Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Τι καπνό φουμάρει ο Ιβάν;

Θα μπορούσε να είναι το ερώτημα που δημιουργείται με αφορμή την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ και τη διαδικασία πτώχευσης που ξεκίνησε.
Το κόλπο παλιό και δοκιμασμένο και σε άλλες κυβερνήσεις, δεξιές και πασοκικές.
Για να μην κλείσει η εταιρεία και χάσουν οι εργαζόμενοι τη δουλειά τους, για να μην έχουμε διαδηλώσεις και χαμό στα κανάλια και για να μην τρωθεί το κύρος της κυβέρνησης, ο ιδιοκτήτης απειλεί. Βάζει μπροστά τους υπαλλήλους, εκβιάζει με το λουκέτο και ο σκοπός είναι να βρεθεί τρόπος ώστε το Μαξίμου να αλλάξει μια απόφαση και να γλιτώσει ο Ιβάν Σαββίδης το πρόστιμο.
Και να είστε σίγουροι ότι κάπως έτσι θα γίνει. Προεκλογικά, με τόσα ρουσφέτια να γίνονται θα πάθει τίποτε η κυβέρνηση να κάνει άλλο ένα; Όμως, το ζήτημα είναι και άκρως πολιτικό. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ορκισμένος εχθρός της ΝΔ και φίλος του… Έλληνα Πούτιν όπως ο ίδιος έχει πει. Πράγματι, πήρε τη ΣΕΚΑΠ για να τη διασώσει από την πιθανότητα να περάσει σε τουρκικά χέρια, αλλά όταν την πήρε γνώριζε για το πρόστιμο.
Γνώριζε για τα λαθρεμπόριο που γινόταν. Πήρε την εταιρεία τζάμπα έχοντας γνώση της εκκρεμοδικίας για το βαρύ αυτό πρόστιμο που αφορά κακούργημα και τίποτε άλλο. Ήλπιζε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα του το χαρίσει, δεν το έκανε και γι’ αυτό ξεκίνησε η βεντέτα με τη δεξιά. Και ήρθε ο Τσίπρας που κάνει deal με όλους τους διαπλεκόμενους αυτής της χώρας, του υπόσχεται χάρισμα του προστίμου, κάνει μέχρι και τροπολογία για χάρη του, προκαλείται σάλος, έρχονται τα δικαστήρια και αποφασίζουν επί του προστίμου και τώρα αίφνης η εταιρεία απειλείται με... λουκέτο μέχρι την οριστική απόφαση στις 17 Ιανουαρίου.
Γιατί ο φιλέλληνας ομογενής επιχειρηματίας δεν το πληρώνει το πρόστιμο ώστε να δείξει και νομοταγής; Γιατί περιμένει να παρέμβει ο Τσίπρας και να το…εξαφανίσει; Και γιατί μπαίνουν πάντα ασπίδα τα αιώνια θύματα, οι εργαζόμενοι;
Πήρε τις εφημερίδες του Μπόμπολα τζάμπα, αφού συμφώνησε μαζί του, πήρε ποσοστό του Mega τζάμπα αφού έκανε συμφωνία με την κυβέρνηση, παίρνει κανάλι τζάμπα και… οφσοράτο, το Ε, και θέλει και τζάμπα την καπνοβιομηχανία.
Αλήθεια, εκείνα τα τσιγαράδικα που πιάστηκαν το καλοκαίρι να έχουν στα αμπάρια τους εκατομμύρια τσιγάρα με στάμπα… γνωστής βιομηχανίας τι απέγιναν; Ο υπουργός Κουρουμπλής δεν θα έλεγχε τι συνέβη τελικά και τα πλοία με τα λαθραία περνάνε από τις ελληνικές θάλασσες; Ρωτάμε μήπως βρούμε καμιά απάντηση σχετικά με τον καπνό που φουμάρουν όλοι όσοι μοιάζουν να είναι κερδισμένοι απ’ όλη αυτή την ιστορία.

Και ρωτάμε γιατί τώρα με το «Μακεδονικό» δεν αποκλείεται να δούμε τίποτε «πατριώτες» σωτήρες επιχειρηματίες να κάνουν κόμματα και να πουλάνε «πατρίδα» σε πολλές δόσεις και με τον Καμμένο στην πρώτη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου