Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Η ιερή αγελάδα δεν αγγίζεται ποτέ...

Η μεγάλη πληγή της χώρας είναι ο δημόσιος τομέας. Αυτό είναι γνωστό, όπως είναι γνωστή και η ιδιαίτερη σχέση που έχει κάθε κυβέρνηση, κάθε κόμμα με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Εδώ λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταρρεύσει στις εκλογές αλλά οι δημόσιοι υπάλληλοι πίνουν νερό στο όνομά του. Εμείς θα λέγαμε ότι το ίδιο κάνουν και όσοι ονειρεύονται μια θέση στο δημόσιο.
Η νέα Πασοκαρία του Τσίπρα είναι εδώ. Διορίζει αβέρτα κόσμο, μπλοκάρει την αξιολόγηση, δεν απομακρύνει ούτε καν επίορκους ή επικίνδυνους υπαλλήλους. Στήνει κομματικούς στρατούς με τα λεφτά όλων μας, προετοιμάζεται για τις εκλογές με μόνο στόχο να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια. Αδιαφορεί για τον ιδιωτικό τομέα, κάνει τα χατίρια συνδικαλισταράδων που ήταν κάποτε και… δεξιοί. Πότε πιάνει τους φαρμακοποιούς που έκαναν εκλογικά κέντρα τα φαρμακεία τους το 2015 για να τιμωρήσουν τη ΝΔ. Πότε πιάνει τους ταξιτζήδες του μπάρμπα Θύμιου και τους επιστρατεύει. Και βεβαίως δεν ξεχνά την προπαγάνδα.
Η ανακοίνωση των προθέσεων του κ. Παππά να διορίσει πάνω από 200 άτομα στην ΕΡΤ δείχνει και τη στόχευσή του. Από τη μια κάνει διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες για να εισπράξει 300 και εκατομμύρια όταν ήδη τα χαρίζει στους καναλάρχες με μείωση του φόρου. Και ταυτόχρονα γεμίζει την άχρηστη και ανυπόληπτη ΕΡΤ με κόσμο διότι προφανώς βρήκαν γραφεία για να κάαααα….θονται. Και μάλιστα το «βαφτίζουν» εξοικονόμηση χρημάτων μιας και η ΕΡΤ (όπως λένε κι επισήμως) έχει έσοδα 180 εκατ. ευρώ και δίνει στον προϋπολογισμό 55 εκατ. Μας κοροϊδεύουν στα μούτρα μας δηλαδή.
Είναι προφανές ότι οι διορισμοί έχουν να κάνουν με τη δημιουργία ενός συστήματος προπαγάνδας σε όλα τα επίπεδα. Ανάλογες προσλήψεις γίνονται και στη Γραμματεία Τύπου. Προσλήψεις ή μετακινήσεις υπαλλήλων με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κομματικού στρατού έτοιμου για όλα. Από τα troll που σαρώνουν το διαδίκτυο μέχρι την καθημερινή προπαγάνδα για το πόσο καλός είναι ο Τσίπρας και πόσο κακοί όλοι οι άλλοι.
Κι από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων μέχρι συνομιλιών στο viber, έφτασαν μέχρι κι εκεί τα «βαλιτσάκια».
Την ίδια στιγμή η αξιολόγηση έχει μείνει κενό γράμμα, παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις. Στάχτη στα μάτια της τρόικας και όλων εκείνων που πιστεύουν ότι αν δε μεταρρυθμιστεί ο δημόσιος τομέας η χώρα δεν έχει καμιά τύχη. Δεν πρόκειται να γίνει απολύτως τίποτε, αυτό είναι σίγουρο. Με τα σίγουρα ψηφαλάκια δεν τα βάζεις, και ποιος θα κάνει την αξιολόγηση; Η Γεροβασίλη; Έλεος.
Οι δανειστές βολεύονται μια χαρά. Αφού ο Τσίπρας και η παρέα του λένε «ναι» σε μειώσεις επιδομάτων ή σε ξεπούλημα των μονάδων της ΔΕΗ σε ντόπιους κατά κύριο λόγο ολιγάρχες (και θα δείτε σύντομα ποιοι θα είναι) γιατί να αλλάξει ο δημόσιος τομέας; Οι άχρηστοι θα συνεχίσουν να υπάρχουν, τα κορόιδα θα συνεχίσουν να δουλεύουν, νέοι άχρηστοι θα προστίθενται και θα ευγνωμονούν τον άγιο Αλέξη, οι δημόσιες δαπάνες θα αυξάνονται για προσλήψεις αλλά θα μειώνονται για συντάξεις, επιδόματα ή επενδύσεις και η ζωή θα συνεχίζεται.

Κι εδώ που τα λέμε, σιγά μην τολμήσει η ΝΔ να μεταρρυθμίσει τον δημόσιο τομέα. Η ιερή αγελάδα δεν αγγίζεται ποτέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου