Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Φώτης Αλεξόπουλος: "Aργοπορία στον επανέλεγχο φακέλων των Δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, από το ΚΕΠΑ"

Φώτης .Ν. Αλεξόπουλος
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτή & Αγοράς
Μέλος ΙΝΚΑ / Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος
Πρ. Αναπληρωτής Βουλευτής Νομού Ηλείας ( ΑΝΕΛ)
Πρ. Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Αττικής
                                                                                                                                Αθήνα 16/1/2018
                         ΕΠΙΣΤΟΛΗ                               
   Προς
  Κ. Θεανώ Φωτίου  
Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Θέμα : «Aργοπορία στον επανέλεγχο φακέλων των Δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων , από το ΚΕΠΑ» .
 
Αξιότιμη Κυρία Υπουργέ
Ένα μεγάλο θέμα που εδώ και πολλά έτη δυστυχώς, από τι όλα δείχνουν  καλά κρατεί,  είναι  και το γεγονός,  τι μέλει γενέσθαι , όταν χρειάζεται επανέλεγχος  του Φάκελου του Ατόμου με Ειδικές Ανάγκες .
Θέλετε την άποψη μου ?Κατά την προσωπική μου άποψη είναι ότι δυστυχώς τα ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Ανάπηρων ) λειτουργούν με «ρυθμούς χελώνας»  .
Αυτή φυσικά η αργοπορία του επανέλεγχου του Δικαιούχου όπως αντιλαμβάνεστε δημιουργεί παρά πολλές επιπτώσεις  στο σύνολο του Βιοπορισμού του .
Εδώ θα πρέπει να σας καταθέσω και μερικά ερωτήματα που γεννηθήκαν από τις προσωπικές αναφορές ατόμων ( ΑΜΕΑ ) που κατατεθήκαν σε εμένα κατά την καθημερινή μου ενασχόληση με τα Κοινά , όπου και  σας μεταφέρω τα εξής παρακάτω ερωτήματα  :
Α) Γιατί διακόπτεται το επίδομα στον Δικαιούχο όταν ξεκινά ο επανέλεγχος του Φακέλου του ?
 
Β) Θεωρούν κάποιοι ότι ο δικαιούχος του προνοιακού επιδόματος έχει και αλλά εισοδήματα για βιοποριστικούς λόγους ?  
Γ) Γνωρίζετε ότι εάν η οικογένεια δεν βρίσκεται δίπλα στο άτομο με ειδικές ανάγκες  ίσως και η όλη κατάσταση που επικρατεί με την αργοπορία της διαδικασίας να αποβεί μοιραία ακόμη και για την ζωή του ?
Δ) Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λύση και να ειδοποιούνται οι δικαιούχοι 5 μήνες πριν για την κατάθεση των ανάλογων εγγράφων στο ΚΕΠΑ ?
ΝΑΙ μπορεί .
 Αφού όλα τα προνοιακά επιδόματα δίδονται από συγκεκριμένους Δήμους  θα πρέπει να  ενημερώνονται τουλάχιστον  ένα 5μηνο( με κάθε πρόσφορο μέσο ) οι δικαιούχοι,  για  τον επανέλεγχο , από τους Υπάλληλους της αρμόδιας υπηρεσίας  .
Κ. Υπουργέ
Δυστυχώς σήμερα εν Έτη 2018 οι συμπολίτες μας που ονομάζονται ΑΜΕΑ "αργοπεθαίνουν". Όσοι από αυτούς έχουν συγγενείς με «Γερά νεύρα>»  καλά κρατούν , οι υπόλοιποι στο περιθώριο και οποίος επιζήσει . (Κατά κοινή Γενική Ομολογία) .
Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια .
Τα επιδόματα  ως γνωστό "κόβονται" μέχρι την επανεξέταση του Φακέλου και υπάρχουν περιπτώσεις ,  απλές περιπτώσεις , που μπορεί να επανέλθουν στην  μισθοδοσία των προνομιακών επιδομάτων  άμεσα και εύκολα δυστυχώς να αργοπορούν συστηματικά οι δημόσιες υπηρεσίες  .
Οι δρόμοι και οι πλατείες έχουν γεμίσει με άτομα με αναπηρία ( HIV, Ψυχολογικά προβλήματα κ.λ.π ) που θα μπορούσαν να έχουν μια «υγιή θεραπεία ζωής»  και εμείς απλώς σφυρίζουμε αδιάφορα .
Είναι λυπηρό διότι: Είμαστε όλοι εν δυνάμει κ. Υπουργέ άτομα με ειδικές ανάγκες, ( Μην το Ξεχνάμε ) ,  διότι κανείς δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει αύριο .
Για όλα τα παραπάνω θεωρώ ότι:
Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας και να λύσουμε τα προβλήματα που τους απασχολούν , διότι εμείς μέχρι και αυτήν την στιγμή ανήκουμε στις υγιές μονάδες του πληθυσμού και θα πρέπει να αποδείξουμε έμπρακτα την διαφορά μεταξύ “Δυνατού και Αδυνάτου” .

Υ.Γ Δεν περιμένω απάντηση .
Λύση περιμένω να βρεθεί .

Με εκτίμηση
Φώτης Ν. Αλεξόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου