Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Είμαστε πολύ κοντά στα σημεία των καιρών! Πατριάρχης Θεόφιλος Γ’: «Zητώ την παρέμβαση της Ρωσίας απέναντι και εντός του Ισραήλ»

Σύσκεψη κορυφής στη Μόσχα με την ξαφνική μετάβαση του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ’ την Δευτέρα το βράδυ. 
Παρών ήταν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, και ο Πατριάρχης Μόσχας. Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν παρεμβαίνει σύμφωνα με πληροφορίες ενεργά στο βρώμικο σχέδιο του Ισραήλ να αλώσει με το έτσι θέλω την εκκλησιαστική περιουσία του Πατριαρχείου, σε μια προσπάθεια να εκκαθαρίσει την Ανατολική Ιερουσαλήμ από τους Παλαιστίνιους.


Στη Ρωσία, κατά την αιφνιδιαστική μετάβαση του Πατριάρχη Θεόφιλου Γ’, τέθηκε το σοβαρό ζήτημα που δίνει την δυνατότητα παρέμβασης την Μόσχας εντός του Ισραήλ στο ζήτημα αυτό που «καίει» το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο και αφορά και την ρωσική εκκλησία που διαθέτει την δική της περιουσία και η οποία είναι σε εγρήγορση .

Ο Πατριάρχης ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο και τους επικεφαλείς των ανατολικών εκκλησιών να βοηθήσουν στη μάχη των απειλών από το Ισραήλ σε σχέση με την ανεξαρτησία της εκκλησίας.

Σκοπός του Ισραήλ είναι η υφαρπαγή με άνομο τρόπο της εκκλησιαστικής περιουσίας του Πατριαρχείου !

Ο Θεόφιλος ανησυχεί για το «βρώμικο» νομοσχέδιο της Κνεσέτ με το οποίο το ισραηλινό κράτος θέλει να κατασχέσει τα εδάφη που κατέχει το πατριαρχείο, και να τα πουλήσει σε ιδιώτες επενδυτές λόγω «χρεών» θεωρώντας την κίνηση ως απαράδεκτη προσπάθεια του κράτους να παρεμβαίνει στο δικαίωμα της εκκλησίας να ασχολείται ελεύθερα με τη δική της ακίνητη περιουσία.





Το νομοσχέδιο προτάθηκε από την Rachel Azaria (Kulanu) αφού αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι ότι η εκκλησία είχε πουλήσει σε ανώνυμους επιχειρηματίες γη στην κεντρική Ιερουσαλήμ, στην οποία χτίστηκαν περίπου 1.500 κατοικίες για μίσθωση.

Σκοπός των Εβραίων αξιωματούχων η περάτωση των σχεδίων ανακήρυξης της ιερής πόλης του χριστιανισμού ως επίσημης πρωτεύουσας του κράτους και παράλληλα την δημιουργία του αποκαλούμενου Τρίτου ναού του Σολομώντα, για να εκπληρωθούν οι «εβραϊκές προφητείες» για ένα Μεγάλο Ισραήλ.

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος γης στο Ισραήλ, μετά την ισραηλινή κυβέρνηση.

Ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα αυτή την εβδομάδα, άσκησε πίεση στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και στον Πατριάρχη Μόσχας εναντίον του Ισραήλ που απειλεί την ανεξαρτησία της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στους Αγίους Τόπους.

Σε δείπνο τη Δευτέρα, ο πατριάρχης Θεόφιλος Γ ‘ζήτησε από τον Πούτιν να παρέμβει σε μια εξαιρετικά αμφισβητούμενη συμφωνία που διεξήχθη υπό τον προκάτοχό του, πρώην πατριάρχη Ειρηναίο , να μισθώσει τρία εκκλησιαστικά ακίνητα στην Παλιά Πόλη σε εταιρείες που ανήκουν σε ακροδεξιά εβραϊκή οργάνωση αφιερωμένη στην εξάπλωση των Εβραίων και την εκδίωξη όλων των υπολοίπων θρησκειών .

Πρόκειται για δύο ξενοδοχεία που βρίσκονται μεταξύ στην πύλη Jaffa στην αγορά της παλαιάς Ιερουσαλήμ , σε ένα από τα πιο ορατά σημεία της χριστιανικής συνοικίας.

Οι συμφωνίες, που υλοποιήθηκαν από έναν πρώην υπάλληλο της εκκλησίας, και είναι εξαιρετικά αμφιλεγόμενες από τους Παλαιστίνιους που θεωρούν την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα οποιουδήποτε μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Τον Αύγουστο ένα ισραηλινό δικαστήριο επικύρωσε τις συμφωνίες, οι οποίες οδήγησαν στην εκδίωξη του Ειρηναίου , ενώ ο νέος Πατριάρχης Θεόφιλος Γ΄ αποφάσισε να προσβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Με την υποστήριξη όλων των εκκλησιών στους Αγίους Τόπους, ο Θεόφιλος επισκέφθηκε ήδη τον βασιλιά της Ιορδανίας, τον πάπα, τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ και ανώτερους πολιτικούς ηγέτες στην Ελλάδα και την Κύπρο, για να ασκήσουν πιέσεις εναντίον της προηγουμένης συμφωνίας αλλά και σχεδίου που εξαναγκάζει την εκκλησία να μισθώσει όλα τα ακίνητα σε ισραηλινές εταιρείες.

Η πενθήμερη επίσκεψή του πατριάρχη Θεόφιλου Γ’ στη Ρωσία του επέτρεψε να συναντηθεί και να ζητήσει την υποστήριξη των περισσότερων αρχηγών των ανατολικών ορθόδοξων εκκλησιών.

Σε μια ιστορική πόλη που αμφισβητήθηκε τόσο από τους Ισραηλινούς όσο και από τους Παλαιστίνιους, η ιστορία της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ ήταν πάντα σημαντική και ευαίσθητη καλύπτοντας 2017 χρόνια και ίσως και παραπάνω.

Το ζήτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι τι ακριβώς κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία συναγελάζεται με την ισραηλινή κυβέρνηση για ενεργειακά και άλλα θέματα, και δεν θέτει το πρόβλημα σε ανώτατο επίπεδο.



Έλληνες απαρτίζουν το ιστορικό πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ το οποίο έχει αφεθεί την μοίρα του να αλωθεί είτε από τους Εβραίους είτε από τους παλαιστινίους που θα το απαρτίζουν σε λίγα χρόνια.

Οι ξένοι δεν φταίνε πάντα για τα δεινά του ελληνισμού κυρίως και πρωτίστως ένοχοι είμαστε όλοι οι οποίοι δεν υποστηρίζουμε τα συμφέροντα τους έθνους μας και της πατρίδος μας και εμπλεκόμαστε σε μικροκομματικές διαφορές που «διαιρούν» συνεχώς την ελληνορθόδοξο ποίμνιο για να «βασιλεύουν» πάντα οι « άλλοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου