Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

Αγγίζει επικίνδυνα το Ηoly Grail των Μνημονίων - H συνομωσία της επιβολής των capital controls προκαλεί τεκτονικό σεισμό στην Ευρώπη

http://kourdistoportocali.com/news-desk/angizi-epikindyna-ioly-grail-ton-mnimonion/


Κι όμως αυτή τη φορά ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Γερμανός βουλευτής του Die Linke Fabio De Masi, αγγίζουν επικίνδυνα το holy grail των Μνημονίων.

Γράφει η Gillian Rothschild
Ολο το παρασκήνιο της σκοτεινής απόφασης για την επιβολή των capital controls στις ελληνικές τράπεζες και τις συνέπειές τους. Παρά τα ολέθρια λάθη του τότε (2015) υπ. Οικονομικών αλλά και του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα η επιβολή των capital controls δεν είναι κάτι λιγότερο από μια σκοτεινή συνομωσία που είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει κάποια στιγμή στο μέλλον βαριά ονόματα της ευρωπαικής και ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ζωής στα Ευρωπαικά Δικαστήρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα από ηχογραφημένες συνομιλίες αλλά και έγγραφα που πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας- κατά πάσα πιθανότητα από τα Wikileaks-θα προκληθεί τεκτονικός σεισμός στην Ευρώπη και κυρίως στηνΦρανκφούρτη, τις Βρυξέλλες και την Αθήνα.
Η εμπλοκή και ο σκοτεινός ρόλος επιφανών και με θεσμικό ρόλο προσώπων θα μπορούσε να πλήξει καίρια ακόμη και το οικοδόμημα της ΕΚΤ αλλά και της Ευρωπαικής Ενωσης στο σύνολό της.
Μάλιστα η συγκυρία δείχνει να είναι ιδανική μια και οι Τραμπ-Πούτιν θα το πανηγύριζαν δεόντως.
Οσο μάλιστα παραμένουν σε ισχύ τα capital controls τόσο πιο δεινή γίνεται η θέση των προσώπων που ενεπλάκησαν στην σκοτεινή αυτή συνομωσία.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι καλεί τους εμπλεκόμενους όσο είναι καιρός να προχωρήσουν χθες στην άρση των capital controls γιατί η επιπολαιότητά τους υπονομεύει πλέον εκ των έσω την συνοχή της Ευρωπαικής Ενωσης.
Αν σ΄αυτό προσθέσεις την υποκρισία, χυδαιότητα και επιπολαιότητα με την οποία εφάρμοσαν τα Μνημόνια στην Ελλάδα επιτρέποντας στο χυδαίο πελατειακό κράτος να παραμείνει αμεταρρύθμιστο και στην διαπλοκή να οργιάζει τόσο πιο πολύ τορπιλίζουν την Ευρώπη και οδηγούν τους εαυτούς τους όλο και πιο κοντά στο εδώλιο.
Το Κουρδιστό Πορτοκάλι καλεί τους εμπλεκόμενους να προχωρήσουν άμεσα στην ΑΡΣΗ των capital controls γιατί έρχεται καταιγίδα αποκαλύψεων.
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης και ένας Γερμανός βουλευτής κατέθεσαν μήνυση κατά της ΕΚΤ προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε έγγραφο για της Ευρωτράπεζας να παγώσει ζωτικής σημασίας χρηματοδότηση για τις ελληνικές τράπεζες το 2015, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.
Η κίνηση αυτή, σημειώνει το πρακτορείο, οδήγησε στην επιβολή capital controls στις ελληνικές τράπεζες και την παραίτηση τελικά του κ. Βαρουφάκη από την θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Βαρουφάκης και ο Γερμανός Fabio De Masi, ζητούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να αναγκάσει την ΕΚΤ να αποκαλύψει το νομικό σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση, η οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο ανδρών, είναι παράνομη.
“Περιορίζοντας την ρευστότητα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα για να αναγκάσει τις περικοπές στις συντάξεις, τις αυξήσεις φόρων και τις ιδιωτικοποιήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές, η ΕΚΤ παραβίασε την εντολή της” σημείωσε ο De Masi.
Μετά την απόρριψη του αιτήματος τους από την ΕΚΤ, οι κ.κ. Βαρουφάκης και De Masi στράφηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να αποκτήσουν πρόσβαση στο έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου