η Αθήνα δεν τους έδιωχνε η ίδια για την Άγκυρα αλλά δεν τους έδινε και άσυλο για να μείνουν στη χώρα μας; Μήπως από μόνοι τους θα εξαναγκάζονταν σε φυγή σε μια τρίτη χώρα; Και μήπως τότε θα άνοιγε ο δρόμος στις μυστικές υπηρεσίες του Ερντογάν και στους «Γκρίζους Λύκους» του να σπεύσουν και να… απαγάγουν τους 8 αξιωματικούς; Σας θυμίζει κάτι το σενάριο αυτό; Σας θυμίζει λίγο από Ναϊρόμπι της Κένυας και την επιχείρηση των Τούρκων πρακτόρων και την απαγωγή του Οτσαλάν που δεν έγινε σε ελληνικό έδαφος;
Έτσι η Αθήνα θα εμφανίζεται ως απόλυτα πιστή στην απόφαση του Αρείου Πάγου για μη απέλασή τους και ταυτόχρονα δεν θα έχει δώσει άσυλο για να μην πάει κόντρα στον Σουλτάνο.
Και να θυμίσουμε ότι δεν διαψεύστηκε ποτέ ο Ερντογάν όταν είπε πως ο ίδιος ο Τσίπρας τον είχε διαβεβαιώσει για την απέλαση των 8 αξιωματικών.
Το σενάριο αυτό διακινείται τις τελευταίες ώρες από βουλευτές, δυστυχώς όχι από τη ΝΔ που συνεχίζει και βρίσκεται σε χειμερία νάρκη, προφανώς γιατί τα δύσκολα θέματα είναι κι επικίνδυνα. Και το σενάριο αυτό θα πρέπει να καεί διότι θα πρόκειται για μια ξεφτίλα που έχει και προηγούμενο και που είναι ένας εφιάλτης τον οποίον δεν ξεπέρασε ποτέ η ελληνική δημοκρατία.

Μπορεί, όπως γράψαμε πρόσφατα, να μην τους θέλουμε τους Τούρκους, να μη θέλαμε τον Οτσαλάν στη χώρα μας. Άπαξ και ήρθαν όμως κυνηγημένοι, όχι από κάποιον δημοκράτη, τότε θα πρέπει να δράσουμε και με ανάλογο σεβασμό στη δημοκρατία μας, στις αξίες της φιλοξενίας και κυρίως στην αρχή ότι δεν στέλνεις κάποιον σε μια χώρα που είναι σίγουρο ότι δεν θα έχει δίκαιη δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου