Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Συνεργασία Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης


Παρασκευή,22 Δεκεμβρίου2017





Συνεργασία Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Τη σύμπραξη του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ), με στόχο τη δημιουργία προοπτικών ανάπτυξης και συνεργασίας, θεσμοθέτησαν στις 21 Δεκεμβρίου, με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, οι εκπρόσωποί τους, Καθηγητής Κώστας Χρίστου, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΑΠΚΥ και ο Καθηγητής Σταύρος Τουλουπίδης, Πρυτανεύων του ΔΠΘ. Παρίσταντο οι Καθηγητές Μ. Θεοδώρου (ΑΠΚY) και Ν. Πολύζος (ΔΠΘ).


Η στρατηγική συνεργασία των δύο Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων δίνει ώθηση σε δράσεις κοινού ακαδημαϊκού και επιστημονικού ενδιαφέροντος με αμοιβαίο όφελος για τα δύο Πανεπιστήμια και την κοινωνία ευρύτερα. Μεταξύ άλλων, η συνεργασία ΑΠΚΥ και ΔΠΘ εστιάζεται σε θέματα όπως η κοινή οργάνωση προγραμμάτων σπουδών, σεμιναρίων, θερινών σχολείων, και διαλέξεων, ο σχεδιασμός και υλοποίηση κοινών ερευνητικών έργων, η ανταλλαγή ακαδημαϊκού & διοικητικού προσωπικού και φοιτητών, καθώς και η συνεργασία και δικτύωση μεταξύ των ερευνητικών ομάδων και εργαστηρίων των δύο Πανεπιστημίων και η κοινή αξιοποίηση της ερευνητικής τους υποδομής.

Με έδρα του την Κομοτηνή, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων της Ελλάδας από άποψη ενεργού φοιτητικού πληθυσμού, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της εθνικής και πολιτιστικής φυσιογνωμίας της περιοχής της Θράκης και συμβάλλει στο υψηλό επίπεδο των σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης στην Ελλάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου