Συνολικές προβολές σελίδας


Απ' τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά, και σαν πρώτα ανδρειωμένη, χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Μετά τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ το Μακεδονικό και η ΑΟΖ φέρνουν τα πάνω - κάτω.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Μπορεί η γυμνή  μνημονιακή  Ελλάδα σε αυτήν την χρονική  συγκυρία να διαχειριστεί δυο μείζονες προκλήσεις ταυτοχρόνως;
Το Μακεδονικό και την  ανακήρυξη της ΑΟΖ. Μήπως το ένα γεγονός επικαλύψει το άλλο;

Οι πληροφορίες είναι πολλές και πρέπει να τις βάλουμε σε μια σειρά ώστε  να οδηγηθούμε σε όσο το δυνατόν ασφαλή συμπεράσματα.

Πριν πάμε στο ΑΙΓΑΙΟ να πούμε ότι ο τούρκος περιμένει με αδημονία να δει πόση  τυχόν υποχωρητικότητα θα δείξουμε ως επίσημη πολιτεία στο θέμα της κυοφορούσας νέας ονομασίας των Σκοπίων που γεωγραφικά γειτνιάζουν με τις ευαίσθητες περιοχές της Δυτ. Θράκης και του Βόρειου Αιγαίου

Σε αυτό το μνημονιακό περιβάλλον που μαστίζει την χώρα ο γείτονας ετοιμάζεται για την μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων δεκαετιών φέρνοντας πλοίο γεωτρύπανο στις ζεστές θάλασσες του ΑΙΓΑΙΟΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Από το  τουρκικό λιμάνι στο οποίο  τελικά θα καταπλεύσει το πλοίο- γεωτρύπανο θα φανεί η πρόθεση των γειτόνων  σε ποιο γεωγραφικό χώρο της θαλάσσιας Ελληνικής η Κυπριακής  Επικράτειας  θα προκαλέσουν οι Μογγόλοι κατά αρχάς .

Οι πρώτες πληροφορίες ομιλούσαν για Σμύρνη ή Αλικαρνασσό .

Οι τελευταίες  πληροφορίες  λένε για  Κωνσταντινούπολη.

«Τουρκικό πολεμικό πλοίο έφθασε  μέχρι τον Καφηρεα και τώρα πλέει στο Μυρτωο πέλαγος . Δίπλα του βρίσκεται διαρκώς η φρεγάτα ΕΛΛΗ που παρακολουθεί κάθε του κίνηση . Το τουρκικό πολεμικό συνοδεύει υποτίθεται το γεωτρύπανο που οι Τούρκοι θα χρησιμοποιήσουν και το οποίο αναμένεται να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη στις 31 Δεκεμβρίου. Προκειται για μια ακόμη δήλωση παρουσίας των Τούρκων στο Αιγαίο .»  http://www.militaire.gr/ 28 Δεκεμβρίου 2017

«Η τουρκική κορβέτα TCG Bafra (F-505) κλάσης D'Estienne D'Orves έφτασε στις ακτές της Αττικής περνώντας από τα στενά του Καφηρέα κάνοντας επίδειξη σημαίας σε μία πρόκληση που είχαν αρκετό καιρό να προχωρήσουν οι Τούρκοι.

Η ίδια κορβέτα έχει κάνει την ίδια διαδρομή και στο παρελθόν και από την στιγμή που δεν υπήρξε τότε ελληνική αντίδραση κάνει την ίδια κίνηση συνέχεια.

Προφανώς θα συνοδέψει το πλωτό γεωτρύπανο «Deep Sea Metro II» που έχουν νοικιάσει οι Τούρκοι και το οποίο σήμερα το πρωί βρισκόταν δυτικά των Κυθήρων»  Θεόφραστος Ανδρεόπουλος http://www.pronews.gr/ 28 Δεκεμβρίου 2017

Ταυτόχρονα ο μογγόλος δήθεν θαλασσόλυκος  θέλει να  κλειδώσει τα κυπριακά ενεργειακά οικόπεδα με το «Barbaros». 

«Το σεισμογραφικό πλοίο «Barbaros» στέλνει η Τουρκία στα ανοικτά της Κύπρου, σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Χαπέρ Κίπρις».

Η τουρκική ενέργεια αποτελεί απάντηση στην έλευση του γεωτρύπανου Saipem, του ενεργειακού κολοσσού ΕΝΙ, στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.» http://www.militaire.gr/28 Δεκεμβρίου 2017

Μετά τα ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ   θα έχουμε πετρελαϊκές  τρικυμίες στο Βόρειο Αιγαίο.

Ο  τούρκος πιθανώς να  θέλει να οδηγήσει  το γεωτρύπανο – πλοίο μέσα στα ΣΤΕΝΑ βλ. Κωνσταντινούπολη για να το προστατεύσει από την πολεμική εμβέλεια της Π.Α της Ελλάδος μέχρι να δει πότε θα παραλάβει τα πρώτα κομμάτια των S- 400 πυραυλικών συστοιχιών.

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι  

Α) κάποια τέτοια συστοιχία των S- 400 θελήσει να τοποθετήσει στα Δαρδανέλια

Β) η ότι έχει παραλάβει προκαταβολικά κάποια κομμάτια

«Την ίδια στιγμή η Τουρκία και η Ρωσία ολοκλήρωσαν την πώληση τεσσάρων πυραυλικών συστημάτων  S-400 , σύμφωνα με τον επικεφαλής της κρατικής αμυντικής εταιρείας Rostec.

Πληροφορίες όμως κάνουν λόγο για εσπευσμένη μεταφορά τους κάτω από άκρα μυστικότητα στο τουρκικό έδαφος , δίνοντας έτσι την δυνατότητα στο τουρκικό γενικό επιτελείο να αναπνεύσει από την τρομερά αποτελεσματική παρουσία των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στο Αιγαίο , τα οποία υπολογίζει πάρα πολύ ο Τούρκος ΑΓΕΕΔ.

Δεν νομίζουμε να πιστεύει κανένας ότι  οι τουρκικοί πύραυλοι θα μεταφερθούν σε δύο χρόνια  όπως σκοπίμως ανακοινώθηκε από τον τουρκικό τύπο.

Μία ίσως και δύο συστοιχίες να έχουν ήδη μεταφερθεί άμεσα για να ενεργοποιηθούν σε κρίσιμα σημεία «Σμύρνη και Νότια παράλια» για παράδειγμα για ελεγχθεί η Ελλάδα και η Κύπρος τώρα που «βράζει» η θάλασσα στην περιοχή.» https://www.pentapostagma.gr/ 27 Δεκεμβρίου 2017

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες αυτές που σε πρώτη εκτίμηση μπορεί να έχουν βάση. Τότε τα πράγματα για την Ελλάδα είναι πάρα πολύ δύσκολα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και ειδικότερα στο Βόρειο Αιγαίο.

Διότι ο τούρκος πάσας θα βγάζει το πλοίο – γεωτρύπανο στα ενεργειακά  αβαθή του Θρακικού Πελάγους βλ. Λαδοξέρα ( Σαμοθράκη) ή Μπάμπουρα (Θάσος) και δεν θα υπολογίζει την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Τι θα κάνει η Ελλάδα κάτω από την πίεση αυτού του σεναρίου ;

Δεν έχει να κάνει και πολλά πράγματα από το να επικαλεστεί το Διεθνές Δίκαιο και να ανακηρύξει ΑΟΖ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ
Εδώ μας έφεραν μεθοδευμένα δίχως να το καταλάβουμε και όχι μόνο αυτό αλλά μας ζητούν και τα ρέστα ξεγυμνώνοντας την Χώρα.

Μπορεί η μνημονιακή  Ελλάδα σε αυτήν την χρονική  συγκυρία να διαχειριστεί δυο μείζονες προκλήσεις ταυτοχρόνως;

Το Μακεδονικό και την  ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Μήπως το ένα γεγονός επικαλύψει το άλλο ;

Θα επιτρέψουμε
Να ξεπουληθεί το όνομα της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ από εκείνα τα δαιμονικά  κέντρα που ενεργούν τόσα χρόνια;

Να ξεπουληθεί το ενεργειακό Βόρειο Αιγαίο στις ορέξεις του σουλτάνου και των χορηγών του ;

H ΑΔΙΚΙΑ εναντίον της Πατρίδος μας έχει ημερομηνία λήξης.

Οι καταιγίδες που έρχονται φέρουν βροχή ΟΡΓΗΣ.

Με Πίστη και Ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Recent Posts

Ετικέτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου