Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Ο Γ. Σουρής και η κλοπή (Του πολίτη Π.Λ.Παπαγαρυφάλλου)


Έγραφε σαρκαστικά ο Σούλης, εκεί γύρω στα 1880:
«Το χέρι που δεν έκλεψε
πικρά θα μετανοιώσει
θα ξεραθεί, θα κουλαθεί
στο χώμα δεν θα λιώσει»
(Άπαντα, τομ. Β΄, σελ. 71)
Σοφά λόγια του Σούρη που αποδεικνύουν τη μεγάλη κοινωνιολογική αλήθεια: Οι κλέφτες τιμώνται από την φαύλη κοινωνία, η οποία τους στέλνει και στη Βουλή!
Είχε προηγηθεί ο εκ Κεφαλληνίας ορμώμενος Ανδρέας Λασκαράτος (1811-1901), που μας άφησε τούτη την πνευματική και πολιτική παρακαταθήκη: «Οι παλιάνθρωποι ενώνονται μεταξύ τους όπως οι σάπιες σταφίδες».

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών και.. «Ορθοδόξων»! Το τελευταίο μας έλειπε!
 
Αθήνα 22/12/2017
 
Πολιτικές υποθήκες
Κ. Μαρξ: «Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από τη συνείδησή τουςαλλά αντίθετα το κοινωνικό τους είναι καθορίζει τη συνείδησή τους»
Πρόκειται για την μαρξική ερμηνεία της πολιτικής κωλοτούμπας, η οποία γίνεται στο έργο μου: «Η Κομμουνιστική Ουτοπία», εκδ. β΄ «Πελασγός» - Γιαννάκενας – Αθήνα 2013, σελ. 45 επ. στο κεφάλαιο: «Οι Τρόποι διαμόρφωσης της συνείδησης». Κλασσικό παράδειγμα οι χαιρετισμοί της αρχηγού του ‘’νέου’’ ΠΑΣΟΚ και του ‘’ΠΟΤΑΜΙΟΥ’’ στο συνέδριο της Ν.Δ.
ΓΓκεμπελς: «Με την προπαγάνδα πήραμε την εξουσίαμε την προπαγάνδα θα την κρατήσουμε».
Είναι η μέθοδος την οποία εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια, όλα τα εν Ελλάδι πολιτικά κόμματα, που ζουν και δρουν κάτω από τον αντιδημοκρατικό οδοστρωτήρα του εθνοκτόνου και κοινωνιοκτόνου λαϊκισμού. (Περισσότερα στο έργο μου: «Ο Λαϊκισμός στην Ελλάδα», εκδ. «Ergo», Αθήνα 2002, σελ. 48 επ. στο κεφάλαιο: «Η Προπαγάνδα στην αρχαιότητα και το σύγχρονο κόσμο»).
Δίδαγμα ιστορικό και πολιτικό: Πολιτικό κόμμα  χωρίς προπαγάνδα και λαϊκισμό δεν επιβιώνει και δε βλέπει εξουσία χωρίς απάτη.
Τα αντιθέτως λεγόμενα είναι διπλή απάτη.
Κλασσικό παράδειγμα ο αρχηγός της Ν.Δ. που υπόσχεται λύση όλων των προβλημάτων της Ελλάδας, χωρίς ντροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου