Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

O διωγμός των Χριστουγέννων – Τι συμβαίνει σε Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία…

Ότι η Ευρώπη έχει απωλέσει τις χριστιανικές της ρίζες είναι πλέον γεγονός. Το μουσουλμανικό στοιχείο είναι πλέον εντονότατο και εν πολλοίς διαμορφώνει την υφή των τοπικών κοινωνιών.

Μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι πραγματικά απογοητευτική…. Ένας στους πέντε δεν γνωρίζει ότι τα Χριστούγεννα είναι η γενέθλια ημέρα του Χριστού
Ναι όπως το ακούσατε ένας στους πέντε νέους Βρετανούς δεν γνωρίζει ότι τα Χριστούγεννα σχετίζονται με τη γέννηση του Ιησού Χριστού, σύμφωνα με έρευνα της αγγλικής εταιρείας OnePoll, που δημοσιεύτηκε από τον The Independent .
Ένας στους είκοσι πίστευαν ότι ο Χριστός γεννήθηκε το Πάσχακαι ένας στους δέκα δεν γνωρίζουν ότι Βηθλεέμ είναι γενέτειρα του Ιησού Χριστού.
Η δημοσκόπηση που διεξήχθη σε δείγμα από 2000 άτομα έδειξε ότι αρκετοί δεν γνωρίζουν τα ονόματα από τους γονείς του Ιησού.
Περίπου το 16% δήλωσε ότι ο Ιησούς ήταν άνεργος.
Ένας στους δέκα δεν γνωρίζει το όνομα Ιούδας, ο οποίος παρέδωσε τον Ιησού, ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που δεν γνωρίζουν το Θείο Πάθος την Μεγάλη Παρασκευή – την ημέρα που πέθανε στον Σταυρό.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι μόνο τρεις από τους δέκα Βρετανούς γνωρίζουν τον Ιησού από τις Γραφές.
Και ενώ αυτά συμβαίνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα σχολείο στη Δανία έχει ακυρώσει την παραδοσιακή λειτουργία των Χριστουγέννων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε μια εκκλησία εν μέσω φόβων ότι θα προσβάλει τα μη χριστιανικά παιδιά και τους γονείς τους.
«Λάβαμε την απόφαση επειδή έχουμε παιδιά διαφορετικών θρησκειών στο σχολείο όχι μόνο προτεσταντές», δήλωσε σε επιστολή η διευθύντρια της σχολής Marianne Vedersø Schmidt.
«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συνεργασία με τις εκκλησίες και σίγουρα θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία, καθώς δίνει σε όλα τα παιδιά μια πολιτιστική και γενική γνώση αλλά  η Χριστουγεννιάτικη λειτουργία και πρέπει να εναπόκειται στις μεμονωμένες οικογένειες που θέλουν να συμμετάσχουν ιδιωτικά,» πρόσθεσε η Schmidt.
Η κίνηση έχει προκαλέσει κριτική από μερικά εξέχοντα μέλη της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Lars Løkke Rasmussen, ο οποίος είναι από την Graested, την πόλη όπου βρίσκεται το σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου